[2.3 20V 7a] problem z dostępnością uszczelki pod głowicę
[2.3 20V 7a] problem z dostępnością uszczelki pod głowicę
Koledzy szukam porządnej uszczelki pod głowicę do 7a, myślę tu o:
GOETZE 30-026685-00, lub ELRING EL128220 i oczywiście są niedostępne i nigdzie nie mogę takich namierzyć. Udało mi się wynaleźć tylko VICTORA REINZA ale tego nie chciałbym zakładać. Ponadto jest też problem ze śrubami do głowicy, GOETZE 22-33032B, PAYEN HBS269, ani na sztuki Febi FE21184 nie są dostępne. Śruby oczywiście pasują z każdej 20V doładowanej i nie, ale to i tak nie zmienia faktu że nie są dostępne :evil:
Może ktoś ma dostęp do innych katalogów lub magazynów i wie gdzie można namierzyć te graty
GOETZE 30-026685-00, lub ELRING EL128220 i oczywiście są niedostępne i nigdzie nie mogę takich namierzyć. Udało mi się wynaleźć tylko VICTORA REINZA ale tego nie chciałbym zakładać. Ponadto jest też problem ze śrubami do głowicy, GOETZE 22-33032B, PAYEN HBS269, ani na sztuki Febi FE21184 nie są dostępne. Śruby oczywiście pasują z każdej 20V doładowanej i nie, ale to i tak nie zmienia faktu że nie są dostępne :evil:
Może ktoś ma dostęp do innych katalogów lub magazynów i wie gdzie można namierzyć te graty
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
3002801600
Kup za: 466.12 PLN
Kupuję: szt.
Informacje Inter Cars o towarze:
3002801600
Uszczelka głowicy cylindrów
Producent:
GOETZE
Opis:
Uszczelka głowicy AUDI 100/200 2,2-20V/2,3-20V (3B/AAN/ABY/R) ( 034103383AD )
W magazynie:
1 szt.
Cena detaliczna (z VAT):
490.67 PLN
Kup za:
466.12 PLN
w intercarsie dostępna
Kup za: 466.12 PLN
Kupuję: szt.
Informacje Inter Cars o towarze:
3002801600
Uszczelka głowicy cylindrów
Producent:
GOETZE
Opis:
Uszczelka głowicy AUDI 100/200 2,2-20V/2,3-20V (3B/AAN/ABY/R) ( 034103383AD )
W magazynie:
1 szt.
Cena detaliczna (z VAT):
490.67 PLN
Kup za:
466.12 PLN
w intercarsie dostępna
Kermit85, uszczelke znajdziesz w Intercarsi,w Focie i w Motofactory.Niedawno przerabiałem ten temat w poszukiwaniu uszczelki do NG więc wiem ze do 7A tez mają.Ja osobiście zdecydowalem się na oryginal i powiem wam ze nawet najlepsze zamienniki sa malutkie przy oryginalnejk uszczelce.jej wykonaniu w porównaniu do zamiennikow bije je na głowe.
Ale chyba Audi zamawia uszczelki u któregoś producenta, bo nie robią ich sami. I wtedy to co masz z ASO zapewne da się kupić w sklepach za którąś tam część ceny jak sądzę.
Podobne dyskusje często dotyczą olejów z ASO kontra te ze sklepów, a przecież firmy robiące auta nie produkują olejów.
Co szło na pierwszy montaż?
Przy okazji powiem, że "ciekawą" zabawę miałem z szukaniem chłodnicy klimatyzacji do r5(akurat PS). Niby są, a nie ma. Używki odpadają, bo nieliczne i często już tłuste(ale w opisie 100% sprawna), a jak wylazł olej to czynnik będzie aż gwizdał.
W ofercie stosunkowo drogie o ile gdzieś mieli(nie dało się zamówić, podobno IC na indywidualne...).
Kupiłem z All nówkę firmy....a ja wiem, nawet nie pamiętam. Rzekomo Taiwan. Przyszła napełniona azotem jak się domyślam i chodzi kilka miesięcy. Gwarancja...
I to w sumie nie dokładnie do PS/NG, musiałem nieco modyfikować to i owo ale bez większych dramatów.
Podobne dyskusje często dotyczą olejów z ASO kontra te ze sklepów, a przecież firmy robiące auta nie produkują olejów.
Co szło na pierwszy montaż?
Przy okazji powiem, że "ciekawą" zabawę miałem z szukaniem chłodnicy klimatyzacji do r5(akurat PS). Niby są, a nie ma. Używki odpadają, bo nieliczne i często już tłuste(ale w opisie 100% sprawna), a jak wylazł olej to czynnik będzie aż gwizdał.
W ofercie stosunkowo drogie o ile gdzieś mieli(nie dało się zamówić, podobno IC na indywidualne...).
Kupiłem z All nówkę firmy....a ja wiem, nawet nie pamiętam. Rzekomo Taiwan. Przyszła napełniona azotem jak się domyślam i chodzi kilka miesięcy. Gwarancja...
I to w sumie nie dokładnie do PS/NG, musiałem nieco modyfikować to i owo ale bez większych dramatów.
Koledzy jeśli chodzi o NG to sprawa wygląda troszkę inaczej, jeździ tego więcej i części też łatwiej dostać. Co do 7a to wiem że z uszczelkami jest problem, bo pracuję w auto servisie boscha i mam dostęp do wielu hurtowni części zamiennych do samochodów i w naszym pięknym kraju do 7a jest możliwość zakupienia uszczelki Reinza oraz Ajuza i na tym koniec. Jest też ori na zamówienie za ponad 850 zł ale to już chyba przesada.
Jak pisałem mam dostęp do wielu hurtowni a szukam Goetze lub Elringa, bo oryginał raczej ze względu na cenę chyba odpada. Ponadto teraz grubo pompuję kasy w auto bo motorownia mi się zatarła i robię niemal kapitalkę, zarówno cały spód silnika jak i głowica, skrzynią, sprzęgło, przekładnia itp
jak byś coś takiego trafił Łukaszu to daj znać, bo już kupiłem Victora Reinza, ale zawsze mogę oddać ją na zwrot
jak byś coś takiego trafił Łukaszu to daj znać, bo już kupiłem Victora Reinza, ale zawsze mogę oddać ją na zwrot
Uszczelka - spróbuj w poniższym linku - potrafią dużo znaleźć
https://audi80.pl/sprzedawcaphu-el-p ... t31877.htm
Pisałem z nimi mailowo - dobry kontakt
Pozdry
https://audi80.pl/sprzedawcaphu-el-p ... t31877.htm
Pisałem z nimi mailowo - dobry kontakt
Pozdry