[b4 all] Amortyzatory
-
- Forum Audi 80
[b4 all] Amortyzatory
Witam jestem posiadaczem Audi 80.
Mam pewien dylemat ponieważ przednie amortyzatory na hamowni wykazały iż lewy amortyzator ma 82% a prawy tylko 7%.
I teraz moje pytanie czy wymienić oba amortyzatory czy tylko ten prawy ? Słyszałem że gdy wymienia się amortyzatory powinno się wymieniać oba ale wolę się upewnić.
Mam pewien dylemat ponieważ przednie amortyzatory na hamowni wykazały iż lewy amortyzator ma 82% a prawy tylko 7%.
I teraz moje pytanie czy wymienić oba amortyzatory czy tylko ten prawy ? Słyszałem że gdy wymienia się amortyzatory powinno się wymieniać oba ale wolę się upewnić.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2012, 22:44 przez marcin123554, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Amor innej firmy będzie miał inną charakterystykę tłumienia.sagem pisze:Można można, już ludzie nie przesadzajcie, to nie klocki hamulcowe.
Skoro drugi trzyma bardzo dobrze, to wymieniaj jeden.
Na stacji sprawdzą tylko, czy parametry w normie.
Amorki zawsze wymieniamy parami ( chyba, że niedawno były wymieniane i padł jeden... pod warunkiem, że będzie taki sam).
Z różnymi amorkami na jednej osi wystarczy zjechac na boczną wyboistą drogę... aby na własnej skórze przekonac się o czym piszę.
Za rozsądne pieniążki polecam amory KAYABA. Są komfortowe i jednocześnie dobrze trzymają.
Jeżeli chcesz bardziej twardo, to NK.
Jedne i drugie w cenie ok. 115zł. za sztukę.
-
- Forum Audi 80
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- karolas123
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Będę wymieniał u siebie amortyzatory. Wcześniej miałem Meyle, ale niestety nie spełniły swojej roli, więc chcę teraz coś innego. Wybrałem coś takiego amortyzatory KAGER, czy będą one dobre? Czy lepiej, żeby zainwestował więcej np. w TRW lub Sachsa?
ja na Twoim miejscu wybrałbym Sachs, Kayabe lub ew. TRW - w tej kolejności. wiadomo, wszystko zalezy jakie masz fundusze na to przeznaczyćkarl pisze:Będę wymieniał u siebie amortyzatory. Wcześniej miałem Meyle, ale niestety nie spełniły swojej roli, więc chcę teraz coś innego. Wybrałem coś takiego amortyzatory KAGER, czy będą one dobre? Czy lepiej, żeby zainwestował więcej np. w TRW lub Sachsa?