[Audi 80 B4 ABT] Green limo. Nowe koło na lato!
[Audi 80 B4 ABT] Green limo. Nowe koło na lato!
[center]OOOO[/center]
Witam wszystkich!
Chciałbym Wam przedstawić mój nabytek. Był to spontaniczny zakup, ponieważ początkowo obszedłem z ojcem całą giełdę i nic nie było. Jednak jak zbieraliśmy się do powrotu stała Ona, sama, piękna! :mrgreen: Nie mam pojęcia dlaczego jej od razu nie zauważyłem. Po wstępnych oględzinach i przejażdżce przypadła mi do gustu. Była chwila zastanowienia, lecz ostateczną decyzją było kupno.
Na początku okazało się, że nie jest tak pięknie, jak przy kupnie. Miałem z nią kilka ekscesów typu, zajechany silniczek krokowy, padnięta sonda, uciekający płyn chłodzący, ale jest już wszystko pod kontrolą
Ostatnimi czasy wymieniłem łożysko prawy tył (trzeba było poprawić po "mechanikach" ), przegub, potem osłonę tego samego przegubu, bo gdzieś się przy montażu chyba dziurka zrobiła, no i nieszczęsne uszczelniacze zaworowe (następna rzecz poprawiana po MECHANIKACH!)
Autko jeździ nie więcej niż ~500km miesięcznie i problemów z nim mam zero, z czego jestem mega zadowolony Ciągle coś tam po malutku działam sobie przy nim, ale szału ni ma...
Wyposażenie:
jasna (chyba beżowa) tapicerka
pełne zagłówki z przodu
regulacja wysokości przednich foteli
lusterko w daszku przeciwsłonecznym po str. pasażera
podłokietnik w tylnej kanapie
elektryczna regulacja wysokości świateł
wspomaganie kierownicy
prędkościomierz z BIG BEN'em (był)
oświetlenie bagażnika
oświetlenie komory silnika
centralny zamek
czteroramienna kierownica
spoiler na klapie bagażnika
lakier metalizowany
elektryczny szyberdach
Zrobione:
rozrząd
silniczek krokowy
filtr powietrza + niebieski czujnik
instalacja LPG
sonda lambda
planowanie głowicy + uszczelka (niestety specjaliści nie wpadli, żeby zmienić uszczelniacze )
łożysko, przegub, tuleje
przód obniżony -40mm sprężyny Weitec
zakupiona jednostka audio marki Pajonier 1400UB + wzmacniacz Alpajn 4 kanałowy
zderzak kupetowy, a do tego postojówki w kierunkach
centralny zamek wraz z pilotem typu kluczyk scyzoryk
ponadto wiele innych pierdółek, o których się już z czasem zapomina, ale nadal cieszą oko :mrgreen:
Fotki kiedyś były jakieś od razu po zakupie, ale oczywiście internety gdzieś je pochłonęły :-x Wrzucam jakieś inne w takim razie...
Jest też i nowa felga na ten sezon! BORBET RS T18 8J 17" Długo na takie czekałem. Trafiła się okazja (chyba ), więc bez zastanowienia pojechałem i kupiłem.
[EDIT] 08.05.2014
A więc BUM! Felgi w zeszłym tygodniu zagościły w końcu na autku Pomalowane profesjonalnie u kolegi lakiernika po kosztach lakierów i piwa Mnie powaliły na kolana szczerze mówiąc. Czekam na wasze opinie
Pozdrawiam, Paweł
Witam wszystkich!
Chciałbym Wam przedstawić mój nabytek. Był to spontaniczny zakup, ponieważ początkowo obszedłem z ojcem całą giełdę i nic nie było. Jednak jak zbieraliśmy się do powrotu stała Ona, sama, piękna! :mrgreen: Nie mam pojęcia dlaczego jej od razu nie zauważyłem. Po wstępnych oględzinach i przejażdżce przypadła mi do gustu. Była chwila zastanowienia, lecz ostateczną decyzją było kupno.
Na początku okazało się, że nie jest tak pięknie, jak przy kupnie. Miałem z nią kilka ekscesów typu, zajechany silniczek krokowy, padnięta sonda, uciekający płyn chłodzący, ale jest już wszystko pod kontrolą
Ostatnimi czasy wymieniłem łożysko prawy tył (trzeba było poprawić po "mechanikach" ), przegub, potem osłonę tego samego przegubu, bo gdzieś się przy montażu chyba dziurka zrobiła, no i nieszczęsne uszczelniacze zaworowe (następna rzecz poprawiana po MECHANIKACH!)
Autko jeździ nie więcej niż ~500km miesięcznie i problemów z nim mam zero, z czego jestem mega zadowolony Ciągle coś tam po malutku działam sobie przy nim, ale szału ni ma...
Wyposażenie:
jasna (chyba beżowa) tapicerka
pełne zagłówki z przodu
regulacja wysokości przednich foteli
lusterko w daszku przeciwsłonecznym po str. pasażera
podłokietnik w tylnej kanapie
elektryczna regulacja wysokości świateł
wspomaganie kierownicy
prędkościomierz z BIG BEN'em (był)
oświetlenie bagażnika
oświetlenie komory silnika
centralny zamek
czteroramienna kierownica
spoiler na klapie bagażnika
lakier metalizowany
elektryczny szyberdach
Zrobione:
rozrząd
silniczek krokowy
filtr powietrza + niebieski czujnik
instalacja LPG
sonda lambda
planowanie głowicy + uszczelka (niestety specjaliści nie wpadli, żeby zmienić uszczelniacze )
łożysko, przegub, tuleje
przód obniżony -40mm sprężyny Weitec
zakupiona jednostka audio marki Pajonier 1400UB + wzmacniacz Alpajn 4 kanałowy
zderzak kupetowy, a do tego postojówki w kierunkach
centralny zamek wraz z pilotem typu kluczyk scyzoryk
ponadto wiele innych pierdółek, o których się już z czasem zapomina, ale nadal cieszą oko :mrgreen:
Fotki kiedyś były jakieś od razu po zakupie, ale oczywiście internety gdzieś je pochłonęły :-x Wrzucam jakieś inne w takim razie...
Jest też i nowa felga na ten sezon! BORBET RS T18 8J 17" Długo na takie czekałem. Trafiła się okazja (chyba ), więc bez zastanowienia pojechałem i kupiłem.
[EDIT] 08.05.2014
A więc BUM! Felgi w zeszłym tygodniu zagościły w końcu na autku Pomalowane profesjonalnie u kolegi lakiernika po kosztach lakierów i piwa Mnie powaliły na kolana szczerze mówiąc. Czekam na wasze opinie
Pozdrawiam, Paweł
Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 12:05 przez jooreck, łącznie zmieniany 8 razy.
-
OnlineKrzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
OnlineKrzysiek 84
- Junior Admin
-
OnlineKrzysiek 84
- Junior Admin
Długo się tu nie udzielałem, a trochę się zmieniło... chociaż może nie zmieniło, co bardziej 'ponaprawiało'. Zrobiony został remont silnika jakiś czas temu, bo pociła się uszczelka pod głowicą. Mechanicy zawołali max 400 zł, a wyszło prawie 1000 po rozebraniu wyszukali, że coś nie tak z wtryskiem jest. Powiedzieli mi, że dwa wtryski leją... Tylko jest ten ból, że mam jednopunktowy wtrysk :!: chyba trochę w ch... polecieli :evil: niestety wcześniej o tym nie pomyślałem (mądry polak po szkodzie ) W każdym razie remont silnika mam już za sobą. Było jeszcze trochę problemów z tymi 'mechanikami', bo nie dokręcili dobrze opasek od płynu chłodzącego i ciągle mi go ubywało, ale to już zrobione na szczęście. Ale mogę szczerze powiedzieć, że zostałem ładnie wych*jany i to wyłącznie przez swoją głupotę i niedoświadczenie teraz się dwa razy zastanowię i poczytam na forum co i jak może być...
Do wymiany poszedł też licznik nareszcie z upragnionym obrotomierzem i doszło nowe radyjko Pajoniera :lol: W międzyczasie poprawiłem wiązkę tylnej klapy, bo kable były ucięte i zaklejone izolacją :shock:
Jak zrobi się ciepło przymierzam się do wymiany oleju, bo i tutaj oczywiście mają swój udział panowie 'mechanicy' (olej wymienili, ale reszty oleju nie dali, a coś mało go jest na bagnecie...)
Teraz czekam już tylko na wiosnę, co by w wolnych chwilach móc zacząć coś modzić i doprowadzać do stanu świetności moją Audiolkę
Nie przeklinaj
Do wymiany poszedł też licznik nareszcie z upragnionym obrotomierzem i doszło nowe radyjko Pajoniera :lol: W międzyczasie poprawiłem wiązkę tylnej klapy, bo kable były ucięte i zaklejone izolacją :shock:
Jak zrobi się ciepło przymierzam się do wymiany oleju, bo i tutaj oczywiście mają swój udział panowie 'mechanicy' (olej wymienili, ale reszty oleju nie dali, a coś mało go jest na bagnecie...)
Teraz czekam już tylko na wiosnę, co by w wolnych chwilach móc zacząć coś modzić i doprowadzać do stanu świetności moją Audiolkę
Nie przeklinaj
Ostatnio zmieniony 26 lut 2013, 15:50 przez jooreck, łącznie zmieniany 1 raz.
Mógłby ktoś pomóc? Na wiosnę muszę zmienić zderzak /
https://audi80.pl/b4-zderzak-przedni ... t77087.htm
https://audi80.pl/b4-zderzak-przedni ... t77087.htm
- AudiLaziska
- Forum Audi 80