[All] Klucz udarowy elektryczny
[All] Klucz udarowy elektryczny
Witam , mam pytanko odnośnie czegoś takiego z http://allegro.pl/ferax-elektryczny-klu ... 75597.html
Czy może ktoś używa takiego klucza, jak to się sprawuje czy odkręca bez problemu zapieczone śruby. Potrzebuje go na roboty garażowe więc nie interesują mnie takie klucze profesjonalne za 1500zł, a bardziej za 150zł jeśli się oczywiście do czegoś nadaje.
Czy może ktoś używa takiego klucza, jak to się sprawuje czy odkręca bez problemu zapieczone śruby. Potrzebuje go na roboty garażowe więc nie interesują mnie takie klucze profesjonalne za 1500zł, a bardziej za 150zł jeśli się oczywiście do czegoś nadaje.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 23:29 przez mjerzyk, łącznie zmieniany 1 raz.
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Moim zdaniem do zastosowań domowych może być ok, nawet może uda się tym koło przy wale korbowym Ale nie licz, że będziesz tym pracował non stop zawodowo, maszynka jest dobra by odkręcić coś od czasu do czasu, gdzie potrzebny jest moment obrotowy, a nie ma za bardzo miejsca na różnego typu dźwignie i inne tego typu wspomagacze
Panowqie po pierwsze to 300Nm dla takiego klucza to bardzo niewiele. Nie odkreci wiekszosci zapieczonych srub od M10 w gore a jak bedzie mocno dociagnieta sruba w kole to tez sobie nie poradzi napewno.
Do zastosowan domowych napewno by sie sprawdzil.
Tak sobie mysle ze do skrecania i rozkrecania felg wieloczesciowych by mi sie przydal i bylby OK.
Do zastosowan domowych napewno by sie sprawdzil.
Tak sobie mysle ze do skrecania i rozkrecania felg wieloczesciowych by mi sie przydal i bylby OK.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
No mocy to ten klucz nie ma... 300Nm to odkręci Ci ale zapieczoną śrubę ale w rowerze.
Są nawet klucze udarowe akumulatorowe i one nawet mają już po 500Nm <ok> .
Dlatego jak kupować takie zabawki to coś z najwyższej półki. A prawda jest taka, że kupując takie narzędzia z najwyższej półki, kupimy sobie podstawowy zestaw kompresor, zestaw przygotowania powietrza i klucz pneumatyczny o dużo większej wydajności.
Są nawet klucze udarowe akumulatorowe i one nawet mają już po 500Nm <ok> .
Dlatego jak kupować takie zabawki to coś z najwyższej półki. A prawda jest taka, że kupując takie narzędzia z najwyższej półki, kupimy sobie podstawowy zestaw kompresor, zestaw przygotowania powietrza i klucz pneumatyczny o dużo większej wydajności.
Powiem, tak mam taki klucz ale firmy Makita, czyli wyższa półka, nowy koszt o ponad 1000 zł - nie pamiętam w tej chwili jaki ma moment - chyba 350 Nm - na prawdę daje radę, kręci większość śrub bez problemu. Nie wiem jak to jest z kluczami tańszymi i ich danymi technicznymi, bo z reguły mijają się one z prawdą.