[1.9 B4] Złe działanie silnika po wypadku - dlaczego?
[1.9 B4] Złe działanie silnika po wypadku - dlaczego?
Witam! Od niedawna jestem szczęśliwą właścicielką audi b4 1.9 TDI. Niestety parę dni temu miałąm wypadek (samochód uderzył w betonowy płot, zagięta maska, chłodnica, wypadnieta przednia prawa lampa i rysy na zderzaku). Jednak nie to jest głównym problemem. A mianowicie chodzi o silnik. Przed wypadkiem gdy tekstowaliśmy samochód na autostradzie wyciągał bez problemu 200km/h czyli niemalże zamykał licznik. Po niemiłym incydecie wyciąga zaledwie do 140km/h i to z wielkim trudem. Możecie mi powiedzieć co mogło się stać i jak można temu zaradzić?
Ostatnio zmieniony 02 paź 2012, 19:57 przez kierowca, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Jak już szukasz z tej strony to zacznij od zmierzenia ciśnienia doładowania, manometr i jazda.kierowca pisze:A to sprawdzenie i naprawa dolotu powietrza to duże koszty?
Jak się faktycznie okaże że ładuje coś ok. 0,5 bar to szukamy dziury w dolocie.
A czy koszty duże to wszystko zależy co się stało, może tylko opaska się z przewodu zsunęła, a może i być dziura w icku.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
:shock: :roll: oj to chyba nie jest ori 90 cio konna maszyna moja chyba jakaś nieudana wyszła z fabryki ,bo po wielu modach nie zamyka licznika a co do problemu to tak jak koledzy powyżej wspomnieli ...z prawej strony jest icek i jak się coś rozszczelniło to moc zamiast w dolot ,idzie w atmosferękierowca pisze:Przed wypadkiem gdy tekstowaliśmy samochód na autostradzie wyciągał bez problemu 200km/h czyli niemalże zamykał licznik