Podejrzewam, że pojawi się na nim plus po włączeniu zapłonu.piku pisze:Pin 61 ktoś wie do czego on służy?
Jeżeli nie możesz znaleźć krańcówek drzwi... to szukaj metodą ,,po nitce do kłębka".
To są krańcówki <ok>
A może to porzebne żeby podłączyć 4ele szyby? hmmm.andi77 pisze:piku napisał/a:
Pin 61 ktoś wie do czego on służy?
Podejrzewam, że pojawi się na nim plus po włączeniu zapłonu.
andi77 pisze:Jeżeli nie możesz znaleźć krańcówek drzwi... to szukaj metodą ,,po nitce do kłębka".
To są krańcówki
Witam bardzo chciałbym odgrzać starego kotleta. Założyłem u siebie el. szybki na przód i podczas podpinania kabli (ori wiązka plus moduł 343) okazało się że potrzebne są 2 plusy. Jeden z dużym konektorem podpiąłem pod kierownicą na dole. Teraz powiedzcie co z tym drugim. Podpiąłem na razie pod plus po stacyjce ale wtedy szyby działają tylko po przekręceniu kluczyka. jak wyłączę kluczyk to już lipa. Chcę zrobić tak żeby działało do momentu otwarcia drzwi kierowcy (nie mam szyberdachu). Kabelek o który pytam to ten niebiesko czerwony z zieloną kostką ze zdjęcia kolegi KunikKunik pisze:Podpinając się pod temat mam pytanko.
Podłączyłem u siebie w audioli el.szyby *4 wszystko w sumie działa ale zostały mi 2 wolne kostki od wiązki szyb no i są 2 problemy 1-po wciśnięciu przycisku szyby kierowcy szyba schodzi na dół tak jak trzeba ale na końcu nie rozłącza silniczka dopiero jak wcisne przycisk w górę to się rozłącza. 2-mam podpięcie tylko do krańcówki drzwi kierowcy więc jeśli otworze np drzwi pasażera włączę zapłon i wyłączę to po zaknięciu drzwi szyby przejdą w czas czuwania a nie rozłączą się. Może któryś z kabelków na foto jest do czegoś potrzebny ?
[url=http://images50.fotosik.pl/302/7fa3c2a33aebbe07m.jpg]Obrazek[/URL]
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Do krańcówki był cieniutki przewodzik w kolorze brązowym który podpiąłem do drzwi pasażerashellah pisze:a do krańcówki w drzwiach? :roll:
Bezpiecznik jest ori ten przeciążeniowy (bo chyba o to Ci chodzi)Jarewa pisze:Drugi pod M75S ten pierwszy z bezpiecznikiem pod L30.
Tutaj masz: https://audi80.pl/b4-80-abkschemat-e ... htm#216886tbomba pisze:Jakbyś mógł podpowiedzieć gdzie szukać M75S byłbym bardzo wdzięczny