Witam, kupiłem sobie do mojej osiemdziesiątki radio pioneer mvh-150ui. Do podłączenia użyłem dołączonej do zestawu przejściówki ISO która połączyła radio z samochodem P&P. Jest jednak problem. Jak chce wyłączyć radio trzymając przycisk do tego przeznaczony to radio niby się wyłącza, tzn nastaje cisza ale jest radio wciąż podświetlone i wyświetla godzinę. Muszę ściągać panel żeby zgasło do końca. Dodam że radio chodzi bez kluczyka, pamięć trzyma, a w tej przejściówce są dwa kable niebieskie nie połączone ze sobą i zabezpieczone takimi koszulkami przed przypadkowym złączeniem i od jednego wychodzi na bok jeszcze jeden niebieski. Ktoś wie jak to zrobić najprościej bo nie znam się za bardzo na elektryce... Chodzi o to żeby radio gasło całkowicie bez zdejmowania panelu.
Pozdrawiam
[wszystkie] jak wyłączyć radio pioneer?
- Rastaman25
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Jak nie znasz się na elektryce to może daj to komuś kto Ci to ogarnie bo jeszcze spalisz sobie radio. A świeci Ci dlatego bo masz podłączenie radia poza stacyjką. Sam ostatnio to u siebie podłączałem niestety nie pamiętam kolorów kabli bo bym Ci podpowiedział.
Musisz znaleźć kabelek na którym pojawia się + po przekręceniu stacyjki i dać go na + z radia a stały + połączyć na pamieć radia abyś nie musiał go ciągle programować.
Mam nadzieję że dobrze to opisałem.
Musisz znaleźć kabelek na którym pojawia się + po przekręceniu stacyjki i dać go na + z radia a stały + połączyć na pamieć radia abyś nie musiał go ciągle programować.
Mam nadzieję że dobrze to opisałem.
Pioneerki przeważnie mają różne 'udogodnienia' stylistyczne wpisane fabrycznie. spróbuj na wyłączonym radiu przytrzymać przycisk włączania lub menu lub nawet JOG'a do momentu aż coś się pojawi (kilka sekund). pojawić się powinno menu ustawień fabrycznych (zegarek, rodzaje fal radiowych, włączanie lub wyłączanie demo, energy saving etc.) i poszukaj tam opcji wyłączenia funkcji DEMO.
może się to inaczej włączać więc poszukaj w instrukcji (pewnie jest po ang ) gdzieś na początku coś o DEMO.
niekoniecznie musi być plus po stacyjce. ja mam dwa plusy spięte do jednego stałego z aku i jest git kwestia nauczenia się wyłączania radia i innych jego bajerów prądożernych
może się to inaczej włączać więc poszukaj w instrukcji (pewnie jest po ang ) gdzieś na początku coś o DEMO.
niekoniecznie musi być plus po stacyjce. ja mam dwa plusy spięte do jednego stałego z aku i jest git kwestia nauczenia się wyłączania radia i innych jego bajerów prądożernych
- Rastaman25
- Forum Audi 80
no to jeśli po polsku to tymbardziej łatwiej :lol:
akcja z niebieskimi kabelkami: jeśli nie masz automatycznie wysuwanej anteny i/lub wzmacniacza to niech one zostaną rozpięte.
jeśli nie znajdziesz nic o wyłączeniu zegarka na czuwaniu to opcja z plusem po stacyjce: czerwony kabelek to stały plus z aku a żółty podpinasz pod stacje i jest malina. zresztą... w instrukcji też to jest... <mur> z tym, że nie wiem czy to coś da. plus po stacji da ci jesdynie to że nie bdsz musiał wyłączać radia przyciskiem tylko wystarczy wyjąć kluczyk lub wyłączyć zapłon.
akcja z niebieskimi kabelkami: jeśli nie masz automatycznie wysuwanej anteny i/lub wzmacniacza to niech one zostaną rozpięte.
jeśli nie znajdziesz nic o wyłączeniu zegarka na czuwaniu to opcja z plusem po stacyjce: czerwony kabelek to stały plus z aku a żółty podpinasz pod stacje i jest malina. zresztą... w instrukcji też to jest... <mur> z tym, że nie wiem czy to coś da. plus po stacji da ci jesdynie to że nie bdsz musiał wyłączać radia przyciskiem tylko wystarczy wyjąć kluczyk lub wyłączyć zapłon.
- Rastaman25
- Forum Audi 80
Panowie odpowiedź była prostsza niż myślałem;) na wyłączonym radiu zacząłem po kolei wciskać i trzymać wszystkie klawisze po kolei i okazało się że ten klawisz który na włączonym radiu odpowiada za zmianę wyświetlanych informacji o piosence na wyświetlaczu, służy do włączania zegarka i podświetlenia na radiu wyłączonym:) wszystko teraz śmiga jak należy;) radyjko świetne polecam każdemu;) pendrive 16gb i czyta bez zająkniecia;) i czerwone podświetlenie:D