[B4] Ciężko odpala, szarpie po puszczeniu gazu.
-
- Forum Audi 80
[B4] Ciężko odpala, szarpie po puszczeniu gazu.
Witam. jestem nowy więc prosze o wyrozumiałość.
A więc tak. Audi 80, 1991 r, 1.8s.
Bardzo cięzko odpala nawet gdy ciepły. Jak załapie to bardzo wolno podnosi obroty i dochodzi nawet do momentu przełączania sie benzyna/gaz... Co to może być??
NIe pokazuje mi temperatury na konsoli? Czujnik? Licznik???
Jutro będe wymienial: świece, kable, kopułke, filtr paliwa, gazu, powietrza.
Kiedy sprawdzałem go podniosłem za belke pod silnikiem. Zauwazyłem że prawdopodobnie te gumy są wyrobione bo po opuszczeniu go był 1 cm luzu miedzy gumą a nadwoziem...
Jutro zapodam resztę moich "małych" chochlików w samochodzie:)
AAA i jeszcze mam problem ze światłem mijania/drogowe. Żeby wyłączyć drogowe muszę trzymać przełącznik na samej górze.Jak puszcze to znowu swiecą długie.... Kiedy włącze kierunkowskaz włączają mi się światła krótkie.... Będzie dobrze:)
Pozdrawiam
A więc tak. Audi 80, 1991 r, 1.8s.
Bardzo cięzko odpala nawet gdy ciepły. Jak załapie to bardzo wolno podnosi obroty i dochodzi nawet do momentu przełączania sie benzyna/gaz... Co to może być??
NIe pokazuje mi temperatury na konsoli? Czujnik? Licznik???
Jutro będe wymienial: świece, kable, kopułke, filtr paliwa, gazu, powietrza.
Kiedy sprawdzałem go podniosłem za belke pod silnikiem. Zauwazyłem że prawdopodobnie te gumy są wyrobione bo po opuszczeniu go był 1 cm luzu miedzy gumą a nadwoziem...
Jutro zapodam resztę moich "małych" chochlików w samochodzie:)
AAA i jeszcze mam problem ze światłem mijania/drogowe. Żeby wyłączyć drogowe muszę trzymać przełącznik na samej górze.Jak puszcze to znowu swiecą długie.... Kiedy włącze kierunkowskaz włączają mi się światła krótkie.... Będzie dobrze:)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2012, 21:16 przez Mateusz1991, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
A więc tak. Świece, kable i kopułka wymieniona. Filtr powietrza nowy.
Samochód jechał przed wymianą na benzynie i nie było problemu.
Ogólnie zauwazylem podczas jazdy że: puszczając gaz i po chwili wciskając go samochodem szarpie. To jest szarpnięcie dosyć mocne. Za każdym razem tak jest. To nie jest wina gazu. Może poduchy?
Samochód jechał przed wymianą na benzynie i nie było problemu.
Ogólnie zauwazylem podczas jazdy że: puszczając gaz i po chwili wciskając go samochodem szarpie. To jest szarpnięcie dosyć mocne. Za każdym razem tak jest. To nie jest wina gazu. Może poduchy?