[b4 2,3 ng cabrio]mocniejszy na lpg...
[b4 2,3 ng cabrio]mocniejszy na lpg...
witam wszystkich ostatnio zauwazylem ,ze moj złomek chodzi lepiej na gazie niz na pb,dotychczas bylo wszystko ok ,jedyne co ostatnio zmienilem to rozrzad,i wiadomo do tego pompe wody(rozrzad jest na 100 zalozony ok)czym to moze byc spowodowane,acha przypomne takze ,ze ostatnio podłaczylem znow odme,poniewarz rure mialem puszczona na dół koło skrzyni,i nie mogłem zniesc smrodu gazu ,jaki przedostawał sie własnie przez ta odme do kabiny.teraz smród zniknął ale moc na pb lekko spadła help :cry:
Wyciągnij odmę na próbę i zobacz czy moc powróci. Sprawdź zapłon, choć jeżeli na LPG chodzi jak dawniej...ale odczucia mogą być mylne, podobnie jak jakość ostatnio wlanego paliwa. Podobnie jak pewność, że na zapłonie nam nie przeskoczył.
Zapłon jak przestawiony do przodu to wpłynie pozytywnie na LPG(spalające się dłużej i nieco wolniej niż PB), a może już być ciut za szybki dla benzyny.
Zapłon jak przestawiony do przodu to wpłynie pozytywnie na LPG(spalające się dłużej i nieco wolniej niż PB), a może już być ciut za szybki dla benzyny.
patangos, nie pamiętam i ile musi byc wyprzedzony.Moge sie mylic z tym co napisałem czyli o 8-12 st.A kopułkę i palce kiedy wymieniałeś?jak juz długo jeździsz to kupuj nowe to i to.Zajrzyj tez do świec,przewodów.Kopułkę możesz też przeczyścić papierem ściernym-zawsze to troszkę pomoże. NG z LPG uklad wysokiego napięcia musi byc w idealnym stanie.
no na kopółłce mam juz wytarte rowki jakies pół milimetra,mam ja juz 2,5 roku.przewody ngk,swiece magneti morelli,czy marelli,podobno dedykowane do gazu,ale pala dobrze ,lekko jasne elektrody.no i ten zapłon na 100% jest 15 stopni.czy zbytnie odetkanie wydechu ma niekozystny wpływ na prace silnika /mam wywalonego kata,wstawiona rure jest srodkowy bosal ( tak jak ori nerkowy krztałt lecz mniejszy)-nie wiem czy jest odpowiedni,i koncowy przelotowy z nierdzewki 2 rurka.(ogulnie to jest dla mnie zbyt chalasliwie, bo az wali po kabinie ,strasznie metalicznie.pytam bo słyszalem ze zbytnio odetkane ng nie moga byc.
dołączam zdjęcie kopułki.czy waszym zdaniem juz sie kwalifikuje do wymiany? :roll:
[ Dodano: 2012-09-30, 18:05 ]
cos lipa te zdjęcie,ale widac troche wypalone miejsce
dołączam zdjęcie kopułki.czy waszym zdaniem juz sie kwalifikuje do wymiany? :roll:
[ Dodano: 2012-09-30, 18:05 ]
cos lipa te zdjęcie,ale widac troche wypalone miejsce