Noszę się z wymianą sprzęgła, jednak po zorientowaniu się w cenach to wyszło mi że sprzęgło i koszt wymiany wyjdzie około 1000 zł.
Czy nie taniej wyjdzie wymiana skrzyni na automat ? Co poza skrzynią, lewarkiem i pedałami potrzeba do tego ?
[B4 2.0E ABK] Wymiana sprzęgła czy lepiej skrzynię ?
-
- Forum Audi 80
witam co prawda jestem nowy na forum(6-m-cy) ale moim skromnym zdaniem nie sądzę żeby wyszło ci to oszczędnie,masz już sprawdzoną skrzynię,sprzęgło sam wymienisz(to nie jest takie trudne)a automat z racji charakteru pracy spowoduje ci większe spalanie.Pamiętaj że jak sprzęgło wymienisz na oryginał SACHS to masz nawet 20-25 kkm spokoju,a poza tym chyba że masz sprawdzoną skrzynie bo jeżeli szukasz gdzie się da to nie radzę bo automat trzeba umieć sprawdzić.
Nigdy nie wymieniałem sprzęgła, ale nawet nie mam gdzie wymienić A powiedzcie mi co to w takim razie mogą być za stuki u mnie ? Ze sprzęgła czy ze skrzyni w takim razie ? Słyszałem że skrzynia z ABK tak już ma. Podobno z A4 1,6l spokojnie podchodzą i podobno są lepsze niż te oryginalne. Kwestia tylko czy warto ?
Re: [B4 2.0E ABK] Wymiana sprzęgła czy lepiej skrzynię ?
OGr wszyscy robią odwrotnie, z automatu na manual :shock:OGr pisze:Noszę się z wymianą sprzęgła, jednak po zorientowaniu się w cenach to wyszło mi że sprzęgło i koszt wymiany wyjdzie około 1000 zł.
Czy nie taniej wyjdzie wymiana skrzyni na automat ? Co poza skrzynią, lewarkiem i pedałami potrzeba do tego ?
Szykuj tysiaka i się nie wygłupiaj
Poza tym łatwiej jest przerobić z automatu na manual niż odwrotnie
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: