[B4 1.9TD] Tuning, odrestaurowanie
[B4 1.9TD] Tuning, odrestaurowanie
Witam wszystkich
jestem w posiadaniu tego pięknego autka z 92'. AUDI 80 B4 Sedan 1.9TD, manual.
na samochodach zbytnio się nie znam ale chciałbym praktycznie w całości odrestaurować auto. Zakup nowego silnika, skrzyni, CAŁEGO osprzętu praktycznie CAŁEGO samochodu hehe . Blachy to samo. Chciałbym się zapytać ile mniej wiecej oczywiscie by to kosztowało.
Mogę dać nawet 45 000 zł.
Ewentualny tunning oczywiscie chodzi w gre np blach i takich pierdol. Tapicerka i środek najlepiej to samo.
zmieszcze się w 45tys zł ?
jakby mi ktoś szybko rozrysował ceny np:
silnik - xxxx zł
skrzynia - xxxx zł itd itd
powtarzam teoretycznie chciałbym z tego zrobić nowy samochód hehe
jak coś piszcie na makowski1987@wp.pl
pozdrawiam wszystkich
jestem w posiadaniu tego pięknego autka z 92'. AUDI 80 B4 Sedan 1.9TD, manual.
na samochodach zbytnio się nie znam ale chciałbym praktycznie w całości odrestaurować auto. Zakup nowego silnika, skrzyni, CAŁEGO osprzętu praktycznie CAŁEGO samochodu hehe . Blachy to samo. Chciałbym się zapytać ile mniej wiecej oczywiscie by to kosztowało.
Mogę dać nawet 45 000 zł.
Ewentualny tunning oczywiscie chodzi w gre np blach i takich pierdol. Tapicerka i środek najlepiej to samo.
zmieszcze się w 45tys zł ?
jakby mi ktoś szybko rozrysował ceny np:
silnik - xxxx zł
skrzynia - xxxx zł itd itd
powtarzam teoretycznie chciałbym z tego zrobić nowy samochód hehe
jak coś piszcie na makowski1987@wp.pl
pozdrawiam wszystkich
Ostatnio zmieniony 03 lis 2012, 16:54 przez MagOstrzy, łącznie zmieniany 3 razy.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To ja tutaj nie widzę żadnego tuningu. Chcesz po prostu odrestaurować samochód.
Zwiedź na początek dwa miejsca - ulubiony mechanik i ulubiony lakiernik. I się dowiedz ile za remont silnika zawiasu i skrzyni oraz ile za pomalowanie auta od podstaw.
Jeśli ktoś taką robotę weźmie z tzw. "normalnych" wykonawców to się dowiesz jakie ceny. Nikt Ci nie powie ile u Ciebie biorą.
Chyba, że źle zrozumiałem i chcesz zmienić silnik na inny, w sensie nie 1.9TD. Więc w takim przypadku ceny itd uzależnione są od tego jaki to ma być silnik. Coś konkretniej napisz.
Zwiedź na początek dwa miejsca - ulubiony mechanik i ulubiony lakiernik. I się dowiedz ile za remont silnika zawiasu i skrzyni oraz ile za pomalowanie auta od podstaw.
Jeśli ktoś taką robotę weźmie z tzw. "normalnych" wykonawców to się dowiesz jakie ceny. Nikt Ci nie powie ile u Ciebie biorą.
Chyba, że źle zrozumiałem i chcesz zmienić silnik na inny, w sensie nie 1.9TD. Więc w takim przypadku ceny itd uzależnione są od tego jaki to ma być silnik. Coś konkretniej napisz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
wszystko w wymianie najlepiej to samo czyli
silnik 1.9 TD
skrzynia man.
nie chodzi mi o podrasowanie auta w sensie osiągów
po prostu samochód ma 20 lat ale chciałbym go odświeżyć na nowo. Nie chodzi mi o remont również ale o zakup nowych części
Dreamer - mam swoje powody (głównie sentyment ) i nie interesuje mnie zakup nowego mam juz nowy i tez audi tyle ze a6
aha tunning blach (nie wiem doklanie jak to sie nazywa ) bedzie kosztowal mnie 700 euro (zgodnie z projektem) ale nie mam pojecia ile caly silnik i wszystkie nowe czesci.
tak jak mowilem na autach sie nie znam az tak moze w aso by zrobili za 45tys czy za drogo tam?
pozdro all
silnik 1.9 TD
skrzynia man.
nie chodzi mi o podrasowanie auta w sensie osiągów
po prostu samochód ma 20 lat ale chciałbym go odświeżyć na nowo. Nie chodzi mi o remont również ale o zakup nowych części
Dreamer - mam swoje powody (głównie sentyment ) i nie interesuje mnie zakup nowego mam juz nowy i tez audi tyle ze a6
aha tunning blach (nie wiem doklanie jak to sie nazywa ) bedzie kosztowal mnie 700 euro (zgodnie z projektem) ale nie mam pojecia ile caly silnik i wszystkie nowe czesci.
tak jak mowilem na autach sie nie znam az tak moze w aso by zrobili za 45tys czy za drogo tam?
pozdro all
A ten samochód jeździ i ma się dobrze? O ile malowanie całego samochodu ma jeszcze sens bo lakier położony w '92r może mieć swoje wady to wymianę wszystkich części czy całego silnika nie rozumiem. Chcesz odrestaurować ten samochód aby po prostu mieć błyszczące cacko w garażu czy to ma być coś innego?
dokładnie tak - chce odrestaurować samochód, żeby mieć błyszczące cacko w garażu hehe
żeby pachniało świeżością itd
nie chce nic ulepszać tylko części zamienić na nowe, blachy tez będą nowe więc nie chce nic malować.
Ponawiam pytanie
Czy jest ktoś w stanie mi podać orientacyjne koszty?
nowy silnik, nowe praktycznie wszystkie części (no oprócz kół np), blachy to wiem, że 700 czy 900 euro około
tyle odpowiedzi a żadnej konkretnej jeżeli jest tu ktoś kto byłby wstanie zrobić samochód od podstaw to bardzo proszę o wypowiedz, orientacyjne ceny, czas robocizny (mając juz wszystkie części) itd
ok z robocizną jestem w stanie dać nawet 60tyś zł za wszystko
Ps. samochód oczywiście jest sprawny (1 usterka jest chyba w rozruszniku bo czasami odpala dopiero za 2 razem) a tak to ok.
żeby pachniało świeżością itd
nie chce nic ulepszać tylko części zamienić na nowe, blachy tez będą nowe więc nie chce nic malować.
Ponawiam pytanie
Czy jest ktoś w stanie mi podać orientacyjne koszty?
nowy silnik, nowe praktycznie wszystkie części (no oprócz kół np), blachy to wiem, że 700 czy 900 euro około
tyle odpowiedzi a żadnej konkretnej jeżeli jest tu ktoś kto byłby wstanie zrobić samochód od podstaw to bardzo proszę o wypowiedz, orientacyjne ceny, czas robocizny (mając juz wszystkie części) itd
ok z robocizną jestem w stanie dać nawet 60tyś zł za wszystko
Ps. samochód oczywiście jest sprawny (1 usterka jest chyba w rozruszniku bo czasami odpala dopiero za 2 razem) a tak to ok.