[AAH] Czujnik temperatury 2-pin do ECU
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
[AAH] Czujnik temperatury 2-pin do ECU
Witam
Mam takie szybkie pytanko, chce wymienić czujnik temperatury płynu chłodniczego, ten 2 pinowy(biały) który daje sygnał do ECU, znajduje się po stronie kierowcy za głowicą, warto kupować nowy Bosha czy szukać używki?
Mam takie szybkie pytanko, chce wymienić czujnik temperatury płynu chłodniczego, ten 2 pinowy(biały) który daje sygnał do ECU, znajduje się po stronie kierowcy za głowicą, warto kupować nowy Bosha czy szukać używki?
Ostatnio zmieniony 05 paź 2012, 00:13 przez PuSzEk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
mogłem pomylić bo daweino wymieniałem. Czyli od kontrolki jest ten3-4piny?Marek85 pisze:jesli chodzi o 12v v6 to czujnik 2-pinowy firmy eps to dobry wybór. zamontowałem go już w czterech fałkach. zawsze pokazuje prawidłowe wartości. apropo minichecka/autocheka on nie pokazuje nic na zegarach. Tylko informuje komputer silnika o temp.
a ten 2 pinowy podaje info o temp. na CPU i przez to auto lepiej pali i załącza ssanie jak jest zimno? czy coś jeszcze?
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
założyłem, zimny odpalił od strzała, ciepły też, także nic nie zepsułem hehe :mrgreen: silnik chodzi jakby równiej na wolnych, ale nie wiem czy to ma coś ze sobą wspólnego, jeszcze zrobie sobie dzisiaj jazde testową i zobaczymy czy czuć różnice w dynamice czeka mnie jeszcze wymiana sond i pompy paliwa <ok>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro