[All] Audi Avant - porównanie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Przy wystrzałach cierpi głównie klapowy przepływomierz, można go reanimować jak mocno go nie rozwali. Używka w dobrym stanie w cenie około 350-400zł,(ceny z allegro). Oglądając ABK ze zwykłym gazem popatrz czy plastikowy dekielek przepływomierza nie jest luźno co może świadczyć o jego naprawach, czasem jest wręcz przyklejony na czerwony silnikon. Z tańszych rzeczy cierpiących przy wystrzale rozerwie jakiś wąż.biniu292 pisze:P.S. Ale nadal chyba nie uzyskałem odpowiedzi(a może źle pytałem,a może w ogóle )
Co jeśli do 115 założony został gaz zwykły i były te wystrzały itp. to jakich ewentualnie usterek trzeba się spodziewać,co trzeba najczęściej naprawić?Czy to jest ogólnie do zrobienia?I czy nie jest najczęściej tak że szkoda roboty-takie to koszta.
Więc lepiej wrzucić dołożyć do sekwencji na lepszych podzespołach za około 2500 (przy cenie zwykłego gazu 1500, najtańsza sekwencja do 4 cylindrów około 2000).
Chyba na jakiś szrocie na którym nie znają cen z allegro. Nawet kompatybilne z VW chodzą po 350 na alledrogo. Ponoć z TDI na boshu pasuje i one są już tanie (bo w dieslu nie zabije go gaz i niema popytu).PieterB pisze:kupienie używki koszt od 150 zł widziałem ale najczęściej 200 i powyżej.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2012, 19:17 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
biniu292, za bardzo przeżywasz moim zdaniem.
Czy kupisz ABK ( 115 KM ) czy ABT ( 90 KM ) to i tak dużych różnic nie uświadczysz, i to spalanie jest bardzo podobne, zużywlność i ceny części tak samo, bezawaryjność, w mocy też przepaści nie masz. Nie można się nastawiać tylko i wyłącznie na jeden silnik bo to źle.
Wybieraj auto w najlepszym stanie, z najpewniejszego źródła ( względnie, wg. Ciebie ), a silnik to rzecz zamienna i do audi 80 kosztuje grosze, zresztą na prawdę trzeba być sadystą żeby zniszczyć ten silnik. Uwierz, że na prawdę nie załamie Twojej sytuacji finansowej to czy Ty weźmiesz 115 KM czy 90, też jak coś się popsuje to nie wydasz całej pensji, także bierz się w garść i jedź oglądać auta.
Powodzenia
[ Dodano: 2012-11-05, 20:34 ]
Czy kupisz ABK ( 115 KM ) czy ABT ( 90 KM ) to i tak dużych różnic nie uświadczysz, i to spalanie jest bardzo podobne, zużywlność i ceny części tak samo, bezawaryjność, w mocy też przepaści nie masz. Nie można się nastawiać tylko i wyłącznie na jeden silnik bo to źle.
Wybieraj auto w najlepszym stanie, z najpewniejszego źródła ( względnie, wg. Ciebie ), a silnik to rzecz zamienna i do audi 80 kosztuje grosze, zresztą na prawdę trzeba być sadystą żeby zniszczyć ten silnik. Uwierz, że na prawdę nie załamie Twojej sytuacji finansowej to czy Ty weźmiesz 115 KM czy 90, też jak coś się popsuje to nie wydasz całej pensji, także bierz się w garść i jedź oglądać auta.
Powodzenia
[ Dodano: 2012-11-05, 20:34 ]
stożek montuj to Ci spadnieschack pisze:no kiedyś tak i to dużo, już się pogodziłem, że nie dojdę co u mnie jest nie tak
ŚWIĘTE SŁOWA,ale nie będę ukrywał,kasą nie "sram"więc kombinuję jak mogę,nie bardzo mam wśród znajomych kogoś,kto o gazie ma pojęcie,mam jeżdżącą Astrę i nie chcę zamienić siekierki na kijek.
Już się w garść biorę proszę Pana,swoją drogą miło z Wami pogaworzyć hehe
...a że przeżywam-coś przeżywać muszę,zawsze miałem awersje do tej marki a teraz jakoś coraz to bardziej mnie kręci
Już się w garść biorę proszę Pana,swoją drogą miło z Wami pogaworzyć hehe
...a że przeżywam-coś przeżywać muszę,zawsze miałem awersje do tej marki a teraz jakoś coraz to bardziej mnie kręci
Ostatnio zmieniony 05 lis 2012, 20:42 przez biniu292, łącznie zmieniany 1 raz.