[B4 TDI 1z] wysoka temperatura cieczy...
[B4 Avant 1,9TDI 1Z] Wskaźnik temp. silnika
Witam,
Mój tata, właściciel B4 2,0 ABK ma problem ze wskaźnikiem temp silnika. Czasami wskazuje dobrą temperaturę silnika po czym cofa się na zero. Czasami w ogóle nie rusza. Zostały już sprawdzone luty na płytce i jest wszystko ok.
Podpowiedzcie co to może być? Czy istnieje konieczność wymiany wskaźnika w desce?
Mój tata, właściciel B4 2,0 ABK ma problem ze wskaźnikiem temp silnika. Czasami wskazuje dobrą temperaturę silnika po czym cofa się na zero. Czasami w ogóle nie rusza. Zostały już sprawdzone luty na płytce i jest wszystko ok.
Podpowiedzcie co to może być? Czy istnieje konieczność wymiany wskaźnika w desce?
[B4 TDI 1z] wysoka temperatura cieczy...
od momentu jak kupiłem auto nie działał mi wskaźnik temperatury. dzis przy okazji wymiany krucca wymieniłem czujnik i wskaznik ożył ale podczas jazdy (moze z 10km) temperatura podskoczyła do prawie 100 stopni. zaznaczam ze jazda normalna, nie full gaz.
zauwazylem tez ze węze idące do chłodnicy (górne) są ciepłe i góra chłodnicy tez ale dół chłodnicy całkiem zimny.
co moze byc grane? :-|
zauwazylem tez ze węze idące do chłodnicy (górne) są ciepłe i góra chłodnicy tez ale dół chłodnicy całkiem zimny.
co moze byc grane? :-|