[ANKIETA]Nowy podział-działy Nasze Audi
- Mabrothrax
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Czyli w to np IC69 avanta byś włożył? Ja bym nie szalał z podziałem jeszcze na Q czy Ośkę.jmm pisze:Coupe/Cabrio/Quattro b2 i b3/b4
Po prostu nadwozie Sedan/Avant i ewentualnie napęd w TAG niech się wpisuje i już.
Np działy tylko na generacje B1/B2, B3, B4 + dodatkowy dział dla Coupe (85, 89, 8B) + dział Cabrio.
W tagu wpisywać np [89 Q], [85Q], [AvantQ], [Avant].
Taka moja propozycja.
-
Tigeros
- Forum Audi 80

- Imię: Karol
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
eSPe, Jmm chodziło o Audi Quattro a nie o napęd
Żeby Audi Quattro, Audi Sport Quattro i Audi Coupe (b2) było w dziale Coupe/Cabrio.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2012, 14:14 przez Tigeros, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tigeros
- Forum Audi 80

- Imię: Karol
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Wg mnie podział na nadwozia nie rozwiązuje problemu bo w sedanach (b3 i b4) których jest na forum najwięcej dalej będzie burdel. Dwie sensowne dla mnie opcje to albo te garaż/projekty/zaawansowane albo normalnie modelowo jak jest na większości for motoryzacyjnych, tak jak strone temu wspominał Espe.
"B1/B2 (te bym połączył bo praktycznie mamy chyba 2-3 czy B1 tylko), B3, B4
Wszelkie S2/ RS2/Competition wrzuciłbym do B4 gdyż generacyjnie i rocznikami produkcji najbliżej im do B4.
Audi Coupe w zależności od generacji również do B3 lub do B4.
Przeważnie ludzie kojarzą jako Coupe B3 niż Coupe typ 89 oraz Coupe B4 niż Coupe Typ 3B.
Audi Cabriolet również do B4 gdyż generacyjnie i wyglądowo pasuje do B4."
garaż/projekty/zaawansowane fajny pomysł ale tylko jak będzie pilnowany, bo jak ktoś kto się tego podejmie będzie miał słomiany zapał i odechce mu się przenosić co chwila jakieś auto to znów zrobi się sajgon. W przypadku podziału modeloweego zostanie tylko przenoszenie i wybieranie aut do zaawansowanych projektów, ale nie jak teraz, raz na ruski rok, tylko w miarę systematycznie.
"B1/B2 (te bym połączył bo praktycznie mamy chyba 2-3 czy B1 tylko), B3, B4
Wszelkie S2/ RS2/Competition wrzuciłbym do B4 gdyż generacyjnie i rocznikami produkcji najbliżej im do B4.
Przeważnie ludzie kojarzą jako Coupe B3 niż Coupe typ 89 oraz Coupe B4 niż Coupe Typ 3B.
Audi Cabriolet również do B4 gdyż generacyjnie i wyglądowo pasuje do B4."
garaż/projekty/zaawansowane fajny pomysł ale tylko jak będzie pilnowany, bo jak ktoś kto się tego podejmie będzie miał słomiany zapał i odechce mu się przenosić co chwila jakieś auto to znów zrobi się sajgon. W przypadku podziału modeloweego zostanie tylko przenoszenie i wybieranie aut do zaawansowanych projektów, ale nie jak teraz, raz na ruski rok, tylko w miarę systematycznie.
eSPe pisze:Ja jestem za podziałem generacyjnym czyli B1/B2 (te bym połączył bo praktycznie mamy chyba 2-3 czy B1 tylko), B3, B4
Audi Cabriolet również do B4 gdyż generacyjnie i wyglądowo pasuje do B4.
Ewentualnie można by się pokusić na upartego:
- B1/B2
- B3
- B4
- Coupe (89+3B)
- Cabriolet (lub Cabriolet razem z Coupe89+3B).
Taki podział jest sprawiedliwy i nie krzywdzący dla nikogo i elminuje kolesiostwo przy ewentyalnym zaliczaniu do projektów/serii/garażów i innych śmiesznych podziałów.
Ewentualnie można by pod tymi co podałem utworzyć dział Archiwum X czyli tematy/projekty zakończone/sprzedane/rozbite itp itd (tam już wrzucać bez względu na model po prostu wszystkie zarzucone/zamknięte auta/wątki).
bardzo fajny pomysł i podoba mi się ten dział Archiwum X .. Tylko pod inną nazwą np. Zakończone projekty czy coś w ten deseń..
można wyznaczyć dwóch moderatorów do przenoszenia aut. To tak jak z działem archiwum X zapierdziel będzie na początku aby odkopać te wszystkie projekty i wrzucić je w odpowiedni dział a potem to już nawet nie jeden temat na miesiąc :roll:Tighe pisze: garaż/projekty/zaawansowane fajny pomysł ale tylko jak będzie pilnowany, bo jak ktoś kto się tego podejmie będzie miał słomiany zapał i odechce mu się przenosić co chwila jakieś auto to znów zrobi się sajgon. W przypadku podziału modeloweego zostanie tylko przenoszenie i wybieranie aut do zaawansowanych projektów, ale nie jak teraz, raz na ruski rok, tylko w miarę systematycznie.
- eSPe
- Forum Audi 80

- Kontakt:
No tylko dział Coupe bym oczywiście dał 85+89+8B jak wspomniał jmm czyli reasumując:
[ Dodano: 2012-10-24, 14:46 ]
Aha i w każdym z tych działów można przypisać/zdefiniować TAGI do wyboru z listy gdzie autor wątku będzie mógł sobie wybrac z listy. Przemo ma taką funkcję więc jest bajka.
- B1/B2 (80/90/4000)
- B3 (80/90)
- B4 (80/90/S2/RS2/Competition)
- Coupe (typ 85/89/8B)
- Cabriolet
- Trupiarnia/Junkyard (zamknięte lub nieaktywne od 2 lat)
[ Dodano: 2012-10-24, 14:46 ]
Aha i w każdym z tych działów można przypisać/zdefiniować TAGI do wyboru z listy gdzie autor wątku będzie mógł sobie wybrac z listy. Przemo ma taką funkcję więc jest bajka.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2012, 14:48 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
Sensowym rozwiązaniem przy garaż/projekty/zaawansowane jest zorganizowanie w ten sposób.
Na początku kupa roboty (ale, to przy każdej propozycji podobna ilość), a potem 2-3 moderatorów do czuwania nad tym żeby w miarę rozwoju pewnych tematów znajdowały się one w odpowiednim miejscu. Ale... nie ich decyzją przenoszenie, ale ich zadaniem jest wyłowienie i zaopiniowanie, że ten, czy tamten jest wart awansu... Potem już w szerszym gronie adminów/modów, w dostępnym i widocznym tylko dla nich dziale, róbcie sobie ankiety/dyskusje i przenoście albo nie.
Dobrym dodatkiem byłby też jeden podwieszony temacik, a w nim propozycje samych forumowiczów co do awansu, bo być może ktoś coś ciekawego przeoczy lub nie doceni pewnych zalet.
Proste, przejrzyste, wprowadza mnóstwo porządku.
Na początku kupa roboty (ale, to przy każdej propozycji podobna ilość), a potem 2-3 moderatorów do czuwania nad tym żeby w miarę rozwoju pewnych tematów znajdowały się one w odpowiednim miejscu. Ale... nie ich decyzją przenoszenie, ale ich zadaniem jest wyłowienie i zaopiniowanie, że ten, czy tamten jest wart awansu... Potem już w szerszym gronie adminów/modów, w dostępnym i widocznym tylko dla nich dziale, róbcie sobie ankiety/dyskusje i przenoście albo nie.
Dobrym dodatkiem byłby też jeden podwieszony temacik, a w nim propozycje samych forumowiczów co do awansu, bo być może ktoś coś ciekawego przeoczy lub nie doceni pewnych zalet.
Proste, przejrzyste, wprowadza mnóstwo porządku.
- eSPe
- Forum Audi 80

- Kontakt:
KoralB3 pisze:<yes> <yes> <wodka>eSPe pisze:Cytat:
- B1/B2 (80/90/4000)
- B3 (80/90)
- B4 (80/90/S2/RS2/Competion)
- Coupe (typ 85/89/8B)
- Cabriolet
Tagi do wyboru w poszczególnych działach bym widział takie:eSPe pisze:Aha i w każdym z tych działów można przypisać/zdefiniować TAGI do wyboru z listy gdzie autor wątku będzie mógł sobie wybrac z listy. Przemo ma taką funkcję więc jest bajka.
- B1/B2 (80/90/4000)
[B1 80]
[B2 80]
[B2 80Q]
[B2 90]
[B2 90Q]
[B2 4000]
[B2 4000Q]
- B3 (80/90)
[B3 80]
[B3 80Q]
[B3 90]
[B3 90Q]
- B4 (80/90/S2/RS2/Competition)
[B4 80]
[B4 80Q]
[B4 90]
[B4 90Q]
[S2]
[RS2]
- Coupe (typ 85/89/8B)
[85]
[85Q]
[89]
[89Q]
[8B]
[8BQ]
[8B S2]
- Cabriolet
[8G]
[8GFL]
Dział będzie zamknięty więc nie ma potrzeby definiowania TAGów do wyboru.
Powyższa propozycja jest tylko ... propozycją ale proszę zwrócić uwagę i podałem kompletne rozwiązanie. Nie ma co prawda w nim "Hall of fame vel zaawansowane" więc należy to traktować jako alternatywa w przypadku jak z podziałami nie pójdziemy w stronę rozwiązania "Garaż/Zaawansowane....".
- Mabrothrax
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Uważam, że podział modelowy nic nie wniesie. Nie wiem jak wy, ale ja podchodzę do tego raczej w sposób taki, że należy wydzielić auta zwykłe, porobione, i totalnie porobione. A nie na generacje i modele bo to nic dla mnie nie zmienia.
Jeśli kogoś taki podział boli, powinien zastanowić się nad sobą bo taki zabieg nie ma na celu wywyższania pewnych osób.
Jeśli kogoś taki podział boli, powinien zastanowić się nad sobą bo taki zabieg nie ma na celu wywyższania pewnych osób.