[B4 ABK] Jakie amortyzatory
Amortyzatory
Witam,chciałem sie dowiedziec koledzy jakie polecacie amortyzatory do B4 z dolnej pólki,nie stac mnie narazie na febi,sachs,monroe czy kayaba dlatego prosze o odpowiedz Hart,Maxgear, GH,SRL,Kraft,Daco jest troche tego i powiem ze robie rocznie samochodem do 10 000 km .Pozdrawiam
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
a Co sadzicie koledzy nad GH? niby podrobka sachsa link: http://allegro.pl/show_item.php?item=3159600076 czytalem rozne opinie i jest dosyc pozytywnie
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
Monroe to jeden syf jak inne te tanie badziewie to
Monroe w sklepie jak patrzyłem do paska były tańsze o 30zł
Zachodzę do sklepu mówię chce amortyzatory na tył sachs a chłop że nie warto lepiej tańsze i monroe wsadzone kolega mówi ale jeden chyba słabszy. Jadę na 2 dzień dupa lata jak szmata diagnostyka jeden 60% drugi 0%. Rachunek zgubiony to dokupiłem jednego sachsa. W drugim wsadziłem od razu sachsa i jestem zadowolony. I tak sie nauczyłem że syfu nie ma co kupować lepiej dołożyć i mieć coś lepszego. <ok>
Monroe w sklepie jak patrzyłem do paska były tańsze o 30zł
Zachodzę do sklepu mówię chce amortyzatory na tył sachs a chłop że nie warto lepiej tańsze i monroe wsadzone kolega mówi ale jeden chyba słabszy. Jadę na 2 dzień dupa lata jak szmata diagnostyka jeden 60% drugi 0%. Rachunek zgubiony to dokupiłem jednego sachsa. W drugim wsadziłem od razu sachsa i jestem zadowolony. I tak sie nauczyłem że syfu nie ma co kupować lepiej dołożyć i mieć coś lepszego. <ok>
crislk, Jak chcesz w miarę przyzwoite amory w rozsądnej cenie to polecam na przód olejowe ,,kayaba", lub ,,NK". Jak chcesz twardo, to NK. Jak jeździsz po dziurach to Kayaby.
Osobiście dla mnie NK były za twarde, gdyż najczęściej jeżdżę po drogach lokalnych niższej kategorii.
[ Dodano: 2013-04-27, 21:10 ]
Koszt obu marek za sztukę na przód wynosi ok. 115 zeta za sztukę. Nie kupuj nic z niższej półki, bo nie da się na tym jeździć.
Kiedyś kupiłem nówki GPD...i po tygodniu je wyrzuciłem, bo nie dało się na nich jeździć.
Zachowywały się jak zużyte... a na stacji diagnostycznej wykazywało, że są OK.
Teraz nie wierzę przyrządom... tylko ,,organoleptycznie" sprawdzam ich stan.
Osobiście dla mnie NK były za twarde, gdyż najczęściej jeżdżę po drogach lokalnych niższej kategorii.
[ Dodano: 2013-04-27, 21:10 ]
Koszt obu marek za sztukę na przód wynosi ok. 115 zeta za sztukę. Nie kupuj nic z niższej półki, bo nie da się na tym jeździć.
Kiedyś kupiłem nówki GPD...i po tygodniu je wyrzuciłem, bo nie dało się na nich jeździć.
Zachowywały się jak zużyte... a na stacji diagnostycznej wykazywało, że są OK.
Teraz nie wierzę przyrządom... tylko ,,organoleptycznie" sprawdzam ich stan.
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
[B4 ABK] Amortyzatory
Witam. Zbliza mi sie wymiana amorow z przodu bo dizisja bylem na przegladzie i jeden amor leje. Od razu bede chcial tez poduszki z lozyskami wymienic. Jakej firmy polecacie amory i poduszki?? Tylko zeby to pojezdzilo troche
u mnie drogi dziurawe haj sito wiec z tego co czytam to chyba KAYABA olejowe trza bedzie kupic
u mnie drogi dziurawe haj sito wiec z tego co czytam to chyba KAYABA olejowe trza bedzie kupic