Witam mam pewien problem z moją audi a mianowicie silnik ma przejechane 600 tyś. oleju bierze dużo ok. 2 litrów na 1000km zastanawiam się co jest nie tak Ponieważ po odpaleniu silnik nie kopci czy jest zimny czy ciepły nie ma to znaczenia ale jak obroty przekroczą 2,5tyś/min kopci na siwo stąd moje pytanie czy to uszczelniacze czy pierścienie ?
Kolejne moje pytanie możliwe że zetknęliście się już z takim przypadkiem czy kolektor ssący i wydechowy od 2,0 AAD spasuje do 3A dlatego się pytam bo w 3A jest Ke jetronic 1,1 a ja u siebie mam 1,2 stąd to pytanie
[Audi 80 B3 2,0 AAD] zamiana silnika na 3A
[Audi 80 B3 2,0 AAD] zamiana silnika na 3A
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2012, 20:28 przez Promek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
witam, ponieważ nie chce zakładać nowego tematu podepnę się pod ten, gdyż sama nazwa pasuje poniekąd, z tą różnicą że jestem zmuszony wyjąć swój silnik 3A i muszę wsadzić jakiś inny, pisząc inny mam na myśli sprawny, przechodząc do konkretów panowie, zależy mi aby odbyło się to jak najprościej dlatego jaki podpasuje pod mój układ wtryskowy? na pewno wiem ze AAD jakiś jeszcze?
różni się jakoś silnik od 3A tyle że z quattro ? bo jakimś cudem udało mi się dopaść takowy
no przywiązałem się do niej
różni się jakoś silnik od 3A tyle że z quattro ? bo jakimś cudem udało mi się dopaść takowy
no przywiązałem się do niej
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Niestety w etce nie ma takich informacji, tylko rusunek poglądowy i numer części :roll:Promek pisze:a orientujesz się może czy rozstawy śrub na uszczelce są takie same jak sprawdzałeś w etce to tam są chyba podane dane dotyczące takich rzeczy?
Niczym się nie różni, jedyna różnica jest przy automacie ale to różni się tylko kilka elementów osprzętukamil890808 pisze:różni się jakoś silnik od 3A tyle że z quattro ? bo jakimś cudem udało mi się dopaść takowy