[ANKIETA]Nowy podział-działy Nasze Audi
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Wg mnie też ok.
Dodałbym tylko coupeciarzy i deskorolkarzy na oddzielny dzial bo zaraz podniosa lament ze ich auta to ni Audi 80. :lol:
No i wprowadzilbym TAGi zdefiniowane do wyboru z listy rozwijalnej.
Jakby wszyscy stosowali zunifikowane TAGi w tematach to przegladanie dzialow bylo by bardziej przejrzyste.
Dodałbym tylko coupeciarzy i deskorolkarzy na oddzielny dzial bo zaraz podniosa lament ze ich auta to ni Audi 80. :lol:
No i wprowadzilbym TAGi zdefiniowane do wyboru z listy rozwijalnej.
Jakby wszyscy stosowali zunifikowane TAGi w tematach to przegladanie dzialow bylo by bardziej przejrzyste.
- shellah
- Forum Audi 80

- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
To że mam coupe nie stawia mnie w obiektywnym świetle ale właśnie to chciałbym osiągnąć i napewno byłoby lepiej-każdy wybiera sobie dział do przeglądania i wiele nie musi szukaćeSPe pisze:Dodałbym tylko coupeciarzy i deskorolkarzy na oddzielny dzial bo zaraz podniosa lament ze ich auta to ni Audi 80
[80Q AVANT].........eSPe pisze:Jakby wszyscy stosowali zunifikowane TAGi w tematach to przegladanie dzialow bylo by bardziej przejrzyste.
[80 SEDAN].........
[90Q SEDAN].......
[80 COUPE} .......
itd.... dla mnie malina i popieram
Tighe pisze:Pozwoliłem sobie zrobić takie coś:
Obrazek
w skrócie, podział modelowy + zaawansowane w takiej formie jak są teraz, tylko częściej uaktualniane + archiwum na zamknięte tematy.
Do ekipy dołącza jeden czy dwóch chętnych modów którzy ogarniają przenoszenie tematów, jak i wybierają, kierując się też głosem ludu, spośród nich tematy, które nadają się do zaawansowanych. Projekty nadające się na zaawansowane przedstawiają ekipie, która już w nich się znajduje i oni decydują czy auto dostaje się czy nie.
Bez zbędnego podziału na gorszych, lepszych i najlepszych, tylko uporządkowany dział i tłuste projekty.
Popieram
-
Tigeros
- Forum Audi 80

- Imię: Karol
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
No to w takim razie co robią na www.audi80.pl? :lol:eSPe pisze:Dodałbym tylko coupeciarzy i deskorolkarzy na oddzielny dzial bo zaraz podniosa lament ze ich auta to ni Audi 80. :lol:
A na serio to dziwne, że na innych forach nikt się tak nie spina o rodzaj nadwozia, chciał nie chciał coupe czy cabrio to jest i zawsze będzie Audi 80. Ilość bliźniaczych elementów tylko to potwierdza. Robienie kolejnego poddziału tylko wprowadzi zamieszanie, jak nowy klubowicz ma Coupe typ89 to jest dla niego B3, dopiero zagłębiając się w temat dowiaduje się co i jak. Po to są też roczniki w nawiasach aby każdy wiedział gdzie założyć swój temat. Mam kilku znajomych z cabrio/coupe i dla nich to jest po prostu Audi 80. No ale w internecie to różnie bywa, niektórzy lubią się wywyższać.
Zaraz odezwą się właściciele B2 2door sedanów, którzy też bedą chcieli mieć osobny dział, aż w końcu dojdziemy do tego, że będzie 50 poddziałów, bez przesady.shellah pisze:To że mam coupe nie stawia mnie w obiektywnym świetle ale właśnie to chciałbym osiągnąć i napewno byłoby lepiej-każdy wybiera sobie dział do przeglądania i wiele nie musi szukać
Popatrz też na B2, robiąc dział osobny na Coupe, odpadnie połowa B2 i B1 coupe, czyli w 1 dziale nie będzie prawie nikogo.
W porównaniu do tego co mamy teraz to ( http://images42.fotosik.pl/634/4ce18385d4b4b709.jpg i tak wiele by usprawniło.
-
Tigeros
- Forum Audi 80

- Imię: Karol
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
nie 50 ale sam przyznasz, że wiele fur w głównym dziale powinno się tam znaleźć już dawno.shellah pisze:Tak ale dział zaawansowane jest mało potrzebny skoro można w każdej z tych grup podkleić coś na wierzch-no chyba że od razu zamierzacie do tego wora powrzucać z 50 aut
dokładnie, nawet wystarczy samo [SEDAN], [CABRIO] czy np. [COUPE Q] co by nie których nie kuło znów w oczy to "80"...KoralB3 pisze:Jeżeli w odpowiednim dziale użyjemy tagów np. jak dał pomysł shellah,
Audi B4 (1991-2000)shellah pisze:[80 B4 SEDAN].........[80 B4 CABRIO] ...shellah pisze:[80Q B4 AVANT].........
To już nie trzeba robić dalszych podziałów na coupe/cabrio
- ignac112
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Ogólnie jestem za propozycją kolegi Tighe oraz eSPe, bez podziału na złe, dobre i cudowne, jeszcze ja mogę podpowiedzieć, że można zrobić tak
b1/b2 -sedan/2door sedan/4000
b3 - sedan/90
b4 - sedan/avant/90
coupe/cabrio - 85,89,8B,8G,8GFL
projekty
inne (można zrobić podział na inne audi i reszta)
archiwum
b1/b2 -sedan/2door sedan/4000
b3 - sedan/90
b4 - sedan/avant/90
coupe/cabrio - 85,89,8B,8G,8GFL
projekty
inne (można zrobić podział na inne audi i reszta)
archiwum