Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABK LPG] Problem ze stacyjką.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
peznaczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 ABK LPG] Problem ze stacyjką.

Post autor: peznaczek » 15 paź 2012, 21:18

Witam forumowiczów.
Otóż mam problem ze stacyjką. Jakiś czas temu zablokował się kluczyk w stacyjce,nie mogłem go wogóle wyjąć. Kiedy udało mi się wyciągnąć kluczyk pojawił się problem, a mianowicie: kiedy odpalam auto kluczyk nie powraca do swojej pozycji tylko kręci dalej rozrusznikiem-muszę wtedy cofnąć go lekko ale tak aby nie zgasł.
I teraz moje pytanie. Z tego co się dowiadywałem mam 4 wyjścia:
1) Kupić nową stacyjkę z nowymi kluczykami-ale wtedy będzie inny kluczyk do stacyjki i inny do reszty czyli drzwi,bagażnika schowka itp.
2) Naprawa stacyjki- u mnie w okolicy gość che za taka usługę 250zł..... i właśnie cena mnie zniechęca...
3)Kupno używanej stacyjki + wkłady do drzwi,bagażnika itp koszt ok 200zl albo i więcej..(przynajmniej u mnie w okolicy Sochaczewa)
4) Kupno wkładu stacyjki i dostosowanie jej pod stary kluczyk własnymi rękami... cóż napisze szczerze... nie jestem złotą rączką i nie wiem czy bym dał radę....

I teraz prośba: Proszę o poradę co zrobić??? Może ktoś zna kogoś kto by to zrobił za rozsądną cenę? (okolice Warszawy)

Liczę na Was koledzy :)
Ostatnio zmieniony 15 paź 2012, 21:26 przez peznaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ignac112
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ignac112 » 16 paź 2012, 16:19

Może to kostka padła. Jeśli nie to kup samą stacyjkę z kluczykiem. Kluczyk będzie Ci potrzebny do wyjęcia bębenka w nowej stacyjce. Gdy wyciągniesz bębenek włóż swój kluczyk i zobacz która zapadka odstaje. Poustawiaj je tak, żeby były równo z bębenkiem, a te których nie da się ustawić spiłuj na równo z bębenkiem. Złóż wszystko do kupy i będziesz miał nową stacyjkę pod stary kluczyk :)

Awatar użytkownika
peznaczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: peznaczek » 17 paź 2012, 21:15

Jakiś czas temu znalazłem dokładny opis własnie dostosowania starego kluczyka pod nową stacyjkę i teraz jak na zlosc nie mogę znaleźć....

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 17 paź 2012, 22:41

peznaczek pisze:Jakiś czas temu znalazłem dokładny opis własnie dostosowania starego kluczyka pod nową stacyjkę i teraz jak na zlosc nie mogę znaleźć....

O to chodziło :?:

:arrow: https://audi80.pl/b3-18-pm-stacyjka-vt13410.htm

Awatar użytkownika
peznaczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: peznaczek » 19 paź 2012, 10:01

No nie do końca o to... tam było dokładnie opisane jak dopasować stary kluczyk pod nową stacyjkę. Ale to tez się przyda. Dzięki

[ Dodano: 2012-10-19, 13:11 ]
A może ktoś z klubowiczów w okolicach Warszawy podjął by się naprawy tej nieszczęsnej stacyjki lub zna kogoś kto robi takie rzeczy w rozsądnej cenie? (tak do 100zł i oczywiście w okolicach Warszawy lub Sochaczewa) Przyznam się ,że nie mam cierpliwości do takich napraw... :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl