[B4 1Z] skrzynia BAA
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] skrzynia BAA
Witam. Nie moge znalezc, wiec pytam. Gdzie na slasku moge naprawic albo kupic juz wyremontowana skrzynie. W mojej poszly lozyska prawdopodobnie...
Wkładaj od passata albo od A4, ja mam u siebie z Passata B5 ozn. EEN z 2000r. zdecydowałem się na taką ponieważ kupienie w bardzo dobrym stanie skrzyni BAA nie jest łatwe, a jak już jest to sprzedający krzyczą sobie po 800zł, a nawet i więcej a tym czasem od paska albo od A4 kupisz w okolicach 500zł.
-
- Forum Audi 80
A trzeba cos przerabiac? Czy pasuje normalnie?siwy23j pisze:Wkładaj od passata albo od A4, ja mam u siebie z Passata B5 ozn. EEN z 2000r. zdecydowałem się na taką ponieważ kupienie w bardzo dobrym stanie skrzyni BAA nie jest łatwe, a jak już jest to sprzedający krzyczą sobie po 800zł, a nawet i więcej a tym czasem od paska albo od A4 kupisz w okolicach 500zł.
Panowie, mam taki problem, silnik 1Z skrzynia szarpie w przedziale obrotów od 2 tys do 2,5 tys na prawie każdym biegu. Jeżeli dobrze pamiętam, to mechanik mówił że rozwalony jest mechanizm różnicowy w skrzyni biegów. Skrzynia która tam siedzi była już wymieniana i jest chyba z jakiegoś A4. Wiem już, że najlepiej znaleźć w idealnym stanie BAA, ale to jest nie lada wyczyn i nie mała kasa. Czytałem na forum, że polecana jest skrzynia EEN z passata, niby trzeba tylko podkładki pod jedną łapę podłożyć, ale zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Mój mechanik ma sprawną skrzynię od silnika 1.9TD, w poniedziałek będę wiedział jakie ma oznaczenie. Najłatwiej było by ją wstawić i po kłopocie, pytanie tylko czy będzie pasować fizycznie i czy nie będzie uciążliwa w codziennym użytkowaniu?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
podaj skad jestes to Ci powiemy do kogo najbliżej bedziesz mial z formuowiczow.sebos17 pisze:rok '94, mechanik ogarnięty, ale wiadomo każdy może się mylić. Jak sprawdzić ten nastawnik i jaki może to być koszt? Chyba będę rozglądał się za EEN, najgorzej że u mnie w okolicy jest tylko jednak za 650 zł <mur> a kupować w ciemno też strach co przyślą...
jak masz taki nastawnik to czyszczenie nie pomoze
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Wiec Lubelskie , do Lubartowa do Muniorasebos17 pisze:Jestem z podlaskiego, a dokładnie Bielsk Podlaski
https://audi80.pl/munior,u,3284.htm