[b4 cabrio] radio ? zolta wtyczka kwadratowa okolo 10x10mm
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
wlasnie wrocilem z garazu bo nie dawalo mi to spokoju,
no i podlaczylem, tylnie glosniki ''grają''
ale nie wiem czy tak ma byc?
czy ten wzmaczniacz wbudowany w glosnik nokii dziala?
na spokojnie jeszcze raz patrze w te kabelki no i byl jeden kabelek zaizolowany/niepodlaczony,,
sciagnelem izolacje, a tam wsowka (na zdjeciu oznaczylem go kolorem zielonym),
ponizej obrazek:
........
dzieki za wyjasnienie "/+-" i "com"
no i podlaczylem, tylnie glosniki ''grają''
ale nie wiem czy tak ma byc?
czy ten wzmaczniacz wbudowany w glosnik nokii dziala?
na spokojnie jeszcze raz patrze w te kabelki no i byl jeden kabelek zaizolowany/niepodlaczony,,
sciagnelem izolacje, a tam wsowka (na zdjeciu oznaczylem go kolorem zielonym),
ponizej obrazek:
........
dzieki za wyjasnienie "/+-" i "com"
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
ja nie podlaczalem tego kabelka pod 'ant+" , on juz byl tam podpiety, ja tylko wlozylem go do zoltej wtyczki:)Szara80tkaTdi pisze:ten zielony kabelek na rysunku dajesz pod plus po stacyjce, kolega Wujo juz to pisal wyzej, a nie pod "Ant+"
ale poprawie to,
tylko Kolego powiedz mi, gdzie/jak oznaczone w radiu gamma cc , jest "plus po zaplonie" i "masa"
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
juz powiedzialem, slyszales ?teeree pisze: tylko Kolego powiedz mi, gdzie/jak oznaczone w radiu gamma cc , jest "plus po zaplonie" i "masa"
GND to masa, a plus po zaplonie to zalezy jak wiele ktos tam rezal ci w instacji, na rysunku jest jako czerwony kolor, tu juz musisz sprawdzic sam miernikiem czy zaroweczka
kupiłem taką żółtą kostkę na allegro http://allegro.pl/mini-iso-line-out-bla ... 94065.html żeby podłączyć aktywne głośniki Nokia , jest 5 kabli na jedną stronę podłączyłem tak jak trza głośniki L+P masa , i +12 , i następuje taki problem że mi słabiej zaczyna grać cały przód pomimo tego że nie wpinałem się w wiązkę od przednich głośników w ogóle nie dotykałem brązowej kostki :roll:
mam Audi Delta
jeszcze co to miałem jeden głośnik ze wzmakiem spalony może to działa na takiej zasadzie że jak nie grają obydwa głośniki to dzieje się taki efekt?
mam Audi Delta
jeszcze co to miałem jeden głośnik ze wzmakiem spalony może to działa na takiej zasadzie że jak nie grają obydwa głośniki to dzieje się taki efekt?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
rigt rear
left rear
left front
right front
jakos tak, dokladnie juz niepamietam, ty bys sie musial wpiac pod tyl, bo przod juz uzywaz w brazowej, no chyba ze sa jeszcze inne zaleznosci, narazie sie wepnij w tyl i zobaczymy
podlacz sie tylko w te piny co zaznaczylem na czerwono na rysunku wyzej
left rear
left front
right front
jakos tak, dokladnie juz niepamietam, ty bys sie musial wpiac pod tyl, bo przod juz uzywaz w brazowej, no chyba ze sa jeszcze inne zaleznosci, narazie sie wepnij w tyl i zobaczymy
podlacz sie tylko w te piny co zaznaczylem na czerwono na rysunku wyzej
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 23:55 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
nie no chodzi mi o sam tył żeby odpalić, przód chce zostawić po staremu nic go nie dotykać . to źle wtedy podpiąłem bo tylne głośniki wpiąłem i pod tył i pod przód
tylko mnie zastanawia jak podłączyć + i - bo przecież na głośnik wychodzą 2 przedowy bo reszta to tam pikuś masa ,+12 i od załączania wzmaka
tylko mnie zastanawia jak podłączyć + i - bo przecież na głośnik wychodzą 2 przedowy bo reszta to tam pikuś masa ,+12 i od załączania wzmaka
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80