Witam gdy pierwszy raz kupiłem przednie el.szyby to dostałem cały komplet boczków z parapetem i te tylne miały głośniki:)
Ale te głośniki co ja miałem fabrycznie są całkiem inne.
I teraz te drugie boczki co mi przyszły znowu 4 i z tyłu też miały głośniki ale nie nokia ale ela czy jakoś tak. I nie miały tej obudowy plastikowej na tył głośników ale mam tą obudowę na głośniki z modelu v6 avant w których były o takie głośniki.
I teraz moje pytanie jak je podłączyć czy muszę mieć wzmacniacz te głośniki mają z boku bezpiecznik o ile pamiętam 20A chyba nie jestem pewien.
Proszę mi powiedzieć co muszę zrobić by grały wiem tylko tyle ze w tej jednej wtyczce jest takie coś że mogę podłączyć do niej kolejny kabel i mieć tubę z tyłu ale nie wiem czy to prawda
Oto są te głośniki.
[1.9TDI avant] głośniki z audi v6 2,8 wielkie pytanie.
Ale mam te wtyczki a wiązka do czego czy będę mógł to podłączyć pod radio VW Gamma IV
Jak bym mógł poprosić to daj mi link z allego a może ktoś to to bym kupił.
I czy te głosniki ładnie grają
PS: ja nie chcę żadnej tuby che mieć przednie ori mam nokii i tylne te co na zdjęciu.
A nie idie jakoś kablem zrobić mam jeszcze taką ori kostkę ale do tych zwykłych jakie mam obecnie.
A pokaż zdjęcie tej kostki kolego
Jak bym mógł poprosić to daj mi link z allego a może ktoś to to bym kupił.
I czy te głosniki ładnie grają
PS: ja nie chcę żadnej tuby che mieć przednie ori mam nokii i tylne te co na zdjęciu.
A nie idie jakoś kablem zrobić mam jeszcze taką ori kostkę ale do tych zwykłych jakie mam obecnie.
A pokaż zdjęcie tej kostki kolego
Siema MichalxQ7, ja też kiedyś miałem kłopot z takimi głośnikami. Te głośniki to są niby głośniki aktywne i jeżeli nie masz ori radia to musisz dokupić taką niby kostkę a to koszt minimum 60 zł a jeżeli podłączysz je bez niej to tylko sam szum będzie na nich słychać.
Jak masz jakieś nowsze radio i zależy tobie na dobrej jakości dźwięku to kup normalne głośniki bo na tych ori głośnikach to będzie ciężko z dobrą jakością dźwięku.
A co do tamtego wejścia to jest do stworzenia duo sound (czyli podłaczenie drugiego głośnika) :mrgreen:
Jak masz jakieś nowsze radio i zależy tobie na dobrej jakości dźwięku to kup normalne głośniki bo na tych ori głośnikach to będzie ciężko z dobrą jakością dźwięku.
A co do tamtego wejścia to jest do stworzenia duo sound (czyli podłaczenie drugiego głośnika) :mrgreen:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam, też mam problem z głośnikami tylnymi od B4 Avant :evil:
Kompletuje ori audio od B3ki, mam ori głośniki przód, ori syczki tył, ori wiązki i Duo Sound, niestety tylne głośniki 13 cm mam od B4 Avant zamiast B3 sedan
Głośniki te mają w złączach o 1 pin mniej niż jest w kostce od wiązki, zarówno to dolne szerokie złącze (patrząc na głośnik postawiony na magnesie), jak i to nieco wyżej nad nim nie posiada pinu który łączy się z brązowym przewodem wiązki. Da radę jakoś to zmusić do współpracy ?
Radio mam Audi Chorus, ma ono końcówkę mocy tylko na przód, na tył ma wyjście pod głośniki aktywne tak jak ori radia z 80tek, więc z radiem problemu nie będzie, tylko jak zmusić to do współpracy ?
Kompletuje ori audio od B3ki, mam ori głośniki przód, ori syczki tył, ori wiązki i Duo Sound, niestety tylne głośniki 13 cm mam od B4 Avant zamiast B3 sedan
Głośniki te mają w złączach o 1 pin mniej niż jest w kostce od wiązki, zarówno to dolne szerokie złącze (patrząc na głośnik postawiony na magnesie), jak i to nieco wyżej nad nim nie posiada pinu który łączy się z brązowym przewodem wiązki. Da radę jakoś to zmusić do współpracy ?
Radio mam Audi Chorus, ma ono końcówkę mocy tylko na przód, na tył ma wyjście pod głośniki aktywne tak jak ori radia z 80tek, więc z radiem problemu nie będzie, tylko jak zmusić to do współpracy ?