[B4 1.9 TD]skrzynia 6 biegowa
Witam serdecznie, posiadam audi 80 b4 1.9TD 75KM. Prosiłbym bardzo o radę, czy jest jakaś możliwość zamontowania skrzyni biegów BAA od TDI?. Do mojego auta prawie nie ma używanych skrzyń, kilka sztuk na allegro za około 550-600zł. Wiem tylko tyle, że czymś się sprzęgło różni, bo ma inny symbol, półosie przynajmniej od strony skrzyni są inne no i flansze TDI ma większe. Proszę o radę jak ktoś ma dokładniejszą wiedzę na ten temat, pozdrawiam serdecznie.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tylko,że ten silnik mam w bardzo dobrym stanie, nie dymi, oleju nie bierze, skrzynię BAA właściwie to mam, nie chciałbym jej zwracać, gdyby się ją udało zamontować, to w przyszłości zostałby tylko silnik jak już coś, a gdyby znowu skrzynia to mógłbym już wtedy montować od B5 czy A4... Da się skrzynię od TDI zamontować do TD?, próbował już ktoś?tomek83 pisze:Hmm, zastanawiam się czy warto to robić ? AAZ to dość niefortunny silnik - mała moc, wyższe spalanie niż TDI i do tego problem z klinem na wale. Jak już robisz taką operację to może pomyśl od razu nad zmianą na TDI.