WItam, w sumie to temat z AKP mnie zainspirowal.. bo wczesniej myslalem ze tak ma byc
Przy hamowaniu gdy wlacza sie ABS, slychac buczenie pompy. COs z tym nie tak czy ten typ tak ma?? Moze pozwole sobie skopiowac post-a z AKP:
"Witam, mam problem z pompą ABS-u(przynajmniej tak mi się wydaje) , podczas hamowania na śniegu załącza się ABS, same działanie systemu nie budzi zastrzeżeń, jedyny problem jest taki że dziwnie głośno działa sama pompa ABS-u podczas hamowania buczy, nie chodzi o to terkotania i skoki pedału hamulca tylko takie buczenie jak by silnik elektryczny pod dużym obciążeniem, juz kilka aut z ABS- em zajechałem i w żadnym tego buczenia nie było. Sprawdzałem poziom płynu hamulcowego wszystko w normie, kontrolka się nie zapala. Dodam jeszcze ze pompa chwile po hamowaniu na moment się załączała tylko że już tak jak by ciszej. Odgłos przypomina pracę silniczka od regulacji świateł. Ma ktoś pomysł co sprawdzić, a może w AUDI tak ma być… Z góry dziękuje za informacje
Pozdrawiam
Gregory"
Jak to u was wyglada?
PS..zalozylem temat bo na AKP cos sie nie rozkrecil...a uwazam ze jest dosyc wazny.
[B3/B4] Buczenie ABS
[B3/B4] Buczenie ABS
Ostatnio zmieniony 26 sty 2007, 16:29 przez zgredek27, łącznie zmieniany 1 raz.