[B4 ABK] spalanie pb i lpg temat tabu
[B4 ABK] spalanie pb i lpg temat tabu
witam zakładam temat poniewaz przeczytałem juz chyba wszystkie odnosnie spalania abk co sprawdzic co wymienic itp. mam b4 juz rok i spalanie na poziomie 15 pb i 18 20 lpg. wiec tak sonda wymieniona czujnik niebieski ok zapłon ok silnik ma kompresje 13 13 13 12.8 takze ok przepływka regenerowana sposobem z forum obroty stabilne. jedno co zauwazyłem to czasem robi sie muł raz na kilka dni oczywiscie na pb aha przekaznik 30 kupiłem nowy ori vag nie pokazuje bledów sonda pracuje. w lpg zmieniłem z miksera na blosa bo miałem lpg 2 gen wymienione mam tez sprzegło na nowe po tych wszystkich zabiegach pb poprawiło sie o 5 w sumie to bym sie poddał ale jak czytam ze niektórym pala po 10 lpg to az mi sie nie chce wierzyc. pomocy panowie
-
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
a ile ci chlipie?koziolmc60 pisze:LUPO, hmmm to ja przy 2 tysiach daje wyzej a nieraz i nawet 2 tysi nie ma to musze go troche wiecej potrzymac i moze franca bedzie mniej zarla :mrgreen:
[ Dodano: 2012-11-09, 20:57 ]
GerB3 pisze:
i w takich warunkach to jest normalne spalanie,ale PM potrafi zejść nawet poniżej 9L na 100km
tak samo ABT
-
- Audi 80 Klub
- jacek199315
- Forum Audi 80
ze smali dużo gazu to może być filterek gazu bądź źle wyregulowany jak odkręcisz dawkę to więcej wciągnie jak za mało to tez spalanie wzrośnie najlepiej podłączyć kompa i wtedy regulować
a i w jakim stanie jest przepływka przez nią tez może dużo palić tak jak było u mnie teraz mam przepływke z forda (bo oryginał audi drogi) i spalanie spadło o 2 l
a i w jakim stanie jest przepływka przez nią tez może dużo palić tak jak było u mnie teraz mam przepływke z forda (bo oryginał audi drogi) i spalanie spadło o 2 l
co do deptania to normalna jazda tak do 3 tys ja krece bo jak sobie poszaleje powyzej 5 tys pare literków wiecej lyka co do mocy to nie miałem okazji innym abk smigac ale mam b3 1.8 ru no to b4 o niebo lepiej smiga ja w trasie schodze do 14 lpg przy predkaosciach 90 110 najbardziej dziwi mnie fakt ze zmiana z miksera na blosa nie przyniosła efektu no moze lepiej sie rozpedza ale spalanie !! wiem ze to jest 2.0 motor i nie licze na 9 l ale w jakis 12 14 lpg po miescie to chyba szansa jest . zapłon był sprawdzany na lampie i jest ok według procedury olej dolewam ale silnik duzo gubi spod michy i w tym miejscu co z bloku wychodzi rurka metalowa sprezanie po 13 to raczej motor zdrowy jest !! odpala czy ciepła czy zimna od strzała wkreca sie ok czasem na pb jak schodzi z obrotów to potrafi tak do jakis 500 zejsc i wskakuje na 1000 i juz stoi aha parownik tez mam nowy taki na 150 hp macie jakies pomysły czy zaczynac wszystko sprawdzac od nowa ?? ale sil juz brak choc lubie ten wóz
przepływke regenerowałem własno recznie według opisu na forum ale i przed strzałem słabo ze spalaniem było ogulnie kupiłem juz z tym tematem ale była walnieta sonda wymieniłem
przepływke regenerowałem własno recznie według opisu na forum ale i przed strzałem słabo ze spalaniem było ogulnie kupiłem juz z tym tematem ale była walnieta sonda wymieniłem
- jacek199315
- Forum Audi 80