[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
-
- Audi 80 Klub
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Odwiedziłem dzisiaj "rezarnię".
"Spy foto":
, , , ,
Niestety fotki robione tym co było pod ręką (klockiem hamulcowym).
"Dżemik" ma więcej na swoim telefonie bo potem robiłem jego komem.
"Spy foto":
, , , ,
Niestety fotki robione tym co było pod ręką (klockiem hamulcowym).
"Dżemik" ma więcej na swoim telefonie bo potem robiłem jego komem.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2013, 17:23 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
- karolas123
- Forum Audi 80
sagem, w Q ten układ hamulcowy na 2 przewody moze chyba sprawiac problemy, bo jak jedno koło straci przyczepność, tzn przyspieszy, to załączy sie pompa abs, w ośce tylne koło samo sie nie napędzi wiec problemu nie ma jako takiego, w nowszych audi zastosowano juz inna pompe która jak mysle eliminuje juz ten problem.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Siema
Quattro jest. dopiero wróciłem.
Padam z braku sił ale mówię napiszę posta.
Więc kręcą się cztery koła, jutro do skręcenia reszta pierdółek, na poniedziałek zbieżność, kąty, cała geometria, potem wydech.
Jutro jeszcze do pozabezpieczania parę otworów i spawy ocynkiem, potem na to masa.
No i podokręcać wahacze przednie, założyć nowe hamulce na tył, podpiąć przewody hamulcowe.
Włożyć we 2 skrzynie quattro z autem na kołkach 45 cm nad ziemią to wyczyn i niech ktoś mi powie że się nie da, hehe :lol: 3 dni potrzebowałem na swap napędu, gdzie jeden dzień pracowałem sam, a dwa dni we dwóch. I niestety.. nie jest tam nic zdrutowane.
Podpora wału jest jak ori, pospawana tak że najpierw musi mi się rozerwać auto na pół, potem dopiero ona puści, z regulacją wysokości co by wyregulować idealnie prace walu, góra dół i na boki. Mocowanie dyfra home made też mocniejsze niż ori, na gumie nawet nie wiem od czego. Nowe tuleje wahaczy. Sanki przednie też od Q oczywiście.
P.S. Jutro nagram film jak się kręcą kółka bo dziś było za ciemno.
P.S.2 Ogólnie to bardzo duża włożona pomoc od Pawła, no i Żana tez mi duuuuużoo pomaga.
Ogólnie mega pozytywnie, już nie mogę się doczekać jak założę kółka i się przejadę.
, , , ,
Quattro jest. dopiero wróciłem.
Padam z braku sił ale mówię napiszę posta.
Więc kręcą się cztery koła, jutro do skręcenia reszta pierdółek, na poniedziałek zbieżność, kąty, cała geometria, potem wydech.
Jutro jeszcze do pozabezpieczania parę otworów i spawy ocynkiem, potem na to masa.
No i podokręcać wahacze przednie, założyć nowe hamulce na tył, podpiąć przewody hamulcowe.
Włożyć we 2 skrzynie quattro z autem na kołkach 45 cm nad ziemią to wyczyn i niech ktoś mi powie że się nie da, hehe :lol: 3 dni potrzebowałem na swap napędu, gdzie jeden dzień pracowałem sam, a dwa dni we dwóch. I niestety.. nie jest tam nic zdrutowane.
Podpora wału jest jak ori, pospawana tak że najpierw musi mi się rozerwać auto na pół, potem dopiero ona puści, z regulacją wysokości co by wyregulować idealnie prace walu, góra dół i na boki. Mocowanie dyfra home made też mocniejsze niż ori, na gumie nawet nie wiem od czego. Nowe tuleje wahaczy. Sanki przednie też od Q oczywiście.
P.S. Jutro nagram film jak się kręcą kółka bo dziś było za ciemno.
P.S.2 Ogólnie to bardzo duża włożona pomoc od Pawła, no i Żana tez mi duuuuużoo pomaga.
Ogólnie mega pozytywnie, już nie mogę się doczekać jak założę kółka i się przejadę.
, , , ,
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2013, 17:47 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Hehe się ma układy a coeSPe pisze:Nie wiem ile tam polaliście dla jose że wlazł ze spawarką pod te auto na kołeczkach.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dżemik dawaj foty z komórki.
Foty wrzucę jutro proszę bo nie mam siły pisać.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2013, 17:52 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.