Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[AUDI 80 B3] Polka tylna z glosnikami Pilne!!!!

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[AUDI 80 B3] Polka tylna z glosnikami Pilne!!!!

Post autor: Lolek » 19 paź 2012, 12:23

Czesc Bylem dzisiaj na szrocie i znalzlem polke tylnia ktora jest jeszcze w samochodzie do AUDI 80 B3 Sedan z glosnikami i gwizdkami
Moge jak kupic niedrogo lecz sie wstrzymalem Co trzeba zrobic zeby one dzialaly Czy jakas instalacja jest puszczona orginalnie na tyl czy trzeba ja rezac Czy na glosniki trzba wycinac blache pod polka czy mozna je wlozyc na zasadzie plug&play (tzn sa gotowe do tego otwory)
Prosze o szybka odpowiedz :-)
Aha moja AUDI jest z 1990 r i posiadam orginalne radio AUDI Beta (jeszcze typ bez kodu)
Ostatnio zmieniony 19 paź 2012, 21:54 przez Lolek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 19 paź 2012, 16:29

Lolek, półka wchodzi bez problemu bo w blasze masz dziury na głośniki ja wiązke pod głośniki sobie puszczałem a gwizdki podpiąłem w przewody od głośników :) wszystko pasuje p&p

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 19 paź 2012, 17:03

Moze uda mi sie z wiazka kupic <ok> A co trzeba rozbebeszac i skad trzeba zaczynac i jak klasc zeby taka wiazke zalozyc zeby na tyle gralo????? Ktos ma jakies fotostory???

AUDI Beta nie jest tylko na 2 glosniki???? Bo zdaje mi sie ze tak

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 19 paź 2012, 17:24

Lolek, ja kable pod głośniki na tył miałem poprowadzone pod kierownicą potem w progach od kierowcy pod kanapą i podłączone do głośników do tyłu. Co do półki zdejmij oparcie ciągnąc je do góry,siedzisko masz pzrzykręcone na 2 krzyżaki przy podłodze potem odkręć pasy klucz 17. Półka na oparciu jest zabezpieczona dwoma pierdolnikami/blaszkami musisz je wyprostować a potem ciągniesz półke do góry i do siebie . dla ułatwienia możesz ściągnąć tylne słupki przy szybie tam gdzie jest antena :) lepiej półka wychodzi bo nie opiera się.

Awatar użytkownika
Raizo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Raizo » 19 paź 2012, 17:38

KoralB3 pisze:Lolek, ja kable pod głośniki na tył miałem poprowadzone pod kierownicą potem w progach od kierowcy pod kanapą i podłączone do głośników do tyłu. Co do półki zdejmij oparcie ciągnąc je do góry,siedzisko masz pzrzykręcone na 2 krzyżaki przy podłodze potem odkręć pasy klucz 17. Półka na oparciu jest zabezpieczona dwoma pierdolnikami/blaszkami musisz je wyprostować a potem ciągniesz półke do góry i do siebie . dla ułatwienia możesz ściągnąć tylne słupki przy szybie tam gdzie jest antena :) lepiej półka wychodzi bo nie opiera się.

skądś ten proces znam cholera xD

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 19 paź 2012, 18:46

A ktos moglby walnac zdjecie skad to mam zaczynac???? A w razie jak szrotowcy nie zechca wyciiagac wiazki to w byle jakim sklepie bede mogl dokupic taka wiazke???

Aha Koral przy kierownicy co dokladniej robiles Reszte moge juz sie domyslec co i jak

Myslicie ze Beta poradzi sobie z 4 glosnikami Ono jest chyba na 2 przeznaczone tylko????

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 19 paź 2012, 21:39

Lolek, masz półkę pod kierownicą odkręcasz ją lepszy dostęp do przeprowadzenia kabli. potem od strony kierowcy przód tył ściągasz progi plasitkowe ciągnąc do góry bo są na zatrzaski.

Wiązka.. kupujesz kabel do głośników w elektrycznym najzwyklejszy +/- i gitara.

Awatar użytkownika
Wino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wino
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Wino » 19 paź 2012, 21:40

Jeśli ma tylko wyjście na 2 głośniki to po prostu podłącz lewy przód z lewym tyłem pod jedno wyjście i analogicznie prawy z prawym. Żadnej specjalnej wiązki nie musisz kupować wystarczy jakieś 10-12 metrów kabla beztlenowego i parę wsuwek. Jeśli głośniki są oryginalne to będą miały specjalne kostki to poproś żeby ci je wycieli na tym szrocie. Ja ciągnąłem wiązkę środkiem wystarczy zdemontować środkowy tunel i kanapę. Problemem jest tylko przeciągnięcie kabla pod dywanem ale jak się popieści to się zmieści.

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 19 paź 2012, 22:04

Wino pisze:Jeśli ma tylko wyjście na 2 głośniki to po prostu podłącz lewy przód z lewym tyłem pod jedno wyjście i analogicznie prawy z prawym. Żadnej specjalnej wiązki nie musisz kupować wystarczy jakieś 10-12 metrów kabla beztlenowego i parę wsuwek. Jeśli głośniki są oryginalne to będą miały specjalne kostki to poproś żeby ci je wycieli na tym szrocie. Ja ciągnąłem wiązkę środkiem wystarczy zdemontować środkowy tunel i kanapę. Problemem jest tylko przeciągnięcie kabla pod dywanem ale jak się popieści to się zmieści.
Teraz popatrzylem ze po co od strony kierowcy ciagnac jak od strony pasazera bedzie latwiej i szybciej moim zdaniem Jak otwieramy schowek to jest tam dziura i mozna normalnie lape wepchnac az do radia Mozna przeciagnac kabel przez schowek pozniej w progu od pasazera i dalej analogicznie tak jak pisal Koral

Jak kupie ta polke z glosnikami to zrobie tak jak Wino gadasz <ok>
A moze ktos powiedziec albo pokazac zdjecie ktore kabelki sa w kostce od glosnikow???
Aha siedzisko kanapy mozna zostawic czy tez je trzeba zdemontowac???

Awatar użytkownika
Wino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wino
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Wino » 19 paź 2012, 22:18

jak nie wyjmiesz siedziska to nie wyjmiesz góry bo pod siedziskiem ma zaciski

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 19 paź 2012, 22:32

Wino, u mnie normalnie oparcie schodziło bez siedziska ale dopiero u znajomego w b3 zobaczyłem że jednak oparcie powinno mieć też jakieś blaszki.

Lolek, co to za problem odkręcić dwie śruby na krzyżak zdjąć siedzisko a potem oparcie.. nic roboty nie kosztuje .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl