Tak jak w temacie, z dwa miesiące temu wskazówka na zegarach od temp. przestała wskazywać cokolwiek, jest na 0.
Może to być wina uszkodzonego czujnika niebieskiego w króćcu? czy jego odpięcie nie przekłada się na zegar w środku? Wentylator chłodnicy pracuje.
[B4 ABT 91r] Niebieski czujnik w krućcu a temp. na zegarach?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Maverick147
- Forum Audi 80
tak jest to wina czujnika temperatury cieczy chłodzącej,
ja przerabiałem temat podobny tyle że jak silnik nabierał temperatury to oprócz tego że wskazówka wskazywała "0" stopni to jeszcze mrugała mi czerwona kontrolka która rzekomo ostrzegała mnie przed tym że coś jest nie tak z układem chłodzenia,
temperatura silnika była ok, wentylator się załączał tylko problem tkwił właśnie w tym czujniku, wymieniłem go (koszt jakieś 25-30 zł) i problem ze wskazywaniem temperatury i kontrolką zniknął. <ok>
ja przerabiałem temat podobny tyle że jak silnik nabierał temperatury to oprócz tego że wskazówka wskazywała "0" stopni to jeszcze mrugała mi czerwona kontrolka która rzekomo ostrzegała mnie przed tym że coś jest nie tak z układem chłodzenia,
temperatura silnika była ok, wentylator się załączał tylko problem tkwił właśnie w tym czujniku, wymieniłem go (koszt jakieś 25-30 zł) i problem ze wskazywaniem temperatury i kontrolką zniknął. <ok>