Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ANKIETA]Nowy podział-działy Nasze Audi

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80

Czy chcesz dodatkowe poddziały tematu Nasze Audi 80/90/4000/Coupe/Cabrio

Czas głosowania minął 23 lis 2012, 10:23

TAK
73
76%
NIE
23
24%

Liczba głosów: 96

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 24 paź 2012, 20:31

Tu masz rację i wszystko jak najbardziej można wrzucić do jednego wora :!:

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 24 paź 2012, 21:27

Tighe pisze:
eSPe pisze:Dodałbym tylko coupeciarzy i deskorolkarzy na oddzielny dzial bo zaraz podniosa lament ze ich auta to ni Audi 80. :lol:
No to w takim razie co robią na www.audi80.pl? :lol:

A na serio to dziwne, że na innych forach nikt się tak nie spina o rodzaj nadwozia, chciał nie chciał coupe czy cabrio to jest i zawsze będzie Audi 80. Ilość bliźniaczych elementów tylko to potwierdza. Robienie kolejnego poddziału tylko wprowadzi zamieszanie, jak nowy klubowicz ma Coupe typ89 to jest dla niego B3, dopiero zagłębiając się w temat dowiaduje się co i jak. Po to są też roczniki w nawiasach aby każdy wiedział gdzie założyć swój temat. Mam kilku znajomych z cabrio/coupe i dla nich to jest po prostu Audi 80. No ale w internecie to różnie bywa, niektórzy lubią się wywyższać.
shellah pisze:To że mam coupe nie stawia mnie w obiektywnym świetle ale właśnie to chciałbym osiągnąć i napewno byłoby lepiej-każdy wybiera sobie dział do przeglądania i wiele nie musi szukać :-P
Zaraz odezwą się właściciele B2 2door sedanów, którzy też bedą chcieli mieć osobny dział, aż w końcu dojdziemy do tego, że będzie 50 poddziałów, bez przesady.

Popatrz też na B2, robiąc dział osobny na Coupe, odpadnie połowa B2 i B1 coupe, czyli w 1 dziale nie będzie prawie nikogo.
W porównaniu do tego co mamy teraz to ( http://images42.fotosik.pl/634/4ce18385d4b4b709.jpg i tak wiele by usprawniło.
Będę się czepiał. Coupe to nie rodzaj nadwozia w przypadku Audi, tylko odrębna linia modelowa, oparta o model 80. Pragnę zwrócić uwagę, że ma nawet inne oznaczenie modelowe (8B), co nie ma miejsca w przypadku modeli 90 i 80 Avant.
Jako osoba deklarująca się miłośnikiem marki, nie powinno to budzić u Ciebie wątpliwości.

I nie ma czegoś takiego jak 80 Coupe, przecież to już nudne jest, ile razy można tłumaczyć. :mrgreen:

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 24 paź 2012, 21:31

jmm pisze:co nie ma miejsca w przypadku modeli 90 i 80 Avant.
No B4 czy to avant czy sedan to jest po prostu 8C czyli razem do wora a oddzielnić to tylko innym TAGiem do wyboru albo sobie autor wątku już w temacie dopisze.
jmm pisze:I nie ma czegoś takiego jak 80 Coupe, przecież to już nudne jest, ile razy można tłumaczyć. :mrgreen:
O to mi chodzi dlatego do podziału Tighe dałbym Audi Coupe (85/89/8B) jako odrębny dział.
Nie wiem co z deskorolkami bo idąc Twoim tropem jmm (zresztą słusznym wg mnie) wypadało by dla Audi Cabriolet zrobić odrębny dział.

Po prostu jak oddzielamy nie nadwoziami (co by komuś się nie pomyliło) tylko modelami to zróbmy to raz a porządnie.

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 24 paź 2012, 21:38

jmm pisze:
Tighe pisze:
eSPe pisze:Dodałbym tylko coupeciarzy i deskorolkarzy na oddzielny dzial bo zaraz podniosa lament ze ich auta to ni Audi 80. :lol:
No to w takim razie co robią na www.audi80.pl? :lol:

A na serio to dziwne, że na innych forach nikt się tak nie spina o rodzaj nadwozia, chciał nie chciał coupe czy cabrio to jest i zawsze będzie Audi 80. Ilość bliźniaczych elementów tylko to potwierdza. Robienie kolejnego poddziału tylko wprowadzi zamieszanie, jak nowy klubowicz ma Coupe typ89 to jest dla niego B3, dopiero zagłębiając się w temat dowiaduje się co i jak. Po to są też roczniki w nawiasach aby każdy wiedział gdzie założyć swój temat. Mam kilku znajomych z cabrio/coupe i dla nich to jest po prostu Audi 80. No ale w internecie to różnie bywa, niektórzy lubią się wywyższać.
shellah pisze:To że mam coupe nie stawia mnie w obiektywnym świetle ale właśnie to chciałbym osiągnąć i napewno byłoby lepiej-każdy wybiera sobie dział do przeglądania i wiele nie musi szukać :-P
Zaraz odezwą się właściciele B2 2door sedanów, którzy też bedą chcieli mieć osobny dział, aż w końcu dojdziemy do tego, że będzie 50 poddziałów, bez przesady.

Popatrz też na B2, robiąc dział osobny na Coupe, odpadnie połowa B2 i B1 coupe, czyli w 1 dziale nie będzie prawie nikogo.
W porównaniu do tego co mamy teraz to ( http://images42.fotosik.pl/634/4ce18385d4b4b709.jpg i tak wiele by usprawniło.
Będę się czepiał. Coupe to nie rodzaj nadwozia w przypadku Audi, tylko odrębna linia modelowa, oparta o model 80. Pragnę zwrócić uwagę, że ma nawet inne oznaczenie modelowe (8B), co nie ma miejsca w przypadku modeli 90 i 80 Avant.
Jako osoba deklarująca się miłośnikiem marki, nie powinno to budzić u Ciebie wątpliwości.

I nie ma czegoś takiego jak 80 Coupe, przecież to już nudne jest, ile razy można tłumaczyć. :mrgreen:
Wiem jak jest i nie musisz mi nic tłumaczyć, sądzę tylko, że nie ma ich aż tak dużo żeby tworzyć im osobny dział.
eSPe pisze:O to mi chodzi dlatego do podziału Tighe dałbym Audi Coupe (85/89/8B) jako odrębny dział.
Tak i zaraz dojdzie do tego jeszcze Audi Quattro, Audi Sport Quattro, potem oddzielny dział na Cabrio jeszcze. Fani Ski i RSki też się zaraz odezwą o osobne działy bo przecież to nie jest Audi 80. Aha no i Europe od USA.

A przeciętny użytkownik np. Coupe 85 i tak powie, że jeździ B2. <piwo>
jmm pisze:Coupe to nie rodzaj nadwozia w przypadku Audi, tylko odrębna linia modelowa, oparta o model 80.
W pełni się z Tobą zgodzę, ale z tego powodu, że Coupe jest oparte na 80, znajduje się ono tutaj na forum, i z tego samego powodu wydaje mi się poprawne umieścić je w dziale B2, B3, B4, w zależności od tego, który z tych trzech jest protoplastą.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2012, 22:04 przez Tigeros, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 24 paź 2012, 21:48

Tighe pisze:Fani Ski
to normalne Audi 80 ;]

Tez popieram pomysl Tighe.

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 24 paź 2012, 22:28

eSPe pisze: jak oddzielamy nie nadwoziami (co by komuś się nie pomyliło)
luz nie pomyli ;-)
Tighe pisze:sądzę tylko, że nie ma ich aż tak dużo żeby tworzyć im osobny dział.
proszę cię....z aktualnych statystyk wynika że jest napewno ponad 70 :-P

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tigeros » 24 paź 2012, 22:36

shellah pisze:Tighe napisał/a:
sądzę tylko, że nie ma ich aż tak dużo żeby tworzyć im osobny dział.

proszę cię....z aktualnych statystyk wynika że jest napewno ponad 70 :-P
kropla w morzu B3 czy B4.

Powtórzę się:
"
jmm pisze:Coupe to nie rodzaj nadwozia w przypadku Audi, tylko odrębna linia modelowa, oparta o model 80.
W pełni się z Tobą zgodzę, ale z tego powodu, że Coupe jest oparte na 80, znajduje się ono tutaj na forum, i z tego samego powodu wydaje mi się poprawne umieścić je w dziale B2, B3, B4, w zależności od tego, który z tych trzech jest protoplastą."

Typ, nadwozie czy napęd załatwi się obowiązkowymi tagami... Poza tym to tylko moja propozycja graficzna, nie musicie się od razu unosić. Ja wiem, że każdemu dogodzić się nie da. Sprzeczać się z nikim też nie zamierzam. ;-)

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 24 paź 2012, 22:46

Tighe, ogarniesz jeszcze graficznie podział taki jak chcą inni ? ustalmy może 2-3 podziały forum czyli 2-3 zdjęcia i wtedy zrobić ankiete na który podział głosujemy ;-)

Pierwszy już jest z podziałem + TAGI - http://images42.fotosik.pl/634/4ce18385d4b4b709.jpg

Drugi dodatkowo z podziałem na coupe i Cabrio.

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 24 paź 2012, 22:47

KoralB3 pisze:Pierwszy już jest z podziałem + TAGI - http://images42.fotosik.p...385d4b4b709.jpg

Drugi z podziałem na coupe i Cabrio.
Jak dla mnie ten drugi właśnie z podziałem na Coupe i Caby i do nich oczywiście komplet zdefiniowanych TAGów i była by malyna.

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 24 paź 2012, 22:54

Wprowadzenie Tagów od razu poprawi wygląd ;-)

Mam nadzieje że dobrze zrozumiałem dodanie coupe i cabrio i chodzi mniej więcej o coś takiego :

Obrazek

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 24 paź 2012, 22:57

KoralB3 pisze:Tighe, ogarniesz jeszcze graficznie podział taki jak chcą inni ? ustalmy może 2-3 podziały forum czyli 2-3 zdjęcia i wtedy zrobić ankiete na który podział głosujemy
spokojnie to dopiero 1 dzień a już 5 stron natrzepane.
Czekamy na innych co tu jeszcze nie zajrzeli dopiero 48 gł. a przed nami miesiąc. Reformy wymagają czasu ;-)

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 24 paź 2012, 22:59

shellah, niby tak ale lepiej mieć już coś przez te 5stron natrzepanych przygotowane żeby później najwyżej z takich projektów edytować niż nadal być w rozsypce i pisać że coupe to to a b2 i b3 to to bo cabrio to tamto <ok>

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tigeros » 24 paź 2012, 23:19

Jak się skończy ta ankieta to zrobimy następną z wyborem podziału, no chyba, że większość będzie na nie to wtedy temat do kosza.

1. Ten o którym wspominałem, czyli widoczny podział + tagi + zaawansowane
Obrazek
2. Tak jak wyżej, tylko z uwzględnieniem Coupe i Cabrio
Obrazek
3. Tak jak niektórzy się wypowiadali wcześniej, czyli Garaż/Projekty/Zaawansowane
Obrazek

Przynajmniej w kwestii innych marek i archiwum wszyscy są zgodni...
Tak jak wcześniej obstawiam 1, ale na to jeszcze przyjdzie czas.

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 25 paź 2012, 08:14

Ale Panowie jak dodamy jeszcze dział coupe/cabrio to w dziale b1/b2 będą totalne pustki :roll: Nie wiem ile na forum jest tych aut w coupe ale na pewno jakieś są więc dając je do tego nowego działu zmniejszy się ilość aut w dziale b1/b2.

Pomijając tą kwestię to i jeden i drugi pomysł mi sie widzi ;-)

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 25 paź 2012, 09:44

Niki20 pisze:Ale Panowie jak dodamy jeszcze dział coupe/cabrio to w dziale b1/b2 będą totalne pustki :roll: Nie wiem ile na forum jest tych aut w coupe ale na pewno jakieś są więc dając je do tego nowego działu zmniejszy się ilość aut w dziale b1/b2.

Pomijając tą kwestię to i jeden i drugi pomysł mi sie widzi ;-)
Kolego, a co w tym złego? Znak czasów i tyle. Jak będą pustki łatwiej będzie wychwycić wartościowe auta. Zresztą jak uważasz, jest mało b2 to czemu nie kupisz sobie jednej. Osobiście uważam, że nie trafiony argument.

Brak wyróżnienia coupe/cabrio sprawi tylko, że jeszcze utwierdzony nieświadomych użytkowników w tym ,że jest coś takiego jak 80 coupe. :-) Zakładając to forum i stronę wspólnie z Dociem kilka lat temu miałem na celu stworzenie wiarygodnego źródła informacji. Dlatego też te modele muszą być wyróżnione. W myśl twojej logiki na forum vectry calibry też powinny być wrzucone do działu vectra a? Przecież to też odrębny model, który powstał na bazie vectry?

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”