[Audi 80 b3 1,6D JK] Kontrolka oleju + brzęczyk
Kabelki na wierzchu gdzie widać przy czujnikach przy filtrze są całe nie wiem jak w wiązce bo nie sprawdzałem czujniki ma 2 jeden brązowy drugi biały ten biały jest niżej filtra a brązowy wyżej. Gdy odpiąłem odpiąłem kabelki od obu czujników to kontrolka nadal przy większych obrotach świeci się piszczy natomiast na biegu jałowym gdy przycisnę pedał gazu do podłogi to nic się nie dzieje. Co może być przyczyną? Jak rozwiązać ten problem? Bardzo proszę o pomoc.Marcin_89 pisze:Sprawdź kabelki przy czujnikach na filtrze oleju, pewnie są gdzieś przerwane i przy 2 czy 3 tys. obrotów brzęczy i piszczy kontrolka
Witam,
ja również mam problem z kontrolką oleju/ładowania oraz z brzęczykiem.
Mianowicie wszystko grało dopóki nie wymianiałem bendixa w rozruszniku. Wyjąłem wtedy alternator, poskładałem wszystko, powpinałem tak jak było i przekręcam kluczyk a tu nie świeci kontrolka akumulatora, nie mrugają 2 kontrolki u góry i po paru sekundach zaczął brzęczyk piszczeć. Odpaliłem auto - chodzi. Jak kontrolka oleju zgaśnie po chwili to jest cisza.
Dodaje filmik jak sprawa wygląda. (mam drugi licznik i jest to samo)
ja również mam problem z kontrolką oleju/ładowania oraz z brzęczykiem.
Mianowicie wszystko grało dopóki nie wymianiałem bendixa w rozruszniku. Wyjąłem wtedy alternator, poskładałem wszystko, powpinałem tak jak było i przekręcam kluczyk a tu nie świeci kontrolka akumulatora, nie mrugają 2 kontrolki u góry i po paru sekundach zaczął brzęczyk piszczeć. Odpaliłem auto - chodzi. Jak kontrolka oleju zgaśnie po chwili to jest cisza.
Dodaje filmik jak sprawa wygląda. (mam drugi licznik i jest to samo)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Byrto pisze:Za to odpowiada przekaźnik, który jest za zegarami i to on piszczy/ brzęczy, także zegary demontujemy. Ustaw te 2-3 tys obrotow, wkładasz ręke do środka no i niestety bedziesz musial tam wymacać go i wyciągnąć.
Kontrolka przestanie mrygać i denerwujący brzęczyk ucichnie na amen
artekK pisze:tak też zrobiłem kontrolka nie świeci i brzęczyk nie piszczy <ok> ale czy to w niczym nie zaszkodzi :?:
Ja pier...co wypowiedż to lepsza :roll: ...szczęka opada .Najlepiej poodłączajcie sobie wszystkie czujniki i kontrolki, po kiego tam ma coś piszczeć czy mrugać,toż to zbędne gadżetyByrto pisze:Stan mi pokazuje gdy jest go za mało