Witam szanowne grono problem polega na tym zmieniłem wtryski na 216 założyłem podkładki miedziane nowe i z pod jednego wtrysku mi cieknie a wiec wyjąłem wtrysk wyczyściłęm konkretnie gniazdo założyłem znowu nową podkładke i dalej poci sie z tego wtrysku.
Zrobiłęm następnie taki patent na gorącym pracującym silniku poluzowałem wtrysk i skręciłęm z powrotem i dalej sie poci ma ktoś jakis patent .Jeszcze słyszałęm o takiej rzeczy którą można zrobić a mianowicie podkładke miedzianą rozgrzewamy do czerwoności a następnie wkładamy do zimnej wody miedz staję się miękka i bardziej dopasowuje sie pod wtrysk. oczywiscie nie cieknie z wężyka przelewowego porady mile widziane dzięki
[ A4 B5 AFN] cieknie spod wtrysku
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Koledzy problem jednak powrócił dalej sie poci już nie mam siły do tego
jeszcze zrobiłem ostatni patent pod grzałem miedz do czerwoności a następnie schłodziłem,
miedz sie staje miękka i dupa dalej sie poci sprawdziłem również czy wtrysk jest skręcony
jest jakaśc pasta uszczęlniąjąca tylko spod tego jednego sie poci reszta ok
jeszcze zrobiłem ostatni patent pod grzałem miedz do czerwoności a następnie schłodziłem,
miedz sie staje miękka i dupa dalej sie poci sprawdziłem również czy wtrysk jest skręcony
jest jakaśc pasta uszczęlniąjąca tylko spod tego jednego sie poci reszta ok
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub