[All] Montaż nawigacji w krati nawiewów
- jacek199315
- Forum Audi 80
U siebie również umieściłem nawigacje na kratkach wylotowych,ale ich nie demontując jedynie unieruchamiając je za pomocą kawałka plastiku, do podstawy nawigacji umieściłem dwa uchwyty z zapachowych pojemniczków marki dr.marcus. Całość trzyma się stabilnie, a problemy z widocznościa na ekranie zdażają sie sporadycznie.Montując tak nawi musze zamykać srodkowe kratki wlotowe by navi nie skapitulowała.
- jacek199315
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- Kontakt:
Wydzielane ciepło nie jest problemem samym w sobie, problemem mogą być skutki mam tu na myśli wodę która paruje w trakcie nagrzewania i potem może się skraplać na elementach urządzenia jak składasz komputer w całości od podstaw można się zabezpieczyć przed tym stosują różne lakiery jednakże nie jestem pewny czy jest to przewidziane w zwykłych nawigacjach przenośnych, one są stworzone do tego aby stale znajdować się w samochodzie, nie mówię że musi się coś stać ale myślę, że jest to istotny aspekt który warto wziąć pod uwagę w przypadku takiego projektu.
k3llys no racja
Od nośnie użytkowania to wszystko ok oprócz jednego poważnego mankamentu - takie ustawienie powoduje że szyba boczna i tylna odbija się i jak jest jasno to słabo widać na wyświetlacz - Kto by chciał tak montować nawi to przestrzegam - myślę że jak by zamontował bardziej pionowo tak by odbijał się fotel ot było by ok
Pozdry
Co do temperatury to mam garaż a jak kiedyś auto pozostawię na mrozie to mogę włączyć nawi dopiero jak się auto nagrzeje - czy to wystarczy ?
Od nośnie użytkowania to wszystko ok oprócz jednego poważnego mankamentu - takie ustawienie powoduje że szyba boczna i tylna odbija się i jak jest jasno to słabo widać na wyświetlacz - Kto by chciał tak montować nawi to przestrzegam - myślę że jak by zamontował bardziej pionowo tak by odbijał się fotel ot było by ok
Pozdry
Co do temperatury to mam garaż a jak kiedyś auto pozostawię na mrozie to mogę włączyć nawi dopiero jak się auto nagrzeje - czy to wystarczy ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- Kontakt:
jak masz bardzo zimno w garażu, tak że schodzi poniżej zera to myślę że warto poczekać aż się trochu nagrzeje auto a jak masz w miarę ciepło to nie powinno być problemu tak mi się wydaje przynajmniej.ziemor pisze: Co do temperatury to mam garaż a jak kiedyś auto pozostawię na mrozie to mogę włączyć nawi dopiero jak się auto nagrzeje - czy to wystarczy ?