Z góry dzięki
![:-)](https://audi80.pl/images/smilies/usmiech.gif)
Tak, to prawidłowe oznaczenie skrzyni biegów do tego silnika.chickeen pisze:Dzięki koledzy ale jeszcze prosił bym kogoś z silnikiem 1Z 1.9 TDI o pomiar prędkości na 5 biegu przy obrotach 2000 i 3000. Wtedy miałbym pełen obraz a przełozenie benzyniaka mi dużo nie mówi bo to inna bajka. I jeszcze proszę kogoś o podanie symbolu skrzyni do mojego autka. Czy jest to BAA?
chickeen pisze:Dzięki wojtek26, widze różnice, bo ja przy 3000 mam niecałe 120 km/h ale jeszcze byłoby fajnie jak by mi ktoś powiedział jakie ma obroty jadąc 100 km/h albo ile jedzie mając 2000 obrotów. Moim zdaniem właśnie przy obrotach 2000 silniczek chodzi sobie spokojnie i jazda jest cichutka.
Takie oznaczenie jest na wklejce w kole zapasowym więc sie nie pomyliłem ale w żadnym katalogu nie wystepuje ta skrzynia w ABK, dziwne ale skoro fabrycznie wyszedł to chyba byłykrychu pisze:Byla taka skrzynia montowana jezeli pomyliles sie z kolejnoscia liter,WOJTEK26 pisze:A ja mam pytanie co do oznaczenia skrzyni w ABK bo u mnie jest CVB i jest ona krótka były takie w tym silniku :?:
skrzynia: CBV
montarz w latach :7/91 - 12/95
typ: B4
motor: ABK
lukasz_l pisze:u mnie:
2000obr/min - ok 95km/h
3000obr/min - ok 145 km/h
widze ze mam zdecydowanie wiecej niz mial Wojtek26... tylko z tego co pamietam to Ty Wojtku miales wiecej konikow tak? czy to moze byc przyczyna?[/quote
Miałem tam AFN-a 110KM i może dlatego przy 3000 było chyba 135km/h czy cos podobnego ale 145 napewno nie