(1,6 td) wymiana oringa w głowiczce pompy wtryskowej
(1,6 td) wymiana oringa w głowiczce pompy wtryskowej
mam pytanie czy da się wymienić oring głowiczki pompy wtryskowej nie wyciągając pompy z samochodu (cieknie) w ten sposób aby popuścić te cztery torksy tak aby był widoczny ten oring ale nie rozleciały się bachory ,bo sam oring powinien dać się na tyle naciągnąć aby przeszedł przez głowiczkę wysokiego ciśnienia można go w ciepłym oleju podgrzać tylko czy we wnętrzu pompy coś się nie rozleci ???? sprawa dość pilna dzięki za odp
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Da się ,tylko nikt ci nie zagwarantuje że ci się coś nie wysypie w pompie ,zależy ile odkręcisz śruby głowicy ...Robota jest na wyczucie i jednemu się uda drugiemu nie ...A jak się nie uda to wiesz ,już nie odpaliszberthold pisze:mam pytanie czy da się wymienić oring głowiczki pompy wtryskowej nie wyciągając pompy z samochodu
kule bele mam starą pompę więc troszkę poćwiczę jak 2 razy się uda to operacja a jak nie to 100-uwa i pompa z allegro <buu> trudnoMUNIOR pisze:Da się ,tylko nikt ci nie zagwarantuje że ci się coś nie wysypie w pompie ,zależy ile odkręcisz śruby głowicy ...Robota jest na wyczucie i jednemu się uda drugiemu nie ...A jak się nie uda to wiesz ,już nie odpaliszberthold pisze:mam pytanie czy da się wymienić oring głowiczki pompy wtryskowej nie wyciągając pompy z samochodu