[ANKIETA]Nowy podział-działy Nasze Audi
No, no widzę, że kolegę poniosło i to mocno. Wrzuć na luz. Ale z uwagi na tak drobiazgowe analizowanie mojej wypowiedzi nieomieszkam się do wszystkiego odnieść. 

Czego jeszcze nie zauważyłem?
No i co z tego, że forum A4 tak ma? Kto powiedział, że mamy mieć tak samo. Poza tym B6/B7 było w wersjach "A4", "A4 Avant" i "A4 Cabrio," widać, że jakoś nie wyróżniano tego modelu
@i28
A5 na bazie Audi A6 powiadasz, podaj źródło takich informacji, bo zawsze myślałem, że cała seria 5 opiera się na 4kach, z chęcią uzupełnię swoją wiedzę i nie będą już takich głupot pisał. Owszem, ma pewne elementy wspólne z 6tką. Ale z tego co wiem konkuruje rozmiarami raczej z BMW 3 Coupe a nie z 6 Coupe.

Jeżeli odbierasz to jako zaczepki, to przepraszam nic na to nie poradzę.
Wyobraź sobie, że jedyny cel jaki mi przyświeca to poprawa przejrzystości przeglądania tego podforum, niemożliwe nie?
https://audi80.pl/reorganizacja-dzia ... ze&start=0

Dzięki za wyróżnienie, ale szefem na tym forum nie jestem - są lepsi, a ADMIN pod nazwą użytkownika mam z powodów historycznych
Tak więc, sugeruję zakończyć to bicie piany, bo i tak Cię fakty nie przekonują. Najlepiej podsumuje całość wypowiedź Shellah:
Widzisz tylko B3 to będzie nadal B3 i od razu to widać, a w Coupe już nie tak łatwo to zobaczyćTighe pisze:Tak jak b3 z przodem zrobionym na b4, czyli rocznikowo, w czym problem? Chyba podane są w nawiasach? Też nie zauważyłeś?jmm pisze:Oświeć mnie swoim genialnym pomysłem jak zakwalifikujesz coupe z 88 roku z maską b4?
Czego jeszcze nie zauważyłem?
Czy ja gdzieś napisałem, że to zły sposób klasyfikacji? Sam takiego używam, ale uważam, że celem forum jest edukacja, więc oficjalnie wypada trzymać się właściwej konwencji. Chyba, że idziemy na łatwiznę.Tighe pisze:potoczne określenie b/1234 nie wzięło się z nieba, łatwiej jest sklasyfikować modele, 3/4 klubowiczów używa tego w określeniu do swojego auta, czy to coupe,cabrio czy avant. Forum A4 też ma to w takiej formie B5/6/7/8 i Cabrio wydzielonego też tam nie widzę.jmm pisze:Nie ma b4 czy b3, to sobie panowie na giełdach wymyślili.
No i co z tego, że forum A4 tak ma? Kto powiedział, że mamy mieć tak samo. Poza tym B6/B7 było w wersjach "A4", "A4 Avant" i "A4 Cabrio," widać, że jakoś nie wyróżniano tego modelu
Płyta podłogowa, silniki, zawieszenie, to za mało? To ja już "głupi" jestem nie rozumiem Twojej teorii.Tighe pisze:wow, teraz to pojechałeś po bandzie, pokaż elementy wspólne tt i a3 ? Nie mówiąc o CAŁKIEM innym wyglądzie, nie jak w naszym przypadku.jmm pisze:Czyli idąc Twoim tokiem myślenia TT, to jest A3 coupe, A5 to A4 coupe
@i28
A5 na bazie Audi A6 powiadasz, podaj źródło takich informacji, bo zawsze myślałem, że cała seria 5 opiera się na 4kach, z chęcią uzupełnię swoją wiedzę i nie będą już takich głupot pisał. Owszem, ma pewne elementy wspólne z 6tką. Ale z tego co wiem konkuruje rozmiarami raczej z BMW 3 Coupe a nie z 6 Coupe.
Sugeruję przeczytać jeszcze raz zacytowaną przez Ciebie moją wypowiedź, wraz ze zdaniem poprzednim. Kluczem do zrozumienia jest tu słowo "hipotetycznie", ale masz racje mogłem to jaśniej napisać, przepraszam.Tighe pisze:a są?? na jakim forum??jmm pisze:Więc te auta też hipotetycznie nigdzie nie powinny być wyróżniane.
Tutaj nie będę już polemizował, bo powytwarzałbym po raz n-ty to co pisałem we wcześniejszych postach, a widać, że nie dociera do Ciebie taka argumentacja, więc... chyba będę musiał dane techniczne i galerie na głównej stronie trochę przemodelować, skoro to nie ma znaczeniaTighe pisze:To samo mogę powiedzieć o działach.jmm pisze:Bo taka była wizja, żeby nie tworzyć bez sensu kolejnego forum i skupić w jednym miejscu użytkowników audi opartych 80.
Czy ja idę w zaparte, może trochę ale podaje argumenty za tak i za nie, wyjaśniam czemu warto tak zrobić. Ty natomiast stworzyłeś jakiś tam układ i koniec - "Mój jest super i koniec żadnych uwag mi nie zgłaszać". Czy gdzieś zanegowałem Twój pomysł? Zaproponowałem jedynie rozszerzenie go o jedną kategorię, pozostałe działy akceptuję, więc waż słowa.Tighe pisze:Tak, idę w zaparte, Ty możesz a ja nie?jmm pisze:Bez obrazy, ale idziesz w zaparteWybacz ale nie moje posty są kierowane w formie zaczepek, jedyne co tutaj widzę to próbujesz negować mój pomysł i nic więcej, ale czepiać się to każdy potrafi. Z Twojej strony argumenty też do mnie nie przemawiają, ale nie mam zamiaru się więcej spinać. Ewidentnie chcesz wywyższyć swoje auto ponad inne, życzę powodzenia.
Jeżeli odbierasz to jako zaczepki, to przepraszam nic na to nie poradzę.
Tak, masz rację, chcę wywyższyć swoje auto ponad inne, to mnie rozwaliło <ok> . Nie wiedziałem, że jestem aż tak pustym, bezwartościowym człowiekiem, który leczy w ten sposób kompleksy, bo nic innego nie potrafi - trafna diagnoza, psychologiem jesteś? Nic tak nie podnosi mi mojego ego jak wyróżnianie mojego prawie 30-letniego starego trupa przez specjalny dział na forum :lol: Rozumiem, że Shellah i inni posiadacze Coupe popierający moją poprawkę też chcą się wywyższyć?Tighe pisze:Ewidentnie chcesz wywyższyć swoje auto ponad inne, życzę powodzenia.
Wyobraź sobie, że jedyny cel jaki mi przyświeca to poprawa przejrzystości przeglądania tego podforum, niemożliwe nie?
Ja wiem czy polepszono, zmieniono. Z powodów rodzinnych odpuściłem trochę zabawę w forum i nie wszystkie zmiany, jakie wtedy zaszły mi się podobają, ale trudno prawo większości. Gdzie napisałem w taki sposób jakbym pozjadał wszystkie rozumy? Kolego, a jeżeli chodzi o podział działu Nasze Audi to niestety temat ten był wałkowany już wielokrotnie, chociażby w czerwcu ostatnio:Tighe pisze:Jak patrze ile na tym forum zmieniono/polepszono przez te wszystkie lata od powstania to też biję głową w mur. Piszesz jakbyś pozjadał wszystkie rozumy ale szkoda, że dopiero teraz Cię olśniło z podziałem jak inni na to wpadli. Mam swoje zdanie, którego nie zmienisz.jmm pisze:Czuje jak bym walił głową w mur.
https://audi80.pl/reorganizacja-dzia ... ze&start=0
Kolego nic mi do tego dopóki, ktoś nie robi osobistych wycinek w moją stronę: "Przedstawiam pomysł to popieram go zdjęciami" - Czyli co, jak ktoś nie poprze pomysłu zdjęciami to jest źle? :mrgreen: Następnym razem będę pamiętał wrzucę foty jakiś lasekTighe pisze:temat założono, żeby przedstawiać swoje propozycje podziału, więc będę to robił w sposób jaki chce i przykro mi, ale nic Ci do tego.jmm pisze:a co to za argument z tymi prezentacjami pomysłów, myslniki już nie wystarczą.?
A kto powiedział, że nie da się zmienić jestem jak najbardziej za zmianami, ale wnoszę swoje uwagi, nie mam prawa?Tighe pisze:Z takim podejściem nie dziwie się, że tutaj nic się nie da zmienić. Lepiej każdego linczować. Pozdrawiam szefa wszystkich szefów, to tyle ode mnie w tym temacie.
Dzięki za wyróżnienie, ale szefem na tym forum nie jestem - są lepsi, a ADMIN pod nazwą użytkownika mam z powodów historycznych
Tak więc, sugeruję zakończyć to bicie piany, bo i tak Cię fakty nie przekonują. Najlepiej podsumuje całość wypowiedź Shellah:
Shellah pisze:Tighe pisze:
wchodzę sobie w dział B4 w którym mam cabrio/coupe/sedany/avanty i wszystko mam jak na dłoni
Przecież teraz tak jest
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Ja nie mam Coupe a też jestem za wydzieleniem. :mrgreen:jmm pisze:Rozumiem, że Shellah i inni posiadacze Coupe popierający moją poprawkę też chcą się wywyższyć?
I tu jest sedno a nie czy w dziale będzie 3 czy 30 aut.jmm pisze:poprawa przejrzystości przeglądania tego podforum
Niektórzy powiedzą że zrodzi się dużo działów ja natomiast zadam jedno pytanie.
Czy w folderze "moje dokumenty" macie 4 foldery czy co najmniej 20.
Podział na działy potraktowałbym jako katalogowanie modelowo - tak jak na dysku - więcej folderów to nasze pliki są bardziej uporządkowane i łatwiej coś znaleźć.
Co do wycieczek panowie nie spinać się - nie debatujemy tutaj nad budżetem państwa tylko nad kształtem i u usprawnieniem funkcjonowania naszego hobby. :lol: :lol: :lol: :lol:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80

- Kontakt:
FranoF1 pisze:Jmm zrób jeszcze podział na roczniki i kolor nadwozia, to wtedy chyba będziesz mega zadowolony <bravo>
Słucham? Gdzie ja coś takiego napisałem? To mialobyc śmieszne? Jak już mówimy o podzialach to odszukaj temat gdzie była mowa o podzialach na forum technicznym i zobacz kto był głównym przeciwnikiem podziałów- tak JA.
Więc bardzo proszę bez takich uwag. Jak miał to być żart skierowany do oredownika podziałów, to niestety nie trafiłeś z adresatem. A jeśli nie to proszę nie wypowiadaj się w moim imieniu, bo wiem,kiedy jestem zadowolony
- Mabrothrax
- Forum Audi 80

- Kontakt:
No dobrze. Widać, że są tutaj na pewno dwa obozy. To może zadowolić obydwie grupy.
Może zrobimy dwa duże działy w stylu "Auta seryjne/użytkowe" i tam podział modelowy aut proponowany przez tighe itd. I drugi dział "Projekty/Tuning" gdzie będą dwa rodzaje aut, Projekty i UberProjekty.
Zadowoli dwie grupy. Czyli seryjnych i tych którzy chcą wszystko w aucie zrobić po swojemu. W dziale tuningowym, moderacja podejmuje decyzje kto natuningował w taki sposób, że może iść do uberów.
Aha, i do działu projekty/tuning idzie kto chce, zgłaszamy chęć i pan modek stwierdza czy sie nadajemy czy nie.
Może zrobimy dwa duże działy w stylu "Auta seryjne/użytkowe" i tam podział modelowy aut proponowany przez tighe itd. I drugi dział "Projekty/Tuning" gdzie będą dwa rodzaje aut, Projekty i UberProjekty.
Zadowoli dwie grupy. Czyli seryjnych i tych którzy chcą wszystko w aucie zrobić po swojemu. W dziale tuningowym, moderacja podejmuje decyzje kto natuningował w taki sposób, że może iść do uberów.
Aha, i do działu projekty/tuning idzie kto chce, zgłaszamy chęć i pan modek stwierdza czy sie nadajemy czy nie.
- shellah
- Forum Audi 80

- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Nie wiem chłopaki po co stosujecie takie wywody. Nie chcę aby kolejny temat został zamknięty z powodu niepotrzebnych kłótni.
Każdy ma swoje zdanie i projekt i to się ceni. Sądzę że limitu projektów nie będziemy robić bo nie chcę aby kogoś pominąć. Póki co mam zapisywane wszystkie propozycje(również i swoją) i na tym koniec.
Jeśli ktoś chce zabierać głos tylko po to aby pożartować lub zaczepić kogoś to nie w tym temacie
Do cholery zbierzmy się wkońcu w przysłowiową kupę a nie bo ten ma inne kredki a tamten ma zielone wiaderko a ja takiego nie chce :-|
Każdy ma swoje zdanie i projekt i to się ceni. Sądzę że limitu projektów nie będziemy robić bo nie chcę aby kogoś pominąć. Póki co mam zapisywane wszystkie propozycje(również i swoją) i na tym koniec.
Jeśli ktoś chce zabierać głos tylko po to aby pożartować lub zaczepić kogoś to nie w tym temacie
Do cholery zbierzmy się wkońcu w przysłowiową kupę a nie bo ten ma inne kredki a tamten ma zielone wiaderko a ja takiego nie chce :-|
-
Tigeros
- Forum Audi 80

- Imię: Karol
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Dużo osób się nie wypowiada na ten temat ale to też dobry pomysł, tak więc nie ma co gdybać tylko czekać na konkretną ankietęMabrothrax pisze:Rzeczy najprostsze są najbardziej funkcjonalne. Więc na nadal jestem za zmianą na Garaż/Projekty/Uber. Dodajcie ten pomysł do ankiety mimo wszystko, bo i tak widzę, że dużym zainteresowaniem nie będzie się to cieszyć
- IC69
- Przyjaciele

- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
O prosze...tego jeszcze nikt nie grał.Mabrothrax pisze:Może zrobimy dwa duże działy w stylu "Auta seryjne/użytkowe" i tam podział modelowy aut proponowany przez tighe itd. I drugi dział "Projekty/Tuning" gdzie będą dwa rodzaje aut, Projekty i UberProjekty.
Tighe, Ty mi się tu nie fohaj, tylko rób wizualizację propozycji Mabro.
- Pieterb
- Forum Audi 80

- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ciekawa propozycjaIC69 pisze:Mabrothrax napisał/a:
-
Tigeros
- Forum Audi 80

- Imię: Karol
- Silnik: 2.3 NG
IC69, tylko to jest połączenie dwóch pomysłów (mniej więcej) nie wiem jak chcesz to wrzucić do ankiety. No ale zrobiłem. Paint w czystej postaci a nie wizualizacja <ok>
ale do rzeczy.
strona główna:
![Obrazek]()
wchodząc w dział projektów:
![Obrazek]()
wchodząc w dział moje auto:
lub ![Obrazek]()
czyli tak samo, tylko bez poddziału zaawansowanych.
--------------------------------------------------------------
Fajny pomysł z projektami, ciężko go będzie umieścić w ankiecie bo jest dość rozbudowany. W sumie można by go dodać nawet bez ankiety. Wtedy ankieta by zadecydowała tylko o tym czy dajemy coupe/cabrio czy nie.
-co z autami w projektach które skończyły żywot, czyli zamknięte tematy? Osobne archiwum czy wracają do działu Moje auto tzn do tamtejszego poddziału -Archiwum?
-auta w projektach są wyklejane z działu Moje auto i wklejane do Projektów? Czy dublowane?
-Doc się zgodzi na takie, jakby nie patrzeć, dociążenie serwera?
ale do rzeczy.
strona główna:

wchodząc w dział projektów:

wchodząc w dział moje auto:
lub 
czyli tak samo, tylko bez poddziału zaawansowanych.
--------------------------------------------------------------
Fajny pomysł z projektami, ciężko go będzie umieścić w ankiecie bo jest dość rozbudowany. W sumie można by go dodać nawet bez ankiety. Wtedy ankieta by zadecydowała tylko o tym czy dajemy coupe/cabrio czy nie.
-co z autami w projektach które skończyły żywot, czyli zamknięte tematy? Osobne archiwum czy wracają do działu Moje auto tzn do tamtejszego poddziału -Archiwum?
-auta w projektach są wyklejane z działu Moje auto i wklejane do Projektów? Czy dublowane?
-Doc się zgodzi na takie, jakby nie patrzeć, dociążenie serwera?
- Niki20
- Forum Audi 80

- Imię: Dominik
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
dokładnie.Tighe pisze:auta w projektach są wyklejane z działu Moje auto i wklejane do Projektów?
projekty lub archiwum :-> a najlepiej w archiwum zrobić dział zakończone projekty i te kilka sztuk tam dać :->Tighe pisze:-co z autami w projektach które skończyły żywot, czyli zamknięte tematy? Osobne archiwum czy wracają do działu Moje auto tzn do tamtejszego poddziału -Archiwum?