[All] Termostat a wskazania temperatury
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Łatwo sprawdzić czy to wskaźnik źle wskazuje czy to termostat jest cały czas otwarty. Przejedź się kilka km i np sprawdź węże które idą do chłodnicy od termostatu-jeżeli jest on gorący to znaczy że wskaźnik źle wskazuje bądź czujnik temp. oszukuje. A jeżeli ten wąż nie jest gorący to pewnie jak kolega wyżej pisał żę termostat jest ciągle otwarty.
a ja mam cyrki i mam nadzieje że niedługo się skończą , pokazywać mi zaczęło temp 80 stopni na wskaźniku no to cyk wymieniłem termostat na wahlera niestety nic to samo czujnik szary wymieniłem 2 tygodnie równe chodził i było 90 i po tym czasie zaczęło znów 80 i kupiłem używany czujnik ale ori i nadal to samo z ciekawości podmieniłem wskaźnik i nic teraz z ostatnich paru dni zaczęło mi falować wskaźnik od tych 3 kresek do 80 stopni pewnie termostat , wnerwiłem się i zakupiłem w ASO termostat + uszczelkę i czujnik szary + oring , zaleje go zielonym kulerem K2 mam nadzieje że cyrki z temperaturą się skończą bo jak nie to pójdę się pochlastać
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
hmm to dziwne bo to też zauważyłem że jak mi sprada temp to i wskaźnik paliwa też a jak rośnie tem to wskaźnik teżIC69 pisze:pawelrybak15 napisał/a:
tzn ten TCY cośtam wyglądający jak tranzystor. Ten z 3ma nóżkami
Regulator napięcia - inaczej mówiąc. Tylko przy jego awarii, szwankowałby również wskaźnik paliwa.
może faktycznie to też poleciało jak to naprawić i niech ktoś zapoda zdjęcie gdzie to może być dokładnie
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
wujek, Ty stary forumowy wyjadacz i znaleźć sobie nie potrafisz?
Łap, masz tu cały temat https://audi80.pl/b4-80-all-regulato ... vt3534.htm
Małe sprostowanko: To nie o regulator tu chodzi, a o stabilizator.
Łap, masz tu cały temat https://audi80.pl/b4-80-all-regulato ... vt3534.htm
Małe sprostowanko: To nie o regulator tu chodzi, a o stabilizator.