[B3/B4 all] montaż przycisków na konsoli środkowej
- michael80b3
- Forum Audi 80
Niki20 pisze:Odkręcasz tą jedną śrubkę i ciągniesz schowek a przyciski razem z nim powinny wyjść. <ok>
Wiem, że odgrzewam trupa <lol> ale muszę zapytać. Jak pociągne schowek to przyciski wyjdą? Boję się użyć więcej siły, żeby coś nie pękło, a muszę wyjąć przyciski bo chciałem reanimować ich podświetlenie - niestety nie wystarczy wymienic żaróweczki - są jakoś dziwnie zamontowane :cry:
no niestety nie. żeby nic nie połamać to proponuję pościągać dekielki przycisków - te z ikonkami - i potem podważając każdy przycisk z osobna wyciągasz je. gdy już wszystkie masz na wierzchu możesz spokojnie odkręcać schowek i go wyciągnąć.
obawiam się że brak podświetlenia to i tak będą żarówki. wątpię żeby w przyciskach styki wysiadły lub się przewody urwały. we wszystkich wciskanych wymiana jest banalna - wyciągasz starą i wkładasz nową. jeśli chodzi o potencjometry to musisz go wyciągnąć, odpiąć, rozebrać i przelutować żarówkę. żeby się do niej dostać bdsz musiał odkleić taki plastik czerwony, który jest odpowiedzialny za rozprowadzenie światła - podświetlenie. ten plastik możesz nadtopić delikatnie lutownicą i wyskoczy z płytki.
o matko ale sie rozpisałem. 8-) bez zdjęć ciężko tak. jak bdsz rozbierał to sam sie domyślisz co i jak
obawiam się że brak podświetlenia to i tak będą żarówki. wątpię żeby w przyciskach styki wysiadły lub się przewody urwały. we wszystkich wciskanych wymiana jest banalna - wyciągasz starą i wkładasz nową. jeśli chodzi o potencjometry to musisz go wyciągnąć, odpiąć, rozebrać i przelutować żarówkę. żeby się do niej dostać bdsz musiał odkleić taki plastik czerwony, który jest odpowiedzialny za rozprowadzenie światła - podświetlenie. ten plastik możesz nadtopić delikatnie lutownicą i wyskoczy z płytki.
o matko ale sie rozpisałem. 8-) bez zdjęć ciężko tak. jak bdsz rozbierał to sam sie domyślisz co i jak