Witajcie jestem na etapie modyfikacji wnętrza i tak sobie pomyślałem o wrzuceniu kubełków myślę o czymś takim
http://allegro.pl/fotele-sportowe-kubly ... 21084.html
cena śmieszna jak mam być szczery w porównaniu z obszyciem ori. Z tego co mi się wydaje to montowane śa one do szyn kręconych do podłogi czyli do naszych niuniek nie podejdą czy ktoś rozkminał?
Proszę tylko nei piszcie mi o szukaniu ori foteli od rs itd nie chce juz w samochodzie 20 letnich tapicerek
[Audi B3 1991] Przednie fotele wymiana na kubełki
[Audi B3 1991] Przednie fotele wymiana na kubełki
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2012, 10:12 przez LUKASZdiy, łącznie zmieniany 1 raz.
Skoro wolisz dać 798 PLN na dwa fotele, a reszta pasażerów niech obejdzie się wypierdzianą szmatą to czemu nie Każdy fotel wsadzisz o ile zmieści się od tunelu do słupka, ważna jest właśnie rozkmina Do Twojego gustu nie piję, ale Eco-skóra to nie skóra i wiadomo jak będzie wyglądać po paru latach. Moja rada: rozejrzyj się po hurtowniach tapicerskich i biegnij przeprosić stare fotele
Stare fotele tak czy tak lądują na śmieciach, tapicer po rozszyciu całości doszedł do wniosku ze szkoda kasy pakować w stare 20 letnie stelaże z zeszłej epoki.
Jak napisałem cena za te kubły jest niska a samochod tygodniowo robi może z 15-20 km tyle co na zlot i spowrotem. Więc co do wytrzymałości kubłów to w zasadzie gila mnie to tym bardziej że za 700-800 zł to nawet niech z 5 lat pojeżdżą to i tak śmieszna kasa.
Jezeli chciałbym dać jakieś pozadne kubly musiał bym szukać z wersji Rs czy cabrio czyli za fotele z 800 zł min + tapicerka
I tak tapicerka kosztuje mnie 850 zł za podsufitkę z słupkami + 400 zł boczki + 1000 za tylną kanapę i dochodzimy do sedna tapicer bierze za fotel 900 zł w skórze czyli za samo obszycie wychodzi 1800 + jakieś stelaże daje mi lekko 2500 a za fotele kubełek niecale 800 zł śmiech.....takj sie mówi ale tapicera z fotelami wyjdzie lekko koło 4700 tys a koło 3000 z fotelami z aledrogo co przy ostatnich wydatkach na samochód nie jest bez znaczenia
Chodzi mi głownie jakie sa duze problemy z montażem takich foteli czy ktoś już coś dziobał
Jak napisałem cena za te kubły jest niska a samochod tygodniowo robi może z 15-20 km tyle co na zlot i spowrotem. Więc co do wytrzymałości kubłów to w zasadzie gila mnie to tym bardziej że za 700-800 zł to nawet niech z 5 lat pojeżdżą to i tak śmieszna kasa.
Jezeli chciałbym dać jakieś pozadne kubly musiał bym szukać z wersji Rs czy cabrio czyli za fotele z 800 zł min + tapicerka
I tak tapicerka kosztuje mnie 850 zł za podsufitkę z słupkami + 400 zł boczki + 1000 za tylną kanapę i dochodzimy do sedna tapicer bierze za fotel 900 zł w skórze czyli za samo obszycie wychodzi 1800 + jakieś stelaże daje mi lekko 2500 a za fotele kubełek niecale 800 zł śmiech.....takj sie mówi ale tapicera z fotelami wyjdzie lekko koło 4700 tys a koło 3000 z fotelami z aledrogo co przy ostatnich wydatkach na samochód nie jest bez znaczenia
Chodzi mi głownie jakie sa duze problemy z montażem takich foteli czy ktoś już coś dziobał
Jak nie chcesz poszukać Recaro ori Audi to możesz po małych przeróbkach założyć fotele od Alfy GTV / Spider są naprawdę rewelacyjne i są w dobrych cenach . Ja osobiście zrezygnował bym z tych kubłów bo w street -owym aucie słabo wyglądają no chyba że robisz rakietową wydmuszkę A po za tym są naprawdę słabej jakości (znajomy miał tylko fotel kierowcy), po roku boczki się pruły...
No lepiej poszukać czegos innego i troszke mocowania pospawac.Jak koledzy pisza zerknij na Alfe lub fiata Coupe(choc te mi akurat sie nie podobaja).Jest sporo foteli ktore gabarytem będą pasowały po zmianie szyn.Chyba lepsze rozwiazanie to kupic uzywke Recaro,Koniga itp bo wykonanie ich i uzyte materialy starcza na dlugo niz jakies nowe noname.
fotele od A3
Witajcie niebede zakladal nowego temau wyrwalem w zajefajnej cenie fotele kubelki od S3 2001 i teraz moje pytanie wrzucam zdjecie jak mogę kolegów prosic o weryfikacje odnosnie instalacji ich do naszych niunkach, nie mam teraz samochodu obok siebie wiec jak moge prosic o weryfikacje !!!
[ Dodano: 2012-09-26, 12:30 ]
druga czesc
[ Dodano: 2012-09-26, 18:12 ]
Dziś pomierzyłem co i jak i okazuje się ze fotele z grubsza pasują Do przespawania bedzie przednie mocowanie ktore sprzedajacy zgodził się wyciąć z samochodu dawcy, kupilem zarowno przód jak i tył jw piątek swapujemy jak będzie zainteresowanie dam foto story
[ Dodano: 2012-09-26, 12:30 ]
druga czesc
[ Dodano: 2012-09-26, 18:12 ]
Dziś pomierzyłem co i jak i okazuje się ze fotele z grubsza pasują Do przespawania bedzie przednie mocowanie ktore sprzedajacy zgodził się wyciąć z samochodu dawcy, kupilem zarowno przód jak i tył jw piątek swapujemy jak będzie zainteresowanie dam foto story
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
LUKASZdiy fajny ten opis i mody... fotele liga <ok> ale mam pytatnie: po co zakładasz 2 takie same wątki? https://audi80.pl/audi-b3-1991-rezan ... t72137.htm