Koszulki klubowe - (złodziej)
- Wino
- Forum Audi 80

- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ale jaja przecież przestępstwo oszustwa jest ścigane z urzędu a nie na wniosek pokrzywdzonego chyba im się po prostu nie chce nic robić według mnie powinni najpierw sprawdzić czy taki gościu w ogóle istnieje i czy ktoś się pod niego nie podszywa.Ross pisze:dokladnie tego tez sie dowiedzialem. Policja moze szukac sprawcy - a dane juz mamy.carlos pisze:Może tak być. . .
Policja byłaby pomocna gdyby oszukał Was jakiś gość X, którego nie znacie z imienia, nazwiska, adresu. Wtedy jest postępowaniu ustalające sprawcę.
Skoro sprawca jest znany to wtedy bezpośrednio można sprawę zgłosić do sądu.
Choć policjanci powinni sprawdzić czy rzeczywiście taka osoba pod takim adresem zamieszkuje.
Chce zgłosić zbiorowe doniesienie do prokuratury. Rozmawiałem już z radcą prawnym. Po weekendzie jak wróci z kongresu spotkam się znim, to mi powie co będzie potrzebne. Wstępnie wiem, że bede potrzebowal od kazdego lub przynajmniej od znacznej czesci poszkodowanych potwierdzenia na ta okoliczność. W jakiej to będzie musialo byc formie dam znac po spotkaniu. Licze na to, ze kazdy dotrzyma slowa. Dzis - najpóźniej jutro założę konto mailowe do kontaktu. Przyszkujcie proszę potwierdzenia przelewów w pdf lub skany itp.
Dawid może zostać oskarżony o wyłudzenie lub oszustwo
btw. nie dajcie się zwodzić kolejnymi terminami...
no własnie ja tez myśłałam, ze sprawdza to czy koleś taki istnieje i się do niego udadzą, poinformują, że dostali zgłoszenie o przestępstwie i albo się wytłumaczy i odda to co się należy, albo się wyprze a wtedy my dajemy dowody na niego i sory gregory ale działamy dalej w kierunku ukarania za takie zachowanie
[scroll] UWAGA [/scroll]
podaje maila
a80.koszulki@gmail.com
proszę przesyłać dowody wpłaty w podstaci pdf, skanu itp.
Zbieram dowody do zgłoszenia sprawy. Mam już prawdziwy adres zamieszkania oraz IP logowań na forum.
Po weekendzie mam spotkanie z prawnikiem który pomorze nadać sprawię bieg.
PROSZĘ W TEMACIE MAILA PODAĆ IMIĘ I NAZWISKO, NICK z forum
podaje maila
a80.koszulki@gmail.com
Zbieram dowody do zgłoszenia sprawy. Mam już prawdziwy adres zamieszkania oraz IP logowań na forum.
PROSZĘ W TEMACIE MAILA PODAĆ IMIĘ I NAZWISKO, NICK z forum
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 19:05 przez Ross, łącznie zmieniany 2 razy.
Poszło..Ross pisze:[scroll] UWAGA [/scroll]
podaje maila
a80.koszulki@gmail.com
Próbować trzeba koledzy i koleżanki.
nieźle idzie, już jest 10 potwierdzeń
dla tych co nie czytają poprzednich postów
a80.koszulki@gmail.com
tu prosze wysylac potwierdzenia przelewow za koszulki. Zbieram dane do zgloszenia sprawy oszustwa.
[ Dodano: 2012-10-19, 14:21 ]
przyszedl mi do glowy jeszcze jeden pomysl.
Czy jezeli adres jest nieprawidlowy a przelew zostal zrealizowany, to czy mozna zwrocic sie do banku z reklamacja i zarządać zwrotu pieniedzy?
dla tych co nie czytają poprzednich postów
a80.koszulki@gmail.com
tu prosze wysylac potwierdzenia przelewow za koszulki. Zbieram dane do zgloszenia sprawy oszustwa.
[ Dodano: 2012-10-19, 14:21 ]
przyszedl mi do glowy jeszcze jeden pomysl.
Czy jezeli adres jest nieprawidlowy a przelew zostal zrealizowany, to czy mozna zwrocic sie do banku z reklamacja i zarządać zwrotu pieniedzy?