Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 PM] swap na NG pytanko dot. pompy paliwa

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
adi87

[80 B3 PM] swap na NG pytanko dot. pompy paliwa

Post autor: adi87 » 23 wrz 2012, 11:55

Witam, będę swapował NG do b3 sedan i mam pytanko czy muszę z dawcy wyciągać pompę paliwa? dawca to B4 Coupe. Czy pompa jest pod podłogą czy w baku tego nie wiem. Jeśli w baku to jest szansa że podejdzie zamiast mojej? bo jak wiadomo baki są inne :)

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 23 wrz 2012, 13:11

Pompa paliwa jest w baku.

adi87

Post autor: adi87 » 23 wrz 2012, 13:51

trepek, to mnie pocieszyles ;) powinna podejsc sama pompa co? Chce zrobic taki myk zeby sama pompe z NG umiescic w calym tym plywaku z 1,8. Generalnie silnik i wozek mam z 90tki pewny ze swojego auta a wiazka i pompa bedzie z cupejki b4 bo silnik w niej ma padnieta upg i cos nie halo z przeplywka i jezdzil na gazie.Szkoda ze wywalilem bude z elektryka ale czlowiek nie myslal ze bedzie kiedys ten silnik sobie montowal;) ciekawe czy pulpit bede musial sciagac do wytargania ecu i jego wiazki...

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 23 wrz 2012, 23:56

Pompa paliwa Ci nie podejdzie. Musisz mieć pompę zewnętrzną. Tak, deskę będziesz musiał ściągnać do wymiany wiązki od ECU ;-)

adi87

Post autor: adi87 » 24 wrz 2012, 07:26

pompa zewnetrzna z 3A wyrobi cisnieniowo?

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 24 wrz 2012, 13:45

Pewnie to ta sama pompa jest co w NG i reszcie B3 z mechanicznym wtryskiem ;-) Ważne by była porządnej firmy (czyt. Bosch), te po stówce z allegro nie dają odpowiedniego ciśnienia ;-)

adi87

Post autor: adi87 » 24 wrz 2012, 20:36

pompe mam ori;)
a co do dechy to przy wyjmowaniu wiazki z dawcy wymontowalem tylko polke pod kierownica, schowek i srodkowy tunel i te plastiki od ogrzewania. W sumie dawca wygla tez na jakiegos szczepa bo wiazka tak zmasakrowana ze az mnie zniechecilo ale coz trzeba bedzie cos zrobic z tym;)
A potrzebne sa oba sterowniki spod schowka?
I czy te wiazki czyli ta pod maske i ta do ecu sa osobno wpinane w skrzynke czy jakos polaczone z reszta? Bo ja wytarmosilem wszystko bo tak poplatane ze szok. w garazu rozloze i bede rozkminial;)

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 24 wrz 2012, 23:39

adi87 pisze:A potrzebne sa oba sterowniki spod schowka?
Tak, jeszcze powinien być taki jeden malutki sterowniczek czy co to tam jest na wtyczkę 3 pinową, pod osłoną przedniego słupka przy nogach powinien się znajdować ;-)
adi87 pisze:I czy te wiazki czyli ta pod maske i ta do ecu sa osobno wpinane w skrzynke czy jakos polaczone z reszta?
Wiązka silnika jest w całości i łaczy się jedynie z innymi wiazkami przy pomocy wtyczek. Pod skrzynką bezpieczników też jest wszystko osobno podpięte, także tylko wyciągać wiazkę z plątaniny ;-)

adi87

Post autor: adi87 » 25 wrz 2012, 07:31

to dam rade jakos;) a ten maly3 pinowy dynks ze slupka tez mam i spod kolumny kierowniczej jakis modul czy cos tez wytargalem
Kurna tak patrze teraz to co z 3A wymontowałem to chyba jakiś regulator tylko jest... Bo nawet nie ma podłączenia spieszyłem się trochę i tak to jest potem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl