(b4 avant tdi) tyl wycieraczka demontaż
(b4 avant tdi) tyl wycieraczka demontaż
jak mam zdjąć tylną wycieraczka i jaki korek na zaslepke bo moja z tylu i tak niedziala tak jak trzeba bo mocno rysuje szybę jak i mnie to denerwuje
MichalxQ7, kup porzadna wycieraczke! (pióro- czesc w pelni wymienialna), po co chcesz demontowac całą?? dla wygladu wizualnego??
akurat w autach typu avant i htb wycieraczka tył jest bardzo potrzebna....
chociaz ja od pół roku jezdze bez lusterka wstecznego i jakos sie przyzwyczaiłem do tego by nie zerkac za siebie na szybe tylną...
akurat w autach typu avant i htb wycieraczka tył jest bardzo potrzebna....
chociaz ja od pół roku jezdze bez lusterka wstecznego i jakos sie przyzwyczaiłem do tego by nie zerkac za siebie na szybe tylną...
to znaczy jak, za wolno?? za szybko?, przerywa?, czy jak??MichalxQ7 pisze:ale mam napisane że nie chodzi tak jak trzeba
ze rysuje?? no wiec ci napisałem, wymien pioro na nowe,
nie mam pytań... :shock:MichalxQ7 pisze:muszę pióro używane kupić
może ów pióro spadło z zaczepów i dletego rysuje.... a moze warto czasami uzyc spryskiwacza tylnej szyby (wajche od wycieraczki pchasz w przód, wycieraczka sie załacza, pchasz jeszcze raz, wycieraczka sie wyłacza, a jesli chcesz uzyc spryskiwacza przytrzymujesz wajche w pozycji "do przodu")
pozdro
hej mam pytanie, aby odkręcić wycieraczkę, to należy ściągnąć "zaślepkę" i tam jest śróba? czy trzeba od wewnętrznej części coś odkręcać?MichalxQ7 pisze:kupiłem juz 3 pióro i to samo. ale juz zrobiłem rozkręciłem nasmarowałem sprężynę i lałem szybę wodom i wycieraczka cały czas chodziła jest perfect wyciera 100% a nie tylko na dole.
podpinam sie do tematu
pytanko przy silniczku wycieraczki tylnej sa 3 kable, jeden z nich mam powiedzmy ze urwany pytanie gdzie on powinien isc?? dwa ida do wtyczki: brazowy to GND, drugi z zielonym paskiem to +12V pytanie od czego jest ten trzeci czarny z fioletowym paskiem??
link do zdjecia ponizej
http://www.aukcjoner.pl/gallery/011374166-6.html#I6
pytanko przy silniczku wycieraczki tylnej sa 3 kable, jeden z nich mam powiedzmy ze urwany pytanie gdzie on powinien isc?? dwa ida do wtyczki: brazowy to GND, drugi z zielonym paskiem to +12V pytanie od czego jest ten trzeci czarny z fioletowym paskiem??
link do zdjecia ponizej
http://www.aukcjoner.pl/gallery/011374166-6.html#I6