Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Reorganizacja działu Nasze Audi?

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 21 paź 2012, 17:04

Jestem skłonny zmienić zdanie, ktoś kiedyś mówił mi, "że tylko krowa zdania nie nie zmienia" :lol: ale zanim to zrobię to poproszę o jakiś konspekt, propyzycję tak to ma wyglądać, jakie kryteria ma spełnić taki "szlifowany projekt" itp. Na koniec, po zaakceptowaniu pomysłu przedstawiłbym prjekt na klubowym.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 21 paź 2012, 17:27

Koncepcja reorganizacji tych działów już ostatnio była zeszlifowana do ostatniego atomu, wręcz razem z palcami szlifujących. Będzie jak wtedy 10 osób 20 pomysłów, które wzajemnie się wykluczają i żaden nie prowadzi do rozwiązania problemu.

Jestem zdania co przedmówca, jeśli dojdą z zachowaniem kultury do jakiegoś porozumienia to czemu nie zmienić organizacji tego działu.

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 21 paź 2012, 17:43

:arrow: jak dla mnie to nasuwaja sie dwa wnioski:

- ludzie wrócili z urlopów i im się w pracy z lenistwa nudzi
- forumowicze nie ogarniaja swojej głupoty i klepanie dupy jeden drugiemu - mam tu na mysli spam w watkach wlasnych.

Piszą o byciu stanowczym, braku jaj itp itd - a co bedzie jak "władza" wypier....caly spam z kazdego watku o czyims samochodzie do jednego posta i powie stanowczo ze dodatkowych podziałow nie bedzie ?!
Ostatnio zmieniony 21 paź 2012, 23:31 przez UFOtm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 21 paź 2012, 23:02

Panowie, ale dajmy szansę ;-) Zawsze to się forum ożywi trochę. 80tka miesiąca i roku już sporo tego wprowadziła do naszej społeczności, także i to byłoby dobrym pomysłem (moim zdaniem oczywiście) ;-)

edit

Chłopak bardzo dobrze myśli i widać że ma głowę na karku więc myślę że warto mu powierzyc to zadanie ;-) Oczywiście ja także pomogę na ile mi tylko czas pozwoli ;-)
LUKASZdiy pisze:Ja widze to tak podział na B1,2,3,4 coupe itd wg mnie jest bez sensu i spowoduje na obecnym etapie kupę niepotrzebnego przenoszenia

Proponuje podział:

Garaż

Każdy nowo zarejestrowany użytkownik w tym dziale umieszcza auto, tutaj mogą pisać wszyscy, tutaj rodzą się i umierają projekty, spadając na szary koniec forum. Jeżeli w jakiś sposób odciąży to server na którym stoi forum proponuje watki w których nic nie działo sie 2-3 lata usunąć, ewentualnie przed tym wysłać maila użytkownikowi z informacja itd.....
Jeżeli możliwości forum na to pozwolą tutaj ewentualnie można by zrobić podział na B1 i B2, B3, B4 jednak uważam bez podziału na cabrio qoupe itd. wiem ze wielu userom na tym zależy więc jak się da zróbmy tak.
W obecnym stanie wszystkie posty zostaną umieszczone w tym dziale a moderatorzy stopniowo będą przenosili czy to na prośbę użytkowników, właścicieli, czy innych rozmówców do działu projekty sądzę ze ok 2-3 msc powinno zając uporządkowanie działu garaż

Projekty:
Tutaj są przenoszone samochodu które już w jakiś sposób odstają od reszt, uważam ze sama ładna felga to za mało ale felga+ obniżenie +inne mody winny wystarczyć by samochód został przeniesiony przez moderatora do tego działu, oczywiście, samochody w których właściciele przeprowadzili renowacje, lub są w jej trakcie, swapy, itd automatycznie lądują w tym dziale, także auta dopieszczane do granic zdrowego rozsądku przez właścicieli, pieczołowicie wymieniający popielniczki itd. tutaj niestety userzy musza powołać się na ocenę, admina, junior admina, moderów. Jeżeli w poście nic się nie dziej od 6 msc zostaje on cofnięty do garażu bez względu na stopień zaawansowania.
Uważam iz samochody w dziale projekty powinny być opisywane wg pewnego szablonu, tj: zmiany oraz rezanka dokumentowane w pierwszym poście z datą i opisem. Jeżeli projekt się rozwija, montowane są coraz to nowe mody a auto staje się perełką to wtedy na wniosek userów, samego właściciela, modera tworzony jest nowy post w dziale projekty zaawansowane. Zapytacie sie dlaczego nowy post, otóż takie tamaty maja nieraz po 100-150 stron i prześledzenie całej historyji jest uciążliwe, wtedy to z pomocą przychodzi pierwszy post i jego zawartość jest przenoszona do działu projekty zaawansowane.

Projekty zaawansowane:
no i perełka, zbiór wybranych samochodów znacząco odstających od reszty, dział w którym nie toczą się dyskusje, a jedynie jest to miejsce chwały, glorii, uwielbienia dla samochodów, to dział który ma być nagroda wyróżnieniem dla osób wkładających serce w samochód, jednocześnie temat zostaje w projektach gdzie toczy się rozmowa, tworzą się te fantastyczne blogi po 100-150 stron, gdzie userzy toczą często burzliwe dyskusje.
Raz do roku można z rozwijających się projektów w grudniu zrobić glosowanie Projekt roku itd, użytkownik taki będzie miał dożywotnia przyjemność posługiwać się tytułem projekt roku 2012....
Do tego działu post trafia dożywotnio, nawet jak spadnie do garażu na skutek braku aktywności usera i tak efekt jako osiągnął pozostanie dla potomnych jako inspiracja, ewentualnie z dopiskiem projekt zamkniety...

Panowie i Panie nasza samochodu staja sie juz pomalu klasykami, zabytkami, youngtimerami, musimy iśc w stronę elitarności by nasze forum stało sie miejscem gdzie spotykają sie zapaleńcy, maniacy, gdzie są wjatkowe maszyny i wyjątkowi ludzie ;)

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro

Post autor: IC69 » 22 paź 2012, 16:52

Niki20 pisze: Zawsze to się forum ożywi trochę.
O, to też jest argument godny rozważenia.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 24 paź 2012, 12:06

Jako, że bardzo się pieklili że nikt z administracji sie nie intersuje, pozwolłem stworzyć nowy temat odnośnie podziału. Zwracajcie proszę uwagę coby nie było niepotrzebnego spamu.
Zobaczymy co t tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 24 paź 2012, 13:55

Swoją propozycję podziału dałem w temacie na ogólnym forum. Już kiedyś to zresztą proponowałem. Co do garażu, projektów itp to taki trochę dziwny temat, bo raz artretyzmu kółko wzajemnej adoracji, dwa nadal będzie chaos, trzy zacznie się lament kto kogo za co wyróżnił. Natomiast podział na modele jest o tyle fajny, że jak kogoś interesują no coupe to od razu trafi tam gdzie chce i nie będzie musiał wertować dziesiątek stron z 80tkami i viceversa

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Nadwozie: Sedan quattro

Post autor: Audi 80 Polska » 24 paź 2012, 19:29

Wybory w tutejszym gronie, wybór admina czy władza ludu* :?:

* zrobić temat do którego ludzie wrzuciliby tylko dopracowane propozycje bez zbędnego spamu i do tego po jakimś czasie ankieta z głosowaniem na zgłoszone pomysły.

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 24 paź 2012, 20:29

aldi, moim zdaniem trzeba zrobić temat w dziale zaawansowane gdzie ludzie będą wrzucać propozycje... Może tam być spam, rozmowy itd... Wtedy decyzje albo my będziemy podejmować, albo nie wiem kto bo lud to raczej nie bo wejdzie ten kto ma więcej kolegów itd.

Każdy z nas tutaj przeciez wie że do działu zaawansowane fura sagema sie z miejsca nadaje itd itp ;-) Nie mówię o Franiu czy innych tego typu rezaczach ;-)

Podział najlepszy zaproponował tighe :!: Tego bym się trzymał i będzie fajnie ;-)

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 24 paź 2012, 21:30

Podział Tighe, może i tak, ale z wyłączeniem kategorii Coupe/Cabrio. Bo w przeciwnym razie i tak będzie burdel. Takie Coupe 8B będzie trafiło i do B4 i do B3, zależnie jak się właścicielowi spodoba.

Mnie na przykład mało "podniecają" zwykłe 80tki, i wolałbym sobie pooglądać coupety i cabrio w jednym miejscu, a nie wertować strony z 80tkami z tdikiem pod maską (no offence)

PS Na forum A6 jest fajny podział, jakoś nie ma tam potrzeby tworzenia jakiś projektów.

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 25 paź 2012, 08:16

jmm pisze:wertować strony z 80tkami z tdikiem pod maską
<nono>

W sumie ten drugi projekt co stworzył tighe też jest fajny i przejrzysty ;-)

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 30 paź 2012, 13:04

Jest nabita masa stron na ten temat - postaram się to przeczytać i nadrobić zaległości, ale
popieram zielone światło przy mądrych działaniach :)

Awatar użytkownika
damian_xyz
Moderator
Moderator
Imię: Damian
Model: Inny
Nadwozie: Cabrio
Silnik: 1.3 FY
Kontakt:

Post autor: damian_xyz » 02 sty 2013, 17:31

Ankieta się skończyła, kiedy bierzemy się do działania.

Zgłaszam się na kandydata do pomocy <ok>

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 14 sty 2013, 08:44

koko będzie ten regulamin co zaproponował mabro?

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 14 sty 2013, 08:51

Siema pany :lol: nie mam neta w chacie. Cos padło i ponad 70% mieszkańcow wielunia nia ma neta. Na komórce się dostać to istny horror. Tera jestem w pracy i postaram się to jakoś ogarnąć ale to może potrwać. Poproszę zatem o jakieś sensowne sterszczenie co i jak abym mógl zakończyczyć proces.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”