[All] Wymiana szyby
[All] Wymiana szyby
Witam! Pękła mi przednia szyba i robi się na niej pajączek. Niedaleko mnie jest taki serwis ten z reklamy w tv - firmy Nord Glass http://www.nordglass.pl/pl,szyby-samoch ... wa-iv.html. Na stronie www udzielają informacji, że dają bezterminową gwarancję na wymianę. Prawda to? Ma ktoś doświadczenia z ta firmą? Można im zaufać? Robią solidnie i tanio? Dzięki z góry za info. Krzysiek, Warszawa
Ostatnio zmieniony 27 paź 2012, 12:17 przez kylex1, łącznie zmieniany 1 raz.
nordglass
ja w takiej sytuacji trafiłem na profesjonalistów akurat. mogę polecić nordglass na łodygowej w Warszawie, bardzo szybko wymienili mi szybę.radi88 pisze:Rozumiem, ale każda usługa wykonana w warsztacie, firmie podlega gwarancji warunkiem jest posiadanie jakiegoś kwitu na wykonane czynności bo bez tego często "fachowcy" mogą się wypiąć zależy na kogo trafisz.
a gwarację mam na 12 miesięcy.
-
- Forum Audi 80
Zapraszam do sieci warsztatów NordGlass.
Dlaczego szybę warto wymienić w sieci serwisowej NordGlass?
W naszych filiach pracują najlepiej wyszkoleni i doświadczeni monterzy, dzięki czemu wymiana trwa średnio tylko ok. 1 h
Do montażu stosujemy wyłącznie sprawdzone i najwyższej jakości materiały chemiczne renomowanych firm i dzięki temu bezpieczny czas odjazdu samochodu po wykonanej usłudze jest najkrótszy w kraju
Serwis szyb samochodowych NordGlass to ogólnopolska sieć naprawy i wymiany szyb samochodowych, należąca do Grupy NordGlass - jednego z europejskich liderów rynku wymiany i naprawy szyb samochodowych.
Specjalizujemy się w naprawie szyb czołowych przy wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii i unikalnych rozwiązań oraz w montażu szyb do samochodów osobowych, dostawczych ciężarowych, autobusów i pojazdów specjalnych. Z naszej sieci korzysta rocznie ponad 100 000 klientów, do których dyspozycji jesteśmy 6 dni w tygodniu i przez 312 dni w roku.
Nasz profesjonalizm i doświadczenie doceniło większość firm ubezpieczeniowych w Polsce rekomendując, na co dzień swoim klientom nasze usługi. Obsługujemy kompleksowo floty samochodowe i leasingowe.
Jesteśmy członkiem elitarnego europejskiego zrzeszenia liderów rynku wymiany i naprawy szyb samochodowych w Europie - The Automotive Glass Professionals.
NordGlass ma filie w całej Polsce. Ich adresy zamieszczone w linku poniżej:
http://www.nordglass.pl/pl,szyby-samochodowe.html
Zapraszam też na nasza infolinię, która powinna udzielić wszelkich potrzebnych informacji (801-181-181)
Pozdrawiam!
W naszych filiach pracują najlepiej wyszkoleni i doświadczeni monterzy, dzięki czemu wymiana trwa średnio tylko ok. 1 h
Do montażu stosujemy wyłącznie sprawdzone i najwyższej jakości materiały chemiczne renomowanych firm i dzięki temu bezpieczny czas odjazdu samochodu po wykonanej usłudze jest najkrótszy w kraju
Serwis szyb samochodowych NordGlass to ogólnopolska sieć naprawy i wymiany szyb samochodowych, należąca do Grupy NordGlass - jednego z europejskich liderów rynku wymiany i naprawy szyb samochodowych.
Specjalizujemy się w naprawie szyb czołowych przy wykorzystaniu najnowocześniejszych technologii i unikalnych rozwiązań oraz w montażu szyb do samochodów osobowych, dostawczych ciężarowych, autobusów i pojazdów specjalnych. Z naszej sieci korzysta rocznie ponad 100 000 klientów, do których dyspozycji jesteśmy 6 dni w tygodniu i przez 312 dni w roku.
Nasz profesjonalizm i doświadczenie doceniło większość firm ubezpieczeniowych w Polsce rekomendując, na co dzień swoim klientom nasze usługi. Obsługujemy kompleksowo floty samochodowe i leasingowe.
Jesteśmy członkiem elitarnego europejskiego zrzeszenia liderów rynku wymiany i naprawy szyb samochodowych w Europie - The Automotive Glass Professionals.
NordGlass ma filie w całej Polsce. Ich adresy zamieszczone w linku poniżej:
http://www.nordglass.pl/pl,szyby-samochodowe.html
Zapraszam też na nasza infolinię, która powinna udzielić wszelkich potrzebnych informacji (801-181-181)
Pozdrawiam!
Postanowiłem się podpiąć do tematu, ponieważ sam także przymierzam się do wymiany przedniej szyby.
Jeżeli chodzi o zakład - także skłaniał bym się ku NordGlass, ale..
Ja mam poważniejszy problem.
W moim samochodzie szyba była już wymieniana ( w okolicy 1996 roku).
Prawdopodobnie przy wymianie Panowie specjaliści uszkodzili blachę.
I teraz wyskoczyły mi bąble na słupkach i wzdłuż górnej krawędzi.
Taki serwis jak wspomniany NG nie zajmuje się takimi naprawami.
Wiem też, że nie każdy blacharz wymienia szyby (+ wspomniana gwarancja nie jest też bez znaczenia).
Czy któryś z kolegów także miał / ma u siebie taki problem?
Czy ktoś mógłby może wskazać rozsądny zakład w okolicy Katowic,
któremu można by taką usługę zlecić?
Z jakimi kosztami powinienem się liczyć?
Moja szyba w prawdzie nie wymaga wymiany, ale jej wyjęcie jest konieczne by wykonać naprawy blacharskie w sposób trwały i zgodny ze sztuką (tak sądzę).
Jej stan natomiast dyskwalifikuje jej ponowny montaż - dużo mikro odprysków itp.
PS.
Proszę o powstrzymanie się od komentarzy typu "pewnie miał dacha".
Samochód znam od nowości, od jego pierwszych przejechanych km.
Ponadto komentarza takie nie wnoszą nic do tematu.
Z góry dziękuję
Postanowiłem się podpiąć do tematu, ponieważ sam także przymierzam się do wymiany przedniej szyby.
Jeżeli chodzi o zakład - także skłaniał bym się ku NordGlass, ale..
Ja mam poważniejszy problem.
W moim samochodzie szyba była już wymieniana ( w okolicy 1996 roku).
Prawdopodobnie przy wymianie Panowie specjaliści uszkodzili blachę.
I teraz wyskoczyły mi bąble na słupkach i wzdłuż górnej krawędzi.
Taki serwis jak wspomniany NG nie zajmuje się takimi naprawami.
Wiem też, że nie każdy blacharz wymienia szyby (+ wspomniana gwarancja nie jest też bez znaczenia).
Czy któryś z kolegów także miał / ma u siebie taki problem?
Czy ktoś mógłby może wskazać rozsądny zakład w okolicy Katowic,
któremu można by taką usługę zlecić?
Z jakimi kosztami powinienem się liczyć?
Moja szyba w prawdzie nie wymaga wymiany, ale jej wyjęcie jest konieczne by wykonać naprawy blacharskie w sposób trwały i zgodny ze sztuką (tak sądzę).
Jej stan natomiast dyskwalifikuje jej ponowny montaż - dużo mikro odprysków itp.
PS.
Proszę o powstrzymanie się od komentarzy typu "pewnie miał dacha".
Samochód znam od nowości, od jego pierwszych przejechanych km.
Ponadto komentarza takie nie wnoszą nic do tematu.
Z góry dziękuję