[b3] centralny zamek, zamyka tylko jedna strone
[b3] centralny zamek, zamyka tylko jedna strone
mam problem z zamykaniem samochodu, chodzi mi tutaj o centralny zamek z pilota. Problem pojawił sie dość nieoczekiwanie, bo nic sie nie urwało ani o nic nie zahaczyłem, gdy go otwierałem mechanizm zadziałał prawidłowo, ale juz sie nie chciał zamknać, zamyka sie tylko prawa strona samochodu (przód + tyl). Nadsłuchiwałem czy może cos sie slizga i nie dopycha 'bolca' do konca, ale nic nie działa, tak jakby nie było w ogole sygnału do zamykania:( Może ktoś z Was miał podobny problem i wie o co może chodzić i w ogóle gdzie szukać rozwiązania?
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
A może jednak masz zamek fabryczny czyli pneumatyk. Wtedy strownik(pompka) jest w bagażniku po prawej stronie (chyba tak jest w B3). Jak się mylę to niech mnie koledzy szybko poprawią. U brata mojego też się działy takie jaja z centralnym to okazało się że. na sterowniku w pompce były zimne luty.tomasz-gorz pisze:Zagladałem pod kierownice ale tam nic nie ma, wiec problemu szukac w drzwiach? Gdzie bedzie ta jednostka ktora steruje zamykaniem/otwieraniem drzwi?