Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 1.6TD 1V] Szarpie przy ruszaniu ale tylko na zimnym

Wszystko co nie pasuje do w/w kategorii.
ODPOWIEDZ
Paweeel822
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 1.6TD 1V] Szarpie przy ruszaniu ale tylko na zimnym

Post autor: Paweeel822 » 24 paź 2012, 22:20

Witam. Problem mam jak w temacie. Od niedawna zaczęło szarpać przy ruszaniu... podejrzewam ze winowajcą jest sprzęgło, ale nie jestem pewien. Sprzęgło bierze dobrze, nie ślizga się, pedał sprzęgła nie drga i wszystko by było cacy gdyby nie te szarpnięcia przy ruszaniu... Tendencja jest największa wtedy gdy auto jest zimne, bo gdy się rozgrzeje wszystko jest ok. Poduchy pod silnikiem sprawdzałem i są na pewno dobre, nie sprawdzałem jeszcze poduszki skrzyni biegów ale w sumie nie wiem jak to sprawdzić bez jej wykręcania... Czy coś jeszcze może powodować szarpanie przy ruszaniu?? Co radzicie jeszcze sprawdzić? Chce się upewnić w tym czy to na pewno sprzęgło jest winowajcą.... Proszę o pomoc :-/

[ Dodano: 2012-10-25, 11:58 ]
pomoze ktos? Zauwazylem tez ze gdy silnik jest zimny to wtedy sprzeglo bierze bardzo nisko. Dopiero jak sie rozgrzeje to sprzeglo bierze na wysokosci polowy pedala i wtedy nie szarpie...

Awatar użytkownika
ignac112
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ignac112 » 25 paź 2012, 18:57

Sprzęgło może być przypalone, albo docisk sprzęgła.

Paweeel822
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Paweeel822 » 26 paź 2012, 16:51

to może i by się zgadzało, bo raz właśnie trochę przypaliłem sprzęgło i nawet lekko zaśmierdziało.... ale to trwało chwilkę.... Tak szybko by się przypaliło?? Mam jeszcze jedno pytanko, bo wcześniej miałem tam zwykły silnik diesla a teraz mam TD, wiem ze w tym zwykłym dieslu były montowane mniejsze tarcze ( jak się nie mylę to 190mm). Czy jak będę chciał założyć większe tarcze np 200 albo 210 czy coś podobnego, to czy mi to wejdzie?? Oczywiście mieniałbym kompletne sprzęgło, ale czy koło zamachowe nie będzie za małe?? Czy już może lepiej wymieniać na takie samo sprzęgło jak jest, czyli te 190mm?

[ Dodano: 2012-10-30, 17:52 ]
pomoże ktoś??

:-( :-(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl