[AAH] Czujnik położenia wałka, samoróba? Jak wygląda ori?
[AAH] Czujnik położenia wałka, samoróba? Jak wygląda ori?
Nie mam porównania, ale chyba przez tą szczelinę nie powinienem widzieć jak wałek się kręci :roll:
Chcę to naprawić. Co jest mi potrzebne jakaś część? Cały czujnik?
PS: Kupię zestaw naprawczy aby to było tak jak ma być . oferty na PW lub tu
Ostatnio zmieniony 08 lis 2012, 21:54 przez Rychu82, łącznie zmieniany 1 raz.
poprawnie z halla wystaje gniazdo 3 pinowe a do niego przychodzi wtyczka 3-pinowa z wiązki silnika. U Ciebie wygląda na to że ktoś wymieniał samego halla bez obudowy (też tak robie) ,ale nie umieścił gniazda w obudowie ponieważ po dolutowaniu ciężko było mu to upchnąć. Bądź wgryzał się tam gazmen w celu poszukiwania impulsu prędkości obrotowej. Jęśli auto odpala - nie ruszałbym tego.
Marek85, dzięki za zainteresowanie
może być, że nasi sobie nie poradzili i zostawili w takim stanie , wiec nie ma sensu kupować gniazda.
Zakleiłbym taśmą izolacyjną żeby przypadkiem podczas oglądania silnika nie wypadł mi ząb akurat na ten wałeczek, który się kręci.
Nie wiem tylko czy tam podczas pracy silnika nie występują jakieś nad- lub podciśnienia, ?
Ten wałek nie jest smarowany? Nie powinno to być szczelnie zamknięte?
może być, że nasi sobie nie poradzili i zostawili w takim stanie , wiec nie ma sensu kupować gniazda.
Zakleiłbym taśmą izolacyjną żeby przypadkiem podczas oglądania silnika nie wypadł mi ząb akurat na ten wałeczek, który się kręci.
Nie wiem tylko czy tam podczas pracy silnika nie występują jakieś nad- lub podciśnienia, ?
Ten wałek nie jest smarowany? Nie powinno to być szczelnie zamknięte?
załaczam zdjęcie jak wygląda te gniazdo mocowania halla, tam kręci się ta okrągła blacha z tym wycięciem i na podstawie tego wycięcia hall sczytuje informacje. Jak wygląda hall -serwisy aukcyjne , bądż google grafika. Niema tam żadnego smarowania,ani ciśnienia.Aha bym zapomniał ząb nie jest w stanie tego powstrzymać - no chyba że masz złote wtedy awaria gotowa.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2012, 21:52 przez Marek85, łącznie zmieniany 1 raz.