[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
Nie mam szyberdachu i to nie może być kostka od krańcówki bo ma za krótki kabel i za duży do krańcówki konektor. Musi być gdzieś pod kierownicą bo tylko tam dostanie. Miałem jeden długi cienki brązowy kabel który poszedł do krańcówki drzwi pasażera (chociaż teraz tak myślę, że może powinien iść do kierowcy. Może ta wiązka była od auta z szybrem? Jest to możliwe?)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tylko tam mi pasował bo szedł z wiązką w tamtą stronę. Oddzielał się od wiązki przed przejściem do drzwi i pasował długością i konektorem do krańcówki drzwi pasażera. Nie pamiętam do którego szedł złącza. Teraz nawet nie mam czasu tam zajrzeć bo cały dzień w robocie a wieczorem to ciemno i zimno.
Czyli podsumowując:
1. Prąd z L30 przez bezpiecznik przeciążeniowy (ori)
2. Niebiesko-czerwony z zieloną kostką do M75S
3. Biała kostka do krańcówki od drzwi kierowcy. Tylko gdzie ją znaleźć pod kierownicą? Będzie na skrzynce czy mam kopać od krańcówki jaki to kabel i gdzie idzie?
Czyli podsumowując:
1. Prąd z L30 przez bezpiecznik przeciążeniowy (ori)
2. Niebiesko-czerwony z zieloną kostką do M75S
3. Biała kostka do krańcówki od drzwi kierowcy. Tylko gdzie ją znaleźć pod kierownicą? Będzie na skrzynce czy mam kopać od krańcówki jaki to kabel i gdzie idzie?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Koledzy d**a blada. Podłączyłem niebiesko czerwony kabel pod M75S i tą białą kostkę pod krańcówkę drzwi kierowcy (żółto brązowy) z tym że poprowadziłem kabelek w progu bo nie mogłem znaleźć wtyczki pod kierą. nadal nie mam sterowaniem szyb po zgaszeniu silnika. Miało być tak że dopóki nie otworzę drzwi to szyby będą działać. Co mogłem zrobić źle lub czego mogłem jeszcze nie zrobić? Jedyna rzecz to wydaje mi się, że szyby działają jeszcze przed zapłonem czyli kiedy nie palą się kontrolki a dmuchawa już działa. Nie jestem pewny ale chyba wcześniej były dopiero przy zapłonie. pomocy
[ Dodano: 2012-10-30, 23:37 ]
Koledzy pomoże ktoś?
[ Dodano: 2012-10-30, 23:37 ]
Koledzy pomoże ktoś?
Panowie podczepię się pod temat mam takie pytanie
1. na schemacie jest opisane że do wyłącznika krańcowego drzwi z lewej strony podpiąć się pod brązowo zielony ,u mnie jest brązowo żółty i brązowo biały to pod który mam się podpiąć ?
2 Z Kolei z prawej strony mam tylko brązowo biały a pisze żeby się podpiąć do brązowo zółtego.
1. na schemacie jest opisane że do wyłącznika krańcowego drzwi z lewej strony podpiąć się pod brązowo zielony ,u mnie jest brązowo żółty i brązowo biały to pod który mam się podpiąć ?
2 Z Kolei z prawej strony mam tylko brązowo biały a pisze żeby się podpiąć do brązowo zółtego.
- Bati Corrado
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
martita8506, prawdopodobnie któryś przycisk wysiadł. Tutaj napisałem jak zdiagnozować przyciski od szyb (nie dotyczy szyby kierowcy): https://audi80.pl/b4-jedna-szyba-ele ... htm#417552