[B3 PP] brak długich swiateł
- markus2208
- Forum Audi 80
[B3 PP] brak długich swiateł
witam was, jak w temacie, nie mam długich świateł. mianowicie jest tak jak wam to opisze. gdy w nocy chce sobie włączyć długie światła to one gasną i mogę jeździć tylko na krótkich co jest trochę uciążliwe. natomiast jeśli chce mrugnąć długimi to nie mam z tym żadnego problemu. możecie mi pomoc w rozwiązaniu mojego problemu? z góry dzięki za odpowiedzi które się pojawia.
[ Dodano: 2012-10-06, 20:53 ]
znalazłem na forum jeszcze temat w którym użytkownik pino napisał coś takiego: Zaśniedziała i prawie odpadła złączka od pająka w skrzynce bezpieczników (przewód trzymał się na 2 drucikach) Dostęp ciężki, ale jakoś się udało. mógłby mi to ktoś wyjaśnić bardziej szczegółowo. to też dotyczyło braku świateł długich.
[ Dodano: 2012-10-06, 20:53 ]
znalazłem na forum jeszcze temat w którym użytkownik pino napisał coś takiego: Zaśniedziała i prawie odpadła złączka od pająka w skrzynce bezpieczników (przewód trzymał się na 2 drucikach) Dostęp ciężki, ale jakoś się udało. mógłby mi to ktoś wyjaśnić bardziej szczegółowo. to też dotyczyło braku świateł długich.
- markus2208
- Forum Audi 80
Ja u siebie miałem tak, że ten styk od długich w pająku był wykrzywiony i po zmienia manetką na długie w ogóle nic nie stykało, a jak chciałem mrugnąć to wtedy manetka stykała się z drugim stykiem. Na początku nie wiedziałem dlaczego nie mam długich i jeździłem trzymając manetkę do siebie i świeciły długie <ok>
- markus2208
- Forum Audi 80
Chciałbym odświeżyć temat i w związku z tym mam pytanie. U mnie problem jest odwrotny a mianowicie włączyć długie światła mogę na stałe ale nie działa mi "mryganie" czyli ruch manetką do siebie. A pytanie brzmi czy pająk przy kierownicy jest "naprawialny" czy tylko "do wymiany". Oczywiście jeżeli problem dotyczy pająka, może przekaźnik, jeżeli ktoś się orientuje to proszę o podpowiedź.
- markus2208
- Forum Audi 80
jankiel, wg własnego doświadczenia powiem Ci że nie warto się przejmować tym że "mryganie" Ci nie działa. Ważne że możesz włączyć długie światła na stałe. Co do przekaźnika to nie ma on nic tutaj do tego. Też miałem jednego pająka, przez którego nie miałem mrygania, ale w w ogóle się tym nie przejmowałem. Co do naprawiania to nie masz go po co ruszać.
problem z pająkiem ,u siebie przy rozwalonym pająku gdzie nie świeciła mi jedna strona prubowałem reanimować gdzie naprawa sięnie powiodła byłem zmuszony zakupić używke po kupnie okazało się że nie działa tak jak u ciebie mryganie długimy,nie chciało mi się już odsyłać i tak mam go już pewnie 2 rok jak nie dłużej i nic sie nie dziejejankiel pisze:Chciałbym odświeżyć temat i w związku z tym mam pytanie. U mnie problem jest odwrotny a mianowicie włączyć długie światła mogę na stałe ale nie działa mi "mryganie" czyli ruch manetką do siebie. A pytanie brzmi czy pająk przy kierownicy jest "naprawialny" czy tylko "do wymiany". Oczywiście jeżeli problem dotyczy pająka, może przekaźnik, jeżeli ktoś się orientuje to proszę o podpowiedź.
co do rozbierania to da się go rozebrac na czesci pierwsze ale nie zawsze tak latwo da sie go zlozyc a tym bardziej tak by dzialal w 100 %
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Pisząc pająka mam oczywiście na myśli manetki przy kierownicy Kiedyś jak naprawiałem stacyjkę (nie kręciła rozrusznikiem) to przyglądałem się i wydawało mi się że jest nierozbieralny, spięty jakby nitami ale mogłem coś nie zauważyć bo zająłem się tą stacyjka. I moje przełączniki to są te cztery manetki w jednym, razem z awaryjnymi.