Ale to chyba nie wszystko stracone bo o ile wiem dalej masz SB pod maska 8-)pawelrybak15 pisze:o bym od razu o nim pomyślał :roll:
Audi 80 1,6 Turbo D SB ->AKN swap czas zacząć !!
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dziś po raz pierwszy w tym sezonie moje B3 wyjechało na śnieg :evil:
Po całym tygodniu stania w nieogrzewanym garażu z odpaleniem problemów nie było, silnik odpalił bez problemów, tylko trochę sobie przebierał po odpaleniu gdyż jednak nadal którędyś dostaje mi się do układu powietrze :roll:
Będe musiał zainwestować w kolejną pompkę paliwa tylko nie mam pojęcia co kupić aby znów nie padło po pół roku.
P.S. Czy pompka paliwa może pracować w pozycji poziomej ?
Po całym tygodniu stania w nieogrzewanym garażu z odpaleniem problemów nie było, silnik odpalił bez problemów, tylko trochę sobie przebierał po odpaleniu gdyż jednak nadal którędyś dostaje mi się do układu powietrze :roll:
Będe musiał zainwestować w kolejną pompkę paliwa tylko nie mam pojęcia co kupić aby znów nie padło po pół roku.
P.S. Czy pompka paliwa może pracować w pozycji poziomej ?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
wrzuć sobie do baku z golfa MK2 z silnikami 9A KR, PL, RP tą podającą niskiego ciśnienia.
ewentualnie można i wziąć pompę wysokiego ciśnienia ale robimy trójnik i dławik żeby zmniejszyć ciśnienie produkowane przez pompę. te pompy są trwałe, jesli trafisz dobrą używkę która kilkanaście lat działała w benzynie ( brak smarowania) to w ropie popracuje jeszcze drugie tyle.
ewentualnie można i wziąć pompę wysokiego ciśnienia ale robimy trójnik i dławik żeby zmniejszyć ciśnienie produkowane przez pompę. te pompy są trwałe, jesli trafisz dobrą używkę która kilkanaście lat działała w benzynie ( brak smarowania) to w ropie popracuje jeszcze drugie tyle.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Odpada takie rozwiązanie, za dużo kombinacji. Jak już to zewnętrzna pompka z 2ma króćcami. Póki co zamontowałem tą samą którą miałem poprzednio. Od momentu demontażu aż do dziś stała w pionie zalana do pełna olejem napędowym i dziś po podłączeniu jej na krótko pod akumulator od razu zaciągnęła ON z butelki i pracowała bez problemu. Zainstalowałem ją w tym samym miejscu co poprzednio, ale teraz jest w pionie wlotem do dołu więc nie ma szans aby zbierało się w niej powietrze <ok>
Zobaczymy ile pojeździ, jak znów padnie to kupię następną.
Jestem niemalże na 100% pewien, że zaszkodziła jej praca w poziomie i ciągłe przypowietrzanie się :roll:
Zobaczymy ile pojeździ, jak znów padnie to kupię następną.
Jestem niemalże na 100% pewien, że zaszkodziła jej praca w poziomie i ciągłe przypowietrzanie się :roll:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Właśnie zakupiłem coś na te paskudne, zimne dni <ok>
http://allegro.pl/podgrzewacz-wody-1-9- ... 79494.html
http://allegro.pl/podgrzewacz-wody-1-9- ... 79494.html