[1.8 JN] silnik zgasł i nie odpala
-
- Forum Audi 80
[1.8 JN] silnik zgasł i nie odpala
Witam mam problem z audi 80 b2 z 1986 r na wtrysku wielopunktowym Bosch
Auto zgasło i nie chce odpalić. Wtryskiwacz rozruchowy działa, iskra jest, elektryk nic nie znalazł.
1 diagnoza zepsuty wtrysk- kupiłem używany i nic
2 diagnoza brak kompresji w 2 cylindrach - remont głowicy, nowe uszczelki, kompresja jest - silnik nie odpala.
Dodam, że wtryskiwacz rozruchowy działa więc powinien chociaż odpalić
Pompa paliwa działa i podaje paliwo pod odpowiednim ciśnieniem
Proszę o pomoc gdyż powoli tracę nadzieje
ps. jeśli byłby uszkodzony komputer to powinien odpalć w trybie awaryjnym gdyż jest na wtrysku mechanicznym.
Dzięki
Auto zgasło i nie chce odpalić. Wtryskiwacz rozruchowy działa, iskra jest, elektryk nic nie znalazł.
1 diagnoza zepsuty wtrysk- kupiłem używany i nic
2 diagnoza brak kompresji w 2 cylindrach - remont głowicy, nowe uszczelki, kompresja jest - silnik nie odpala.
Dodam, że wtryskiwacz rozruchowy działa więc powinien chociaż odpalić
Pompa paliwa działa i podaje paliwo pod odpowiednim ciśnieniem
Proszę o pomoc gdyż powoli tracę nadzieje
ps. jeśli byłby uszkodzony komputer to powinien odpalć w trybie awaryjnym gdyż jest na wtrysku mechanicznym.
Dzięki
Ostatnio zmieniony 02 lis 2012, 14:01 przez Piotr 80 b2.85r, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Musiałeś coś przeoczyć bo jeśli iskra jest, sprężanie jest, paliwo jest czyli powinien chodzić a przynajmniej przy źle ustawionym zapłonie chociaż strzelić.
Kable masz zapłonowe masz dobrze podłączane? Może iskra jest słaba...
Co do paliwa to spróbuj prysnąć w dolot jakiegoś samostarta albo chociaż plaka.
-
- Forum Audi 80
u mnie tez byla iskta jak by modul popsuty pierwsza zecza jaka zrobilem to kupno cewki i to przez wlasna glupote bo nie sprawdzilem czy jest iskra ale byla po zamontowaniu jaj nic sie nie zienio i dopiero jak wymienilem modul zapalil. I taka mala rada jak mialbys wymieniac to kup sobie uzywany oryginal a nie zamiennik
-
- Forum Audi 80
Witam, kable są na pewno dobrze podłączone, jeśli nie odpali na samostarcie to znaczy że iskra jest za słaba (lub brak )aldi pisze:Musiałeś coś przeoczyć bo jeśli iskra jest, sprężanie jest, paliwo jest czyli powinien chodzić a przynajmniej przy źle ustawionym zapłonie chociaż strzelić.
wtedy dac nowy moduł zapłonowy ? cewka przewody i świece kopułka były niedawno wymieniane, czujnik Halla też podobno dobry.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
80 b3 1.8 JN nie pali na benzynie
Auto to b3 1.8 JN mechaniczny wtrysk 90KM
Witam, mam problem, mianowicie podczas normalnej jazdy na gazie silnik zaczął przerywac wiec przełączyłem na benzyne (na której wcześniej jeździł bez problemowo) jechal chwile po czym tez zaczął przerywac i juz nic nie pomogło auto zgasło i nie dało sie odpalić. pojechałem do mechanika który powiedział że winna jest centralka od gazu która wymieniłem i ok auto odpaliło na gazie mechanik powiedział ze na benzynie ten silnik nie bedzie jeździł jak jeździ na gazie. moje pytanie: co mogło sie stać ze nie chce jeździć na benzynie od razu mówie ze pompa paliwa podaje paliwo z rozdzielacza paliwo tryska po odkreceniu kolejnych przewodów idących do wtrysków. po około 2 tygodniach założyłem starą centralke i o dziwo auto odpaliło wiec twierdze ze to jednak nie była wina centralki.
Witam, mam problem, mianowicie podczas normalnej jazdy na gazie silnik zaczął przerywac wiec przełączyłem na benzyne (na której wcześniej jeździł bez problemowo) jechal chwile po czym tez zaczął przerywac i juz nic nie pomogło auto zgasło i nie dało sie odpalić. pojechałem do mechanika który powiedział że winna jest centralka od gazu która wymieniłem i ok auto odpaliło na gazie mechanik powiedział ze na benzynie ten silnik nie bedzie jeździł jak jeździ na gazie. moje pytanie: co mogło sie stać ze nie chce jeździć na benzynie od razu mówie ze pompa paliwa podaje paliwo z rozdzielacza paliwo tryska po odkreceniu kolejnych przewodów idących do wtrysków. po około 2 tygodniach założyłem starą centralke i o dziwo auto odpaliło wiec twierdze ze to jednak nie była wina centralki.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH